Lauantai, 22.10.2011

Blogi, lauantaina 22.10.2011

92 päivää presidentinvaaleihin! Tänään me kokoonnumme ylimääräiseen puoluekokoukseen Finlandiatalolle asettamaan oman ehdokkaamme vaaleihin. Aamu ei voisi alkaa paremmin. Ilta-Sanomien tuorein gallup kertoo, että Sauli Niinistön johto pysyy ja kestää. Nyt Niinistöä äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 58 prosenttia suomalaisista. Siis sillä tuloksella ei toista kierrosta edes tulisi.

No uskotaan, että median kovasti vaatima ja runnoma toinen kierros tulee. Niin varmasti tuleekin. Ehkä.  Ja se olisikin mielenkiintoista jo siksikin, että kakkospaikasta eli finaalin toisesta kisaajasta näyttää tulevan supertiukka taistelu. Neljä muuta ehdokasta on kannatusprosetteineen samassa nipussa ja mitä vaan voi tapahtua. Lipposella 10 prosenttia, Soinilla 9 prosenttia, Väyrysellä 8 prosenttia ja Pekka Haavistolla 7 prosenttia.

Ilta-Sanomat kuvasi kuitenkin tilannetta mielenkiintoisesti Niinistönkin osalta: ”Niinistön kannatus on suomalaisittain ja länsimaisittain poikkeuksellisen korkea, mutta yleisen uskomuksen mukaan vaalissa tarvitaan toinen kierros.”

Katsotaan mitä tulee. Tänään me aloitamme vasta oman kampanjamme. Tervetuloa mukaan kaikki presidentintekijät. 

Hieno päivä takana ja tuntuu siltä, että teimme historiaa. Näin uskon. Päivä siis ensin puoluekokouksessa ja sitten illalla taas HIHS:ssä. Huomenna jatketaan ja palaan kuvien kanssa täällä myös puoluekokouksestakin.

Kommentit