Sunnuntai, 23.09.2007

Blogi, sunnuntaina 23.09.2007

Tuore puolueiden kannatusmittaus kertoo, että puolueemme jatkaa edelleen maan suurimpana puolueena ja suosio on edelleen korkeampi kuin kevään eduskuntavaaleissa. Kokoomusta kannattaa nyt 22,6 prosenttia suomalaisista ja keskustaa 22,5% ja demareita 21,5 prosenttia. Hallitusvastuu ei siis ole syönyt puolueemme kannatusta ja linjalle on vahva kansalaisten tuki. Sinivihreä hallitus voi määrätietoisesti jatkaa ohjelmaansa ja Suomen uudistamista kannustavammaksi, välittävämmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi.

Aamun uutiset kertoi, että suomalaiset tukevat hoitajien heidän palkkavaatimuksissaan. Aamulehden kyselyn mukaan 55 % suomalaisista on sitä mieltä, että on oikein nostaa hoitajien palkkoja muita naisvaltaisia aloja enemmän. Tavoitetta vääränä pitää 35 prosenttia kansasta. Maamme hallitus sai kyselyssä moitteita toimistaan. Arvosanaksi tuli 2,27, kun asteikko oli 1-5. Ymmärrän hyvin tilanteen ja yleisen mielipiteen mitä on myllytetty kohtuullisen vahvasti mediassa. On kuitenkin syytä muistaa, että nyt kunta-alalle tulevat palkankorotukset ovat historiallisen korkeita ja tällaisista korotuksista ei olisi voitu edes haaveilla ilman sitä, että puolueemme nosti ennakkoluuluttomasti ja rohkeasti kunta-alan ja naisten palkat esille vaaleissa, vaalien jälkeen hallitusneuvotteluissa, kehysneuvotteluissa ja läpi koko kevään ja kesän. Katainen totesi eilen minusta juuri niin kuin asia on ”Teemme oikeita asioita, vaikka ne ovat vaikeita, hän julisti painokkaasti. Se ei ole syy olla tekemättä asioita, joihin uskoo.” Katainen totesi myös, että ”Naisvaltaisten alojen asia ei ole puoluepoliittista pukarointia, vaan kyse on arvoista ja työelämän uudistamisesta” ”Kokoomus on asiaan sitoutunut, emme ole pettäneet emmekä petä. Kun joku tekee jotain uutta, sitä aina vastustetaan”.

On hyvä, että puolueellamme on vahva valtakirja nyt tehdä tätäkin uudistus ja korjaustyötä yhdessä koko sinivihreän hallituksen kanssa. On varma, että tällaista palkkaremonttia ei olisi tullut vanhan hallituksen aikana. Tämä on merkittävä ja oikean suuntainen ja vielä reilu askel kohti oikeudenmukaisempia palkkoja. Työtä se vaatii edelleen, mutta me olemme siihen sitoutuneet ja sen eteen teemme työtä.

Kommentit