Sunnuntai, 23.05.2010

Blogi, sunnuntaina 23.05.2010

Eilinen ”Vihreällä on ainakin viisi miljoona eri sävyä” -tapahtumamme sai upean vastaanoton ja myös huomion mediassa. Mm. Kymmenen Uutiset kertoi hienosti jopa tapahtuman koko nimellä uudesta kaikkien yhteisestä tavasta kantaa huolta maapallosta ja toivotaan, että tämän viestin viemisessä ja vahvistamisessa onnistumme. Niin, että maahamme leviää henki, että ”Meillä epätäydellisilläkin on oikeus vihreyteen”.

Tänään sunnuntaina minulla oikeastaan mukava vapaapäivä. Ajattelin tästä aamusta suunnata hieman ulkoilemaan ja sitten iltapäivällä seuraamaan Tanssikoulu First Step:in jokakeväistä näytöstä Riihimäen Eteläisellä koululla ja sieltä sitten jos vaikka jatkaisi musiikilla Riihimäen kesäkonserttien ennakkolähdöllä Lasimuseolla. Nautitaan tästä päivästä, vaikka hieman helteet nyt näyttävätkin helpottaneen. Kesä kuitenkin tullut.

…..

Ihastuttava kulttuuri-Helluntai takana. Päivään siis mahtui ulkoilua pikkusateessa ja sitten kaksi ja puolituntia upeaa tanssiataidetta riihimäkeläisen tanssikoulu First Stepin Kevätnäytöksessä. Paljon olivat tanssijat jälleen vuoden aikana oppineet ja monta uuttakin pientä tanssijaa oli harrastuksen pariin jälleen lähtenyt. Aivan upea show ja toisen puoliajan erilliset koreografiat ja showt erityisesti. Ainoa mikä harmitti oli koulun muuten hienon juhlasalin täysin ala-arvoinen ja surkea äänentoisto. Itseasiassa se pilasi monta hienoa esitystä. Täytyy toivoa, että tuollaisen salin missä jopa nouseva katsomo niin myös äänentoisto saataisiin kuntoon. Se olisi oikeus ja kohtuus kaikille esiintyjille jotka paikkaa käyttävät ja myös koululaisille. Mutta kiitokset tanssikoululle kutsusta ja tanssijoille upeasta iltapäivästä. Oli jälleen ilo saada olla mukana.

Eteläiseltä koululta sitten siirryimme Lasimuseolle missä tänään varaslähdö Riihimäen kesäkonsertteihin. Avauksen esiintyjänä kaupungin omakasvatti baritoni Tommi Hakala ja hänen säestäjänään Kristian Anttila. Loppuunmyyty sali ja tunnelma erittäin korkealla. Tällaisia juttuja tarvitaan lisää ja mm. Jean Sibeliuksen hieman harvemmin kuultuja yksinlauluja oli pitkästä aikaa mukana kuulla. Myös Toivo Kuulan neljän laulun osio oli erityisesti minun mieleeni ja ne kaksi raikuvien aplodien tuomaa encorea. Hieno avaus tämän suven Kesäkonserteille ja kesäkuun alussa kun viikko todenteolla käyntiin niin ohjelmaa niin Graniitin aukiolla kuin Lasimuseollakin. Itse olen varannut liput nyt ainakin vielä tiistain 8.6. Lauluyhtyen Rajattoman konserttiin ja katsotaan jos vaikka vielä jotain muutakin saisi jo muutenkin tiukan viikon kalenteriin mahtumaan. Kannattaa muuten olla ajoissa liikkeellä jos mielitte vielä lippuja saada ja Riihimäelle kannattaa nyt tulla kauempaakin. Ohjelmat ja muuta löydätte netistä:
Riihimäen Kesäkonsertit – Musiikista elämänvoimaa 3.-9.6.2010
.

Nyt kuitenkin jo kotona. Huomenna jälleen uusi viikko käyntiin. Jos siihen vaikkapa MM-jääkiekolla. Harmi ettei finaalissa nyt Leijonia, mutta huippupeli kuitenkin luvassa.

Kommentit