Sunnuntai, 23.03.2008

Blogi, sunnuntaina 23.03.2008

Eilen matkasimme toripäivän jälkeen Turkuun hieman pääsiäislomalle. Illaksi olimme suunnitelleet pääsiäiskirkkoa ja hieman viime viikkojen suunnitelmat laittoivat vähintäänkin aikatauluja uusiksi. Mikaelinkirkko teki pääsiäis- ja Tuomasmessuennätyksensä. Upea ja jylhä kirkko oli jokaista paikkaa myöten täynnä. Kuulemma 1250 ihmistä mukana kauniissa pääsiäisyön tilaisuudessa. Aikataulu siis uusiksi ja jo tuntia ennen messun alkua olimme paikalla ja näin saimme juuri ja juuri itsellemme hyvät paikat kirkkosalista.

Ennen varsinaisen messun alkua saimme nauttia upeasta Hietasen perheen konsertista. Jo yksin sekin olisi ollut kokemisen arvoinen. Heini ja Pentti Hietala upeäänisten tyttäriensä Iinan ja Roosan kanssa loivat pimenevään yöhön upean tunnelman. Itse messu oli myös juhlava ja upea eikä paikalle tungeksinut mediakaan pahasti tilaisuutta ja sen henkeä häirinnyt. Hieman tosin erikoinen tilanne, kun pääsiäisyönmessussa paikalla kaikki kärkimediamme ja lukuisia tv-kameroita.

Erittäin kaunis ja onnistunut juttu oli myös messun kolehdin valinta. Koko messun kolehtituotto – lyhentymättömänä – meni TYKS:n lastenklinikan lapsipotilaiden virkistystarpeiston hankintaan. Minusta on erittäin hienoa ja kannatettavaa, että myös konkreettia aivan paikallisiakin kohteita otetaan esille. Muistetaan, että apua tarvitaan myös aivan lähellä. Toivon, että tällainen yleistyisi maailmanlaajuisten apukohteiden ja työn rinnalla. Kaunis tilaisuus kaiken kaikkiaan. Loi hyvän pääsiäishengen ja mielen.

Tänään vapaapäivä Turussa. Yksi tapaaminen tosin sovittuna ja jo takanakin, mutta muuten vain vapaata. Hyvää ruokaa ja aikaa. Muutamia mielenkiintoisia aiheita nytkin viikonloppuna ollut esillä mediassa, mutta palataan niihin vasta pääsiäisen jälkeen. Ollaan nyt vain rauhassa.

Kommentit