Sunnuntai, 23.01.2011

Blogi, sunnuntaina 23.01.2011

Matkamessupäivä. Helsingin Matkamessuilla jälleen siis paljon nähtävää ja koettavaa ja minulla myös täysipäivä tapaamisia niin maakuntamme matkailuasioiden kuin kotikunnan ja muutaman valtakunnallisenkin matkailuhankkeen parissa. Itse uskon, että tällä saralla voimme vielä saavuttaa paljon enemmän kaikilla eri tasoilla ja siksi olenkin enemmän kuin tyytyväinen, että myös loppilaiset alan yrittäjät ovat nyt entistä vahvemmin ja entistä yhtenäisempänä ryhmänä mukana Matkamessuilla. Matkailulla ja vapaa-ajanvietolla on Lopelle erittäin suuri merkitys ja viime vuosina on askelia otettu aimoharppauksin eteenpäin. Tästä täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen.

Myös maakunnallisesti Häme on noussut kovaa vauhtia johtavien matkailumaakuntien ja ennen muuta kokousmaakuntien joukkoon. Hämeen Matkailu on tehnyt erinomaista työtä pitkään ja kunnat ja kaupungit omilla toimillaan ovat tukeneet tätä toimintaa ja kehitystä. Mutta täytyy muistaa, että aina se kuitenkin lähtee yrittäjistä ja tekijöistä niin tälläkin kertaa.

Jo meillä paljon saavutettavaa kuntana, maakuntana niin myös varmasti erittäin paljon maanakin. Muutamia mielenkiintoisia uusia hankkeita tälläkin hetkellä etenemässä ja myös suuret tapahtumat osaltaan tätä tukemassa. Palaan näihin vielä.

Mutta nyt Helsinkiä ja Messukeskusta kohden. Nähdään siellä. 

….

Päivä siis tänään Helsingissä matkailun parissa. Uskallan sanoa, että tällä saralla meillä on todellinen voimavara hyödynnettävänä ja uskon, että yhden brändityöryhmän verran kilpailuvalttiakin. Messukeskus oli tänään jälleen upeasti väkeä täynnä ja oikeastaan koko maamme omilla osastoillaan upeasti edustettuna. Lappi tietenkin aivan ykkösenä monella osastollaan, mutta myös upeasti saaristo ja moni muu alue ja moni kuntakin omilla osastoillaan. Yhtenä yksittäisenä kuntana myös oma kotikuntani Loppi jonka osastoa ei todellakaan tarvinnut hävetä. Upea tyylikäs puinen osasto ja ohjelmaa ja tarjontaa riittämiin ja tietenkin mikä upeinta tekijöinä itse meidän kunnan matkailualan yrittäjät. Tutustukaapa Lopen tarjontaan vain vajaan tunnin matkan päässä pääkaupungistamme: Vapaa-aikavyöhyke – Loppi. Jos kysymyksiä kohteistamme mieleen nousee niin mielelläni autan ja jos kesällä joku vaikka haluaa niin oppaaksikin Loppi-kierrokselle lähden. Olen sellaisen joskus kunnallemme oikein rakentanutkin pitäen sisällään mm. Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan, Haapastensyrjän Metsänjalostussäätiön puulajipuiston, maamme vanhimman käyttössä olevan puukirkon Santta Pirjon, taitelijakodin Villa Vesperin, Kartanoputiikki Punaisen Tuvan – Butiken på landet -hengessä ja monta upeaa suoramyyntitilaa. Paljon on ja monenlaista meillä tarjolla. Katsokaapa ihmeessä.

Hieman pettynyt olin siihen, että Häme oli messuilla vain ”hajallaan” muutamalla osastolla mukana. Itse kaipaisin kyllä vahvaa yhteistä markkinointia Häme-brändin alla edelleen. Olen vakuuttunut, että hyödymme toinen toisistamme niin Hämeen linna, Vanajanlinna, kartanot, museot kuin muutkin kohteet kun tietoisuus alueemme tarjonnasta yhtenä kokonaisuutena leviää. Puuhamaa. Lasimuseo, Suomen Metsästysmuseo, Lepaa jne. Tämä kyllä pitäisi nostaa uudelleen työnalle. 

Ensi kesä nimittäin tulee olemaan taas huikea Hämeessä. Lahdessa rallin MM-sarjan osakilpailu mikä tullee aina Hämeen sydänmaille Lammille ja Hämeenlinnaan asti. Vanajanlinnakin siis muuttuu rallihotelliksi. Tässä vain mainintana yksi uusi jackpotti Hämeelle mikä kannattaa yhteisvoimin hyödyntää.

Minä siis vannon hyvien kohteiden ja hyvän yhteistyön nimeen. Vain yhdessä tälläkin saralla pärjäämme saaristolle ja ehkä Lapillekin. Sen eteen kannattaa ainakin tehdä töitä.

Mutta huomenna jatkamme heti aamusta vaalipaneelien sarjaa. Vaalipaneelikutsuja tulee nyt aivan valtavasti. Kaikkiin en valitettavasti mukaan ole ehtinyt eduskuntatyön takia, mutta huomenna senioreiden vaalipaneeli Riihimäellä klo 10-12 Ravintola Apollossa. Tervetuloa mukaan!

Huomenna illalla sitten Lopen kunnanvaltuuston kokous. Viimeinen nyt minun johtamanani ja sitten uudet haasteet kunnanhallituksen johdossa edessä. Odotan jo innolla. Kiitos kymmenistä tekstiviesteistä ja myös FB-viesteistä ja onnitteluista aiheeseen liittyen. Haasteista minä pidän.

 

 

Kommentit