Maanantai, 24.01.2011

Blogi, maanantaina 24.01.2011

Uusi viikko starttaa tästä. Seminaareja ja paneeleja lähes joka ilta ja sehän sopii. Tänään aloitamme tosin päivä paneelilla Riihimäellä kun seniorit ovat kutsuneet meitä vaalipaneeliin klo 10-12 Ravintola Apolloon. Tervetuloa muuten kaikki mukaan. 

Huomenna sitten erittäin mielenkiintoinen eKoulu-seminaari Riihimäellä. Tilaisuuden järjestää Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen verkko ja paikalla niin viestintäministeri Suvi Linden kuin myös sähköisen koulutusmateriaalin ja alan toimijoita. Kannattaa todellakin tulla paikalle jos kalenteri vaan antaa periksi.

Ja sitten keskiviikkona Hämeen Yrittäjien suuri kohti Yrittäjyysmaakuntaa -tapahtuma Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kansanedustajapaneelissa olen mukana yhdessä Risto Aution ja Johannes Koskisen kanssa, mutta ohjelmassa paljon paljon muutakin.

Mutta tämän kaiken lisäksi sitten tietenkin vielä normaalit valiokuntien kokoukset joka aamupäivä tiistaista perjantaihin. Ja täysistunnot ja muut. Sellaista kivaa virtaa.

….

Vaalikevään ensimmäinen paneelikeskustelu veti heti täyden salin. Riihimäen Apollo ravintola täyttyi upeasti vaikka paneeli järjestettiinkin keskellä päivää eli klo 10-12. Keskustelu erittäin vilkasta ja hyviä kysymyksiä ja kommenttejakin. Paljon sain ajattelemisenkin aihetta ja se näissä tilaisuuksissa onkin yksi suurimmista anneista ainakin minulle. Keskustelussa esillä mm. ikäihmisten määrän kasvu. Minua on aina häirinnyt sellainen ongelmakeskeinen lähestyminen tähänkin. Samaan aikaan unohdetaan se millainen voimavara +65-vuotiaissa maallemme piilee. Minusta se kannattaisi nyt mieluumminkin yrittää saada myönteisellä tavalla käyttöön. Tästä pitää pitää huolta järkevällä verotuksella joka turvaa ostovoiman tulevaisuudessakin ja myös eläkeindeksin painopisteen korjaamisella vahvemmin palkkaindeksiä mukailevaksi. Tai sitten se, että työnteko eläkkeelläkin olisi aina kannattavaa jne.

Mutta sitä tosiasiaa ei tämäkään poista, että samaan aikaan myös kaikista vanhimpien suomalaisten määrä tullee kasvamaan. Tarvitsemme siis myös lisää hoivapalveluita ja siksi minusta painopistettä kannattaa siirtää omaishoidon suuntaan (subjektiiviseksi oikeudeksi kaikille kriteerit täyttäville)  ja ensisijaisesti kotonatapahtuvan muun hoidon ja tuen suuntaan. Eli lisää kotipalvelua ja tukipalveluita niin moni pärjäisi paljon pidempään omassa rakkaassa kodissa. Sitten tarvitaan lisää tuettua asumista, mutta sekin pitäisi rakentaa ihmisten toiveiden mukaan kodinomaiseksi ja myös erilaiset elämäntilanteet huomioon ottavaksi. Esimerkiksi pariskunnille ei kovinkaan usein tahdo löytyä omaa yhteistä tuetunasumisen asuntoa ja varmasti kannattaisi selvittää myös soluasumisen ja myös sukopolviasumisen mahdollisuuksia. Ja sitten jos ja kun elämä niin vaatii niin vasta viimesijaisena olisi laitoshoito ja sekin niin että hoitajia on riittävästi. On kohtuutonta syyttää aina hoitajia siitä, että hoito ei pelaa. Kyllä se hyvin pitkälle lähtee siitä, että nykyisin moni kunta ja moni kuntayhtymä teettää kasvavat työt liian vähällä henkilökunnalla. Tässä tarvitsemme tempon vaihdosta.

Mutta nyt kohti Lopen kuntaa ja siellä kunnanvaltuusto.

….

Kello 22.26 ja nukkumaan menemisen aika. Eli illan valtuusto takana ja sitä ennen myös palaveri Lopen Kokoomusnuorten perustamisesta tai oikeastaan henkiin herättämisestä ja myös valtuustoryhmämmekin kokous. Valtuustossa tänään esillä suurimpina asioina uudet luottamushenkilövalinnat. Itse siis vastasit kosintaan kyllä. Olin jo aiemmin päättänyt, että pidän ainakin pari vuotta taukoa kuntamme keskeisimmistä puheenjohtajatehtävistä, mutta näin sitä miehen mieli muuttuu. Miksi? No siksi, että pyyntöjä tehtävään tarttumiseksi tuli kaikista poliittisista ryhmistämme, omasta ryhmästä vahva täysi tuki ja pyyntö ja mikä tärkeintä kaksi edellistä vuotta on osoittanut, että nykyinen hallitus tai oikeastaan työnsä päättänyt hallitus oli erinomainen ryhmä. Kun tämä ryhmä ei muuttunut kuin hieman itseasiassa yhdellä henkilöllä niin myönteinen vastaus oli paljon helpompi. Olisin toki toivonut että hyvin työnsä tehnyt ja asioista hyvin perillä oleva Pasi Tarkkala olisi voinut myös joukossa jatkaa, mutta politiikka on joskus tällaista. Eli omassa päätöksessäni erittäin tärkeässä roolissa vahva tuki ja pyyntö, saman kunnanhallitusjoukon jatkaminen ja erittäin tärkeänä myös se, että valtuuston puheenjohtajaksi valittiin yhteistyökykyinen ja joukkuepelaajana tunnettu Seppo Kuparinen. Uskon siis vakaasti, että koossa on nyt joukkue joka pystyy tekemään Lopen kannalta oikeina ja tärkeitä ratkaisuja. 

Palaan muutamiin omiin painotuksiini hallituksen puheenjohtajana tässä lähiaikoina. Mutta sen voin luvata, että minun kunnanhallituksen puheenjohtajakaudella emme ryhdy kouluverkkoa enää sekoittamaan. Nyt on aika antaa kouluille mahdollisuus kehittyä ja hakea omia vahvuuksia ja tulevaisuus sitten näyttää mitä se tuo. Mutta jatkuva jokavuotinen veivaaminen jonkun koulun lopettamisesta ja alasajosta saa minun puolestani nyt loppua. Koulumme tarvitsevat työrauhaa ja nyt kun päätös tällaisesta kouluverkosta on tehty niin sillä mennään. Minusta politiikkaankin kuuluu sellainen pulinat pois -mentaliteetti kun joku asia on päätetty. Joka vuosi ei samaa asiaa kannata vatvoa. Sillä ei tehdä kuin hallaa. Itseasiassa koko kunnankin imagolle.

Mutta nyt kello jo taasen paljon. Intoa täynnä otin vastaan siis kunnanhallituksen puheenjohtajuuden. Jälleen siis yksi uusi kunta Suomessa jossa kokoomuslainen johto. Mielelläni siihen kokoomuslaisten kunnanhallituksen puheenjohtajien alati kasvavaan joukkoon liityn.

 

 

 

Kommentit