Sunnuntai, 22.06.2008

Blogi, sunnuntaina 22.06.2008

Juhannus onnellisesti meidän osalta takana. Eikä se sadekaan niin kovin pahasti jussiamme sotkenut. Kokko oli upea ja rosvonpaisti ja nuotioherkut maistuivat. Tänään lohta ja nyt jo ystävät ja sukulaiset kotimatkalla. Pekkalan kesä jatkuu.

Kuolonuhria kuitenkin tämäkin juhannus vaatii koko ajan. Eikä hukkuneiltakaan ole vältytty. Toivotaan kuitenkin että luvut jäävät tähän eikä jatkuva paluuliikennekään enää sitä kasvattaisi.

Huomenna paluu arkeen. Kesäloma siis jatkuu töiden parissa ja illalla vielä kunnanhallituksen ylimääräinen kokous. Siellä esillä mm. kuntalaisten ja yhdistysten käyttöön hankittava UPM:n ns. Kalattoman Kämppä. Virkamiehet ovat tehneet perusteellista selvittelytyötä ja päätösehdotus on myönteinen. Hankkeeseen ei siis käytetä ns. veroeuroja tai investointilainaa vaan paikka rahoitetaan valtionavulla ja vanhasta Riitalan kämpästä ja siltä alueelta myytävästä tontista tai tonteista saatavalla rahalla. Lopen Samoojat ovat lisäksi lupautuneet ylläpitämään kämppää täydellisesti vähintään viisi vuotta eli kustannuksia ei kunnalle ole tältäkään osalta tulossa. Hankkeella siis parannetaan retkeilyalueidemme ja reittien mm. Samoojien ylläpitämän pitkän hiihtolenkin ja patikkareittien käyttöä. Itse olen hankkeen kannalla ja toivotaan, että suurin osa kunnanhallituksesta huomenna katsoo tässä mielessä tulevaisuuteen. Esillä myös ammatti- ja aikuisopiston valmistelun jatko ja sitten ensi vuoden talousasioita yms. Lista jälleen netissä tutkittavana ja kysymyksiäkin saa esittää.

Tutkailin tuossa myös juuri tuoreimpia väestötilastoja. Kuntamme kasvu jatkuu vakaana ja nyt tammi-toukokuun luvut näyttävät plussaa 46 asukasta. Eli kokonaisväkimäärämme on nyt 8168. Hieman kesänkynnyksellä kasvu hidastunut, mutta katsotaan nyt miten loppuvuosi sitten menee. Tilastot kertovat hyvää myös koko seutukuntamme kannalta. Riihimäellä plussaa alkuvuonna 209 asukasta ja Hausjärvellä 73 asukasta. Alueemme kokonaisväkimäärä on nyt 45 047 eli kasvua 328 asukasta. Sillä kasvulla lyömme leskeästi myös Hämeenlinnan seudun (+245) ja Forssan seudun missä vain juuri ja juuri väestömäärä on pysynyt plussalla (+13). Odotetusti myös Janakkala on vahvassa kasvussa nyt luku 73 positiivisella ja kunnan kokonaisväkimäärä 16 478 eli alueemme maaseutukunnat vetävät hyvin väkeä ja ovat monessa mielessä asumisen vetureita. Uskonkin että tämä kasvu säilyy ja sitä vauhdittavat eri kuntien uudet maaseutumaiset asuinalueet, joista meillä Lopella seuraavaksi myyntiin Launosten Marjarinteen lähes 70 upeaa rinnetonttia. Toivotaan vain, että alueemme pystyy kehittymään ja kehittämään itsenään kokonaisuutena yhteistyön kautta. Itse uskon, että yhteisellä ja avoimella maankäytönsuunnittelulla meillä on mahdollisuudet tehdä alueestamme entistäkin vetovoimaisempi.

Mutta nyt ukonilma jo takana ja kaunis illansuun aurinko. Heti lämpimämpää. Nyt jännittämään miten Ranskan F1:ssä käy ja Mika Kallion kisaa sitä ennen.

Kommentit