Maanantai, 23.06.2008

Blogi, maanantaina 23.06.2008

Eilen illalla saimme vielä jännittää huippujännittävää tai ainakin tiukkaa EM-jalkapalloa. Vasta rangaistuslaukauksilla Espanja onnistui yllättämään maailmanmestari Italian ja eteni näin yllätysten kisoissa välieriin. Päivällä saimme me suomalaisetkin sitten ilonaiheita aikalailla kunnolla. Ensin Mika Kallio hoiti upeasti voiton roadracingin kakspuolikkaiden MM-startissa vaikka lähtikin liikkeelle reilusti kärjen takaa ja tyytyväinen täytyy olla myös Kimi Räikkösen kakkostilaan auto-ongelmien jälkeen ja Heikki Kovalaisen nelostilaan upean taistelun kautta. Maailman nopein kanssa 🙂

Mutta viikonlopun ehdoton ykkönen oli Lopen Mikko Lahtio upea juoksu Euroopan Cupissa. Mikon upea loppukiri toi meille ensimmäisen ja myös ainoan lajivoiton yleisurheilun Euroopan cupissa Portugalissa. Mikon aika oli 1.52,02. Makea voitto ja täytyy kyllä todeta, että tätä herkkua saa aika harvoin. Keskimatkalla suomalainen voittaja. Aika painui hieman pitkäksi, mutta minä ainakin uskon, että tuo Pekingin raja vielä rikkoutuu ja syksyllä hurrataan Mikolle sitten Kiinan radalla.

Tänään paluu töiden ääreen. Kirjoitustöitä odottaa ja kun illalla vielä tuo ylimääräinen kunnanhallitus niin annetaan tämä kolea ja sateinen päivä kokonaan työlle.

Tänään saimme myös jälleen tuoretta tutkimustietoa puolueiden ja ministereiden työstä. Tyytyväinen täytyy olla erityisesti siihen, että ulkoministerimme Alex Stubb on noussut raketinlailla hallituksen onnistuneimmaksi ministeriksi. Kansa siis tyytyväinen Alexin alkuun tehtävien hoidon kuin poliittisen uskottavuudenkin suhteen. Hieno alku. Sen sijaan pääministeri Matti Vanhanen on pudonnut nyt Iltalehden gallupissa huonoimmaksi. Alamäki siis aikalailla jyrkkä. Toivotaan nyt kuitenkin että tilanne rauhoittuu, sillä itse en tuota Vanhasen epäonnistumista allekirjoita. Minusta tehnyt työnsä hyvin ja luotsannut hallitusta hyvin. Arvioni siis perustuu vain ja ainoastaan työasioiden hoitoon.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin nämä nyt julkaistut mielipidetutkimukset osoittavat, että luottamus meihin poliittisiin päättäjiin on heikentynyt. Pääsyynä on vaalirahasotkut ja onkin valitettavaa, että tuosta hämmingistä kärsii niin syyttömät kuin koko järjestelmäkin. Onneksi sentää tarkemmista tutkimuksissa miinus on konkretisoitunut selkeämmin niihin puolueisiin joilla suurimmat sotkut ja epäilyttäviä pimityksiä ja edelleen paljon julkaisematonta rahaa mm. työväenyhdistysten syövereissä. Suomen Gallupin tekemän selvityksen mukaan jopa 55 prosenttia meistä suomalaisista on menettänyt arvostustaan poliitikkoja kohtaan.

Merkillepantavaa on kuitenkin myös se, että myös arvostus mediaan on kärsinyt. Kansalaisten arvostus mediaa kohtaan on ollut myös jyrkässä alamäessä ja jopa 30 prosenttia vastaajista totesi STT:n teettämässä tutkimuksessa, että arvostus mediaa kohtaan on vähentynyt. Ehkä tässäkin joku itsetutkistelun paikka medialle.

Mielenkiintoisia lukuja jotka on syytä ottaa vakavasti ja nöyrästi vastaan. On tärkeää, että nyt jokainen pohtii tilannetta ja tekee voitavansa. Suuntaa on käännettävä asioiden puoleen. Siellä paljon mielenkiintoisia aiheita jotka ovat nyt jääneet julkisuudessa luvattoman vähälle huomiolle.

….

Mielenkiintoinen päivä takana. Paljon ehtinyt tehdä ja paljon tapahtuakin. Hetki sitten kevätkauden viimeisestä kunnanhallituksesta kotiin. Pidimme ylimääräisen kh:n sivistystoimen sijaisen valinnan takia ja listalle tuli myös muutamia muita asioita. Äänestyksen jälkeen kunta päätti vaihtaa vanhan Rajalan talon Kalattoman rannassa sijaitsevaan tukimiesten kämppään. Keskustaa lukuunottamatta kaikki hallituksen jäsenet olivat hankinnan kannalla ja kun siihen saatiin vielä merkittävä valtionavustus retkeilykäyttöön ja loppurahoitus Rajalan alueen myynneillä niin pidin itsekin hanketta kannatettavana. On totta, että taloutemme on ahdas, mutta tämä on joka tapauksessa sijoitus tulevaisuuteen ja tulleen palvelemaan monipuolisesti niin Lopen Samoojia, partiolaisia, koululaisia kuin muitakin kuntalaisia ja reitistöjen käyttäjiä.

Tänään myös talous oli esillä. Ensi vuoden talousarviosta on lupa odottaa ahdasta. Edessä on varmastikin kunnallisen urani – 12 vuotisen – vaikein talousarvion teko. Taloutemme vaatii kovia toimia ja siksi olisimmekin toivoneet aika monen ja ylipuoluerajojen että olisi ollut syytä nyt myös selvittää kuntaliitoksen mahdollisuudet ja mm. se mitkä palvelut ja millä hinnalla Lopella voitaisiin säilyttää osana suurempaa kuntaa. Nyt näyttää siltä, että itsenäisyyden nimissä osa on valmiina ajamaan lähes kaikki palvelut alas ja niin kuin itse paikallislehteemme kirjoitin niin minun on mahdoton hyväksyä tällaista ideologista säästöä. Tuo kirjoitukseni on Kynästä -osiossa luettavissa. Vaikka julkisuudessa on väitetty, että me esitimme kuntaliitosta ja jopa vääristelty mielipiteitämme niin voin todeta että emme olleet esittämässä kuntaliitosta silmät ummessa. Esitimme selvityksen tekemistä. Mutta emme myöskään voi hyväksyä väitteitä, että osana suurempaa kuntaa palvelumme tulisivat olemaan huonompia kuin itsenäisenä – jos sitä ei edes haluta tutkia. Olen vakuuttunut, että seuraava valtuusto asiaa varmasti tullee pohtimaan ja toivonkin, että sillä on vielä aidot mahdollisuudet selvittää tämä asia ennen kuin kaikki palvelut on ajettu alas ja verot nostettu ylös.

Tänään myös kuntavaalit olleet esillä. Kiitokset yhteydenotoista. Ehdokaslistamme otti tänään yhden askeleen jälleen eteenpäin ja tälle ja ensi viikolle on sovittuna vielä useampi tapaaminen ja neuvottelu uusista ehdokkaista. Näyttää siltä, että tavoitteemme tulee ylittymään. Hieno juttu. Kuntavaaliasioissa voi kääntyä minun puoleeni mutta myös muiden kokoomuslaisten. Kuntavaalien ehdokashankinnassa mukana koko hallituksemme ja valtuustoryhmämme ja nuo yhteystiedot löytyvät Lopen Kokoomuksen kotisivuilta osoitteesta www.lopenkokoomus.fi.

Mutta nyt Åke Lindmanin Tali-Ihantala 1944 – elokuvan pariin. Huomenna aamusta vapaata. Pellettikori nyt vain takkaan ja elokuvailtaan.

Kommentit