Sunnuntai, 21.10.2007

Blogi, sunnuntaina 21.10.2007

Turun Sanomissa demarien ainakin puoluekokouksen valitsema johtaja Eero Heinäluoma hyökkää hallitusta vastaan ulkopolitiikan linjattomuudesta. Heinäluoma toivoo, että hallitus kokoaisi nyt rivinsä yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan taakse. Heinäluoma neuvoo, että hallitus kokoontuisi yhteiseen riiheen sopimaan ulkopolitiikan linjasta. Aikalailla kokenut opettaja ulkopolitiikkaan. Niinpä. Voisi hyvin kysyä eikä Heinäluoman kannattaisi nyt kutsua oma väki riiheen ja katsoa kuka SDP:tä nyt johtaa. Ainakin eduskunnassa on aikamoinen kissan hännän veto, kun moniu demari kampanjoi jo kuka puoluesihteerksi, kuka varapuheenjohtajaksi ja kuka uskoo mahdollisuuksiinsa jopa puheenjohtajaksi. Heinäluoma on jäänyt tässä pelissä also starringin osaan.

Tänään vapaapäivä. Menemme vanhemmilleni syömään isän syntymäpäivä lounasta. Myös veljeni on ollut viikonlopun Lopella ja koko perhe siis koossa. Nyt kuitenkin hetkeksi Pekkalan mökille nauttimaan syyspäivästä.

Kello 17.42 ja juuri kotiin. Päivällä vain Pekkalassa ja muutaman hevoskastanjan laitoin maahan, josko Pekkala saisi niistä joskus koristetta. Kastanjat nappasin työmatkalla viikolla Hesperianpuistosta. Katsotaan itävätkö keväällä. Loppijärvellä oli satoja vesilintuja odottamassa muuttomatkaa. Huikean näköinen näytelmä, kun kävelin rantaan ja parvi lähti liikkeelle. Luonto on mahtava. Sen jälkeen kotiin lounaalle ja nyt vapaailta. Olikin mukava nähdä pitkästä aikaa veljeä ja Mikaelaa ja jouluna tulevatkin Lopelle. Yllätys yllätys. Kiva niin. Nyt kunnanhallituksen listan toinen luku ja sitten kohta jännittämään F1-kauden viimeistä osakilpailua.

ELÄKÖÖN FERRARI! ELÄKÖÖN KIMI! Viva Ferrari! Viva Kimi! Aivan upea kilpailu ja kauden päätös. Vanhemmilla kerroin edelleen uskovani Kimiin ja Kimi teki sen. Ajoi täydellisen kilpailun – mies toimi, auto toimi, taktiikka toimi – teami ja yhteistyö toimi. McLarenilla ei ollut mitään sanottavaa kun Räikkösen johdolla Ferrari ajoi voittoon ja Kimi kolmanneksi suomalaiseksi F1:ten maailmanmestariksi. Upea tunnelma ja täydellinen juttu, kun Maamme laulu soi ja Kimi juhli suomalaiseen jäyhään tyyliin palkintopallilla. Onnea Kimille ja Kimin vanhemmille ja perheelle. Kesällä isän Masan kanssa Tallinnassa puhuttiin tästä ja nyt se on totta. Onnea!

Itse tein pitkään MTV3:sen Motorforumia ja voin myöntää, että unelma oli silloin joskus päästä töihin F1:iin. Sinne en koskaan päässyt, mutta sain kokea paljon muuta ja nähdä ja tehdä monenlaista ja myös F1:siä, mutta vain koti-Suomesta käsin. Muistan kuinka monta kilpailua tuli seurattua kynän ja paperin kanssa läpi ja heti kisan päätyttyä käsikirjoitus ja kooste kilpailusta Motorforumiin. Hienoja muistoja puhumattakaan NesteRallyn kokemuksista ja AKK Juhagaaloista ja monista muista kokemuksista. Kylmät väreet tuli pintaan kun aikanaan minut selostajan ja tv-toimittajan töihin pyytänyt Timo Pulkkinen nyt hehkutti ja kuvaili tunnelmaa Brasilian varikolta. Monesta olen kiitollinen Timpalle ja myös silloin paljon töitä kanssani tehneelle Tomille. Haikeudella niitä aikoja muistelen. Silloin jännitimme monta kertaa miten rallin MM-sarjassa käy ja esimerkiksi vuonna 2003 saimme jännittää loppuun asti nappaako Kimi mestaruuden jo silloin. Silloin juttuun tuli toinen sävy ja toinen kaiku, mutta tänään kaikki täyttyi. Nyt Kimi on historian kolmas suomalainen F1-maailmanmestari. Häntä ennen pikkupoikana muistan kun 1982 Keke Rosberg voitti ensimmäisen suomalaisen mestaruuden ja erittäin hyvin mielessä ovat Mika Häkkisen vuosien 1998 ja 1999 mestaruudet. Ja niitä tulee lisää!

Yksi asia petti tällä kaudella. Muista kuinka vuosi sitten kun Heikki Kovalaisen sopimus Renaultille julkistettiin uskoin, että näemme tällä kaudella jo suomalaisen kaksoisvoiton. Se jäi saavuttamatta vaikkakin Japanin sateessa Kovalainen ajoikin upeasta uransa ensimmäisen F1-palkintosijan. Räikkönenkin silloin korokkeella, mutta sillä kertaa vasta kolmantena eli tuplavoitto antaa vielä odottaa. Mutta tiedän, että sekin tulee. Ensi kaudella!

Huikea ilta ja vieläkin sydän tykyttää. Kiitokset Kimille tästä upeasta tunteesta ja suomalaisesta juhlasta.

Kommentit