Maanantai, 22.10.2007

Blogi, maanantaina 22.10.2007

Uuteen viikkoon. Upea aurinkoinen syyspäivä ja tänään vain ajastettua toimintaa illalla kun ensin kello 16.00 kokoonnumme kokoomuslaisen hallitusryhmän kanssa läpikäymään kuntamme asioita ja sitten kello 17.00 kunnanhallitukseen. Esillä tänään muutamia merkittäviä kaava-asioita ja myös meidän ryhmän jäsenten tekemät aloitteet, jotka ovat saamassa toivotun varsin nopean käsittelyn. Hyvä niin.

Eilinen Kimi Räikkösen maailmanmestaruus on edelleen pinnassa. Moottoriurheilun kautta olen saanut tutustua mm. Kimin isään Matti Räikköseen ja olikin kiva tänään Huomenta Suomessa nähdä Masa hiukset leikattuna ja jälleen yhtä iloisena ja eläväisenä kuin aina ennenkin. Tällä kertaa kuitenkin miehestä näki ansaitun tyytyväisyyden ja isän ylpeyden – ja sen Masa on ansainnutkin. Onnea vielä koko perheelle.

Nyt kirjoitustöiden pariin. Hämeen Sanomissa tällä viikolla kirjoittajavierastekstini ja se vielä muhimassa ja myös muutamia kuita kynäjuttuja tehtävänä. Töihin siis.

….

Päivä jälleen takana. Ensin siis nelisen tuntia koneen ääressä kirjoitustöitä ja sen semmoista ja tämän jälkeen Riihimäen ja Pekkalan mökin kautta kunnanhallitukseen. Ensin kävimme ryhmässämme läpi illan asiat ja tämän jälkeen tutustuimme kuntamme Kirkonkylän koulun laajennusosaan. Koulu siis se sama missä itse sain vuosia opettaa ja se minulle rakkaaksi muodostunut paikka. Itseasiassa kaikkia kouluja usein muistelen kaiholla mm. mukavaa ja opettavaista syksyä Launosten koulussa ja Kissankellon erityskoulun työvuottani. Erilaisia, mutta hienoja. Hieno oli myös koulun laajennus. Minulle paikka oli jo hyvinkin tuttu ja myös rakennushankkeen aikana aika usein koululla piipahdin ja sain aina selvityksen missä mennään ja lapsetkin kertoivat mitä pihapiirissä on tapahtunut. Tänään koulumme rehtori Erika Kauppi-Nykänen esitteli valmista tilaa koko kunnanhallitukselle ja sitä kelpaa kyllä esitelläkin ja opettaa ja oppiakin siellä kelpaa.

Kunnahallituksessa tänään saatoimme eteenpäin muutamia isoja hankkeita. Ensin lausunnot terveyskeskus kuntayhtymän ja RAOL:n ensi vuoden talousarvioista esillä ja tämän jälkeen mm. Räyskälän lentokentän ympäristölupa, mikä nyt etenee ja muutama merkittävä kaava-asia. Ensiksikin nyt nähtäville tulee Launosten uusi 69 tontin Marjarinteen ensimmäinen kaavaluonnos. Tämä kaava on Launosten kylän kannalta tärkeä ja koko kuntamme kannalta tärkeä ja uskon, että tontit menevät hyvin kaupaksi. En usko, että vielä ensi vuonna tontteja myyntiin saadaan, mutta toivotaan, että 09 kaupattavaa jälleen olisi. Merkittävät mutta kooltaan pienemmät kaavat etenevät myös Kirkonkylällä. Vanhan Ikikumin eli Uotilan kartanoalueen kaava etenee ja nyt toinen ehdotus nähtäville. Upeita rivitalotontteja sen myötä tulossa Kirkonkylään. Ja tämän alueen lähellä Kyyniönlahden tien varressa rivitalo/omakotitalo -alue etenee myös. Katsotaan mitä näistä ehdotuksista tulee.

Vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen on Räyskälän Leirikeskuksen ympäristön kaavatyö. Aluetta ollaan nyt kaavoittamassa vapaa-ajan keskukselle ja nyt esille osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ja sen jälkeen sitten ensimmäiset kaavaluonnokset.

Näiden lisäksi esillä myös yksi kuntalaisesitys eli Läyliäisten vanhan pankkitilan saamisesta kyläkäyttöön. Pankki ei voi antaa tilaa tällaiseen käyttöön eikä tietojeni mukaan muuhunkaan käyttöön yösäilö ja maksuautomaattien ja niiden laitteistojen takia. Ja lisäksi esillä varsin kannatettava mökkijärvemme Loppijärven Ystävien esitys lintutornin rakentamiseksi Loppijärvelle ja metsämyyntiä ja yksi yksityinen kaavahanke. Eteenpäin laitettiin myös viime viikon valtuuston aloitteet ja tyytyväinen täytyy olla siihen, että valmisteluajat ovat nyt varsin kohtuulliset ja vastauksia on lupa odottaa heti ensi vuoden alussa vaikka asiat ovatkin isoja. Hyvä niin.

Huomenna työt jälleen eduskunnassa jatkuvat. Aamupäivällä aikaa vielä valmistelutyölle omassa hytissä ja sitten iltapäivä ja iltakin täynnä.

Kommentit