Sunnuntai, 20.03.2011

Blogi, sunnuntaina 20.03.2011

Olipahan ilta eilen. Riihimäen MainStreetillä ei mikään voinut hillitä menoa kun AngerCell kiipesi lavalle.  Kiitokset Decelle ja kumppaneille upeasta illasta ja mahtavasta menosta. ”Mukana Hämeen yössä” -kiertueemme sai näin arvoisensa jatkon neöjän vuoden jälkeen ja voin jo luvata, että ei tämä tähän jää. Siinä määrin muuten hyvää palautetta tuli ja kiitosta erilaisesta tavasta tehdä ja toimia. Sitähän tämä kaavoihin kangistunut politiikkakin usein tarvitsisi. Rohkeutta katsoa asioita silmiin ja tehdä. Mutta makea ilta mistä on hyvä jatkaa.

Tänään järjestämme sitten Hausjärven Kokoomuksen kanssa Talvitapahtuman Hausjärven kirkolla. Ohjelmassa perinteistä laskiaisriehaa maaliskuun lopulla ja kisailua ja herkkuja. Koko perheen tapahtuma alkaa kello 12 ja kyllä me pulkkailemme ja paistamme tikkupullaa ainakin kello 15 asti. Olette enemmän kuin tervetulleita mukaan.

Aloitetaan päivällä tällä lyhyellä blogiavauksella. Tässä kampanja-aikaan blogit usein enemmänkin tällaisia kuvauksia tulevasta ja kertomuksia päivistä, mutta aina jotain nostojakin. Huomenna ajattelin ottaa esille ympäristöpolitiikkaa ja maataloutta ja metsätaloutta. Katsotaan.

Mutta nyt aamupalaa ja lehtiä. Sitten puhumaan nuorille Kokoomusopiskelijoiden Talvikorkeakouluun politiikan tästä hetkestä ja tulevasta ja siitä se päivä käyntiin.

Eilen myös se tapahtui mitä olen pelännyt. Kotisivuni ovat erittäin suositut ja niillä vierailee päivittäin viikonloppuisin noin 500 ja viikolla parhaillaan toistatuhatta kävijää päivässä. Eilen sitten sivuille iski hakeri. Hävyttömyyksiä ja sotkua. Onneksi tekoset huomattiin pian ja saatiin korjattua ja nostettua myös suojauksen tasoa. Tällainenkin lokakampanja ja kiusanteko taitaa tänä päivänä olla jo maan tapa. Valitettavasti. Kiitokset valppaille blogini seuraajille.

Tottakai sellainen tuo mielipahaa ja ihmetystäkin varmsti monen mieleen. Mutta ei anneta sen lannistaa. Jatketaan me eteenpäin.

Kello 19.13 ja kampanjapäivä takana. Tänään yksi tärkeä ensi vaalikauden minusta ykkösteema sai kasvoja. Eli perheiden vuoro on nyt. Tänään siis upea Talvitapahtuma Hausjärven Kokoomuksen tekemänä ja toteuttamana. Hausjärven kirkonkylän montulla olikin auringonpaisteessa tunnelmaa kun laudoilla ja pulkilla pidimme hauskaa ja nuotiolla makkaraa, tikkupullaa ja nokipannukahvia herkuttelimme. Juuri oikeassa suhteessa siis hauskan pitoa perheiden kanssa ja politiikkaa vain hieman. Mutta muutama syvällisempikin keskustelu mm. arvoista ja siitä miten arvot tämän päivän Suomessa voi. Olen itse todennut, että eivät voi tarpeeksi hyvin. Tähän maahan tarvitaan nyt kyllä kohtuutta ja malttia monessa. Ei voi olla niin että aina kysytään mitä laki sanoo mistäkin. Vaikkapa siitä, että saako opettaja laittaa lapset koulussa hiihtämään jos pakkasta on sen ja sen verran. Jos tässä ensimmäisenä tulee mieleen se että rikottiinkohan lakia niin ainakin minusta ollaan pahan kerran metsässä. Pitäisi pohtia ensin, että miksi näin ja keskustella eikä ensimmäisenä kaivaa lakikirjaa esiin. En siis tarkoita sitä, että lakia saisi rikkoa tai vastaavaa mutta ei tätä maata voida lakikirjan kanssa pyörittää. Ei missään tapauksessa – tarvitaan maalaisjärkeä ja kotikuria. Vai miten se meni.

Tai sitten se Jyväskylän tapaus missä nousi kohu siitä kun eräässä koulussa siivoja ojensi koululaisia. Osan mielestä ei hänellä ollut oikeutta ojentaa ja komentaa lapsia kun ei ole kasvatustieteen maisteri. Ei kai se noinkaan voi olla?

Eli tarvitaan uudenlaista tapaa ajatella. Tai ei uudenlaista vaan ennen muuta perinteistä suomalaista tapaa ajatella ja välittää. Se tästä maasta tekee paremminvointivaltion kun lähin omainen ei ole viranomainen ja lakikirja ei ole arjen ainoa ohjenuora.

Ja eihän se niinkään voi olla, että suvaitsevaisuuden nimissä me luovumme kaikista perinteistä. Ei tietenkään. Minä sanon jatkossakin ehdottoman KYLLÄ koulujen joulujuhlille ja suvivirrelle. Pitää olla oikeus myös suomalaiseen perinteeseen, mutta tehdään se kunnioittaen muitakin. Kertoen ja tiedottaen mitä ja missä tapahtuu milloinkin.

Mutta näistä teemoista tänään hyvää keskustelua Hausjärven perinteisessä talvitapahtumassa ja esillä tottakai myös ydinvoima, tuulivoima ja peruskoulu ja päivähoitokin. Paljon siis monenlaista.

Aamulla ennen Hausjärveä kävin jälleen pitämässä puheen valtakunnallisilla Kokoomusopiskelijoiden Talvipäivillä. Tunnin puheenvuoro vaaliasetelmista ja ensi vaalikauden tulevista isoista kysymyksistä ja myös siitä mitä sivistys- ja opiskelijapolitiikassa tuleman pitää. Kokoomusopiskelijoilla hyvä tsemppi myös vaaleihin päällä ja katsotaan jos vaikka heidän riveistä saisimme ainakin yhden uuden kansanedustajankin. Nyt siihen parissakin vaalipiirissä hyvät mahdollisuudet. Go Lasse Männistö ja Go Sofia Vikman!

Mutta nyt siis jo kotona. Mukavan ajoissa. Hieman flunssa tässä kiusaa, mutta sille nyt ei anneta periksi. Huomenna jatketaan.

 

Kommentit