Sunnuntai, 20.02.2011

Blogi, sunnuntaina 20.02.2011

Tänään Suomen Lasiomuseolla Naisten Ilta. Ohjelmassa Kaj Frankin 100-vuotisjuhlanäyttely herkkujen kera ja lopuksi upea Franz Shubertin Winterreise. Pari paikkaa (max 3) vapautui eilen eli jos vielä intoa ja halua talven kulttuurijutulle niin laittakaapa viestiä minulle heti miten jos vielä haluatte mukaan. Upea kulttuuri-ilta alkaa kello 16. Tervetuloa mukaan!

Paukkupakkanen siis jatkuu. Nautitaan nyt tästä talvesta ja valitetaan sitten kesällä vuorostaan hellettä. Eikös se niin mene. Tänään vielä maaseutu- ja maatalousvaaliohjelman kirjoitus ja sitten kaikki valmista. Uudet vaalisivut avataan ensi viikolla ja silloin Linjataan tulevaa.

….

SDP julkisti eilen oman vero-ohjelmansa. Näyttää pahasti siltä, että demarileirissä ei ole oikein ymmärretty suomalaisen työn merkitystä hyvinvointiyhteiskunnalle eikä oikein muutenkaan koko hyvinvointiyhteiskunnan kriisiä ja perusolemusta. Jollain tavalla tuntuu, että Urpilainen rakentaa edelleen maamme tulevaisuutta unelmahötön ja katteettomien lupausten varaa sillä niin paljon tyhjää ja ilmaa tuossa heidän ohjelmassaan on. 

SDP:n Jutta Urpilainen lupasi, että maamme velkaantuminen loppuu 2015. Lupaus on näiden vaalien huikein ja samalla myös epärealistisin. Taitaa pestä kaikki perussuomalaistenkin lupaukset. Joskus Jyrki Katainen totesikin, että me kokoomuksessa emme voita vaalilupausten kisaa ja onneksi emme. Ja ei taida edes Timo Soinikaan lähteä tähän demarien lupauspeliin mukaan.

Urpilaisen lupaus tarkoittaa aivan huikeita leikkauksia maamme peruspalveluihin. Urpilainen jo sanoikin, että 500 miljoonalla valtion leikkaa. Mutta se ei tule riittämään jos tuo lupaus velkaantumisen taittumisesta pitää. Lähempänä on useamman miljardin leikkaukset eikä siinä enää riitä SDP:n leiristä esitetyt lapsilisien leikkaukset eikä yritystuetkaan. Kyllä tuo lupaus tarkoittaa karuja aikoja kaikille peruspalveluille ja sitä kautta ihan jokaiselle suomalaiselle.

Maton Urpilaisen esityksen alta vetää täydellisesti pois se, että hän uskoo maamme talouskasvun korjaavan 6 miljardia 8 miljardin kestävyysvajeesta. Tämä on kova tavoite meidänkin kasvua tukevalle verolinjalle jossa työpaikkoja ja työntekoa tuetaan aivan eritavalla kuin demarien esityksessä. Itseasiassa demarien verolinjalla ei tällaista kasvua tule yksinkertaisesti tapahtumaan. 

Ja kyllä aikalailla irti ollaan tästä maailmasta myös niissä puheissa joissa Jutta Urpilainen arvosteli tämän laman hoitoa. Nykyhallitus lähti Euroopan maista ensimmäisten joukossa tehokkaaseen elvutykseen ja saimme paljon aikaan ja saimme pidettyä esimerkiksi työttömyyden aivan toisenlaisissa luvuissa mitä pahimmillaan pelättiin kun maamme BKT syöksyi historiamme kovinta alamäkeä maailman kriisin vedossa. Jos Urpilaisen nyt esittämä arvostelu elvytyspolitiikalla olisi tarkoittanut elvytyksestä pidättäytymistä olisi se tarkoittanut aivan huikeaa leikkauslistaa jo 2009 alkaen. Onneksi maallamme ei siis ollut Urpilaisen ja SDP:n johtamaan leikkauslistahallitusta ja toivotaan, ettei sellaista nytkään tule. Se olisi karua arkea monelle pienituloiselle ja monen työpaikoillekin. Ja lisäksi näiden suoranaisten leikkausten lisäksi piiloleikkaus sisältyy myös SDP:n ratkaisuun jäädyttää noin neljäsosa  eli 12,5 miljardia euroa valtion budjettimenoista nykytasolle kahdeksi vuodeksi eli vuosiksi 2012-13. Se tarkoittaisi siis lähes kaikkien etuuksien leikkaantumista ja ostovoiman vähentymistä merkittävästi.

Urpilaisen elvytyksestä pidättäytynyt talouspolitiikka olisi ajanut maamme historiamme syvimpään rotkoon ja massatyöttömyyteen. En edes halua kuvitella millainen maamme tilanne nyt olisi.

Keskustan Mika Lintilä kuvasikin SDP:n talouspolitiikkaa kuvaavasti: ”Kaikkinensa sdp:n esittelemä ohjelma vahvistaa sen, että puolue jatkaa epärealistista elämäänsä unelmahöttöisissä pilvilinnoissa.” Näin se on.

Urpilaisen esittelemä SDP:n talouslinja osoittaa siis todellakin, että puolueilla on eroja. Leikkauslista politiikka näyttää olevan demarien ratkaisu kun taas keskusta ja kokoomus rakentavat taloutta talouskasvun varaan ja nimenomaan aidosti talouskasvua ja työllisyyttä tukien. Alkaa tuntua siltä, että Ruotsissa kokoomuksen käytössä ollut vaalislogan alkaa sopia kohta Suomenkin kokoomukseen. Se kuuluisi: Kokoomus – Ainoa Työväenpuolue.

….

Kello 21.31 ja jo hetki kotona. Uudenlaisia juttuja tehdä eduskuntavaalikampanjaa ja jälleen onnistui. Naisten ilta Suomen Lasimuseolla keräsi hetkessä kaikki paikat täyteen ja illasta muodostuikin upea paketti taidetta monessakin muodossa. Ensin väen kanssa kokoonnuimme Lasimuseon saliin yhteen ja sitten tutustuminen museon johtaja Heikki Matiskaisen johdattelemana ensin Franz Schubertin elämään ja sitten upeaan lasimestari Kaj Franckin 100-vuotisjuhlanäyttelyyn. Ja kaiken sitten kruunasi itävaltalaisbaritoni Benno Schollumin upea konsertti Schubertin Winterreise pianistinaan Maija Weitz. 

Mutta jälleen itsellenikin hieno positiviinen yllätys koko juttu. Ensin se, että vain nettimarkkinoilla ja juttua levittämällä illan kaikki paikat varattiin hetkessä ja sitten vielä tällainen tunnelma ja kokonaisuus. Kiitokset tänään Taina Noopilalle, Kirsi Esselströmille ja Tiina Seppälälle järjestelyistä. Heikki Matiskaiselle isännöinnistä ja Riku Bitterille tarjoilusta. Hieno ilta ja uskon, että kaikki mukana olleetkin tyytyväisiä. Ainakin sellaista palautetta tuli ja jatkoakin jo luvassa eli sunnuntaina 3.4. sitten Lopella Punaisella Tuvalla Muodin ja Keväänpäivä yhdessä Jukka Rintalan, Matti Vaskelaisen ja Leena Sarven kanssa ja tietenkin emäntänä kartanon Virpi Kassari. Laittakaapa kalentereihinne ylös. Ja mukana myös Heidi Kyrö ja paljon muuta.  

Mutta nyt ilta kotona. Huomenna aamupäivä vapaata perheen kanssa ja sitten Riihimäelle, sieltä Lahteen Kaarisiltaan tutustumaan ja illalla Vaalistartti Lahdessa yhdessä Sari Raution ja Wilson Kirwan kanssa Roberts Coffeella klo 18. Tervetuloa mukaan.

 

 

 

 

 

Kommentit