Lauantai, 19.02.2011

Blogi, lauantaina 19.02.2011

Uusi aamu pakkasessa ja Mikkelissä. Tänään on suuri Tee Hyvä Työ -tapahtumapäivä ja pajapäivä. Miten se muuten teistä on, voiko viranomaiset yksin tehdä tästä maasta parempaa? Tarvitaanko siinä myös meitä tavallisia suomalaisia? Tekemään niitä arjen hyviä tekoja. Itse uskon niin.

Se on minusta sellaista vanhan ajan yhteisvastuuta toisista ja itsestämme. Se on sellaista toisten huomioonottamista jatkuvan omanedun tavoittelen ja vain itsestä huolehtimisen sijaan. Se on minusta lisäaikaa lähimmille. Se on sellaista hyvää työtä mikä ei muuten maksa mitään.

Mikä voisi olla Sinun Hyvä työ tänään?

Tänään järjestämme ympäri Suomen Tee Hyvä Työ -työpajoja ympäri Suomen. Myös täällä Mikkelissä tänään iso paja missä puhutaan ja pohditaan välittävämpää Suomea yhdessä puolueemme eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Lenita Toivakan johdolla. Meillä Hämeenlinnassa pajan vetäjänä varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen jne. Tehdään siis.

Itse olen siis täällä Mikkelissä. Tapahtumaa ja tekemistä riittää ja tänään olen vielä luvannut selostaa ja juontaa myös Mikkelin SM-rallinkin. Olkoot se tämän päivän minun hyvä työ ystäville ja kavereille.

 

….

Kello 15.43 ja tässä odottelemme jo Mikkelin SM rallin loppuhuipennusta ja sitten kello 18 palkintojenjakoa täällä vanhalla Kasarmialueella. Päivällä ehdin kuin ehdinkin piipahtamaan Lenita Toivakan kanssa Pruuvissa. Väkeä kivasti paikalla ja oikein hyvää keskustelua siitä mitä valtio ja kunnat voivat tehdä hyvinvointiyhteiskunnan eteen ja hyväksi ja mitä taasen voisimme itse kukin tehdä. Oltiin siis hyvinkin juuri oikean ratkaisun juurilla. Isoina keskustelun aiheina esillä mm. perheen ja työelämän yhdistäminen, lapsiperheiden 2010-luvun haasteet ja ikäihmisten ja vanhusten hoivapalvelut. 

Mutta olipa kertakaikkisen kiva olla mukana aivan toisen piirin tapahtumassa. Savolaisten kanssa aina ollut mukava tehdä työtä niin rallin kuin politiikan ja muunkin parissa niin tänäänkin. Kiitokset Etelä-Savon piirille järjestelyistä ja Lenitalle työnjohdosta. Ja erityisen mukavaa oli tavata ja saada tietää myös se, että mikkeliläinen kansanedustajaehdokas Juhani Palonen on minulle sukua. Isoisäni Poliisi-Pappa tunnettiin heillä Lopen Jussina. Juurikin niin. Eli tätä kautta pikkuserkkuja ja sukulaisia myös Riihilahden jalkapalloveljeksille.

Mutta nyt rallin pariin takaisin.

Kello 22.31 ja juuri Heinolan kautta Mikkelistä kotiin. Juha Salo nappasi upean voiton jälleen kerran ja kaksivetoisissa kauden komeetta Esapekka Lappi jatkoi vakuuttaa työtä ja ajoi jo kolmanteen voittoon kauden kolmannessa startissa. Hieno ralli takana ja nyt hieman uupunut olo. Pakkanenkin teki tekonsa. Jos vaikka lämmittelisi hetken ja olisi sitten huomenna taas vedossa.

Huomenna illalla Naisten Ilta Suomen Lasimuseossa. Pari peruutuspaikkaa tuli iltaan eli jos vielä intoa mukaan tutustumaan hyvien herkkujen kera uuteen näyttelyyn ja sen jälkeen nauttimaan upeasta konsertista niin nopeasti viestiä. 

Kommentit