Sunnuntai, 19.11.2006

Blogi, sunnuntaina 19.11.2006

Tukiryhmässämme voidaan jälleen juhlia maailmanmestareita! Suomi täytti tavoitteensa ajamalla enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekultaa
sunnuntaina Uuden Seelannin Lake Taupossa päättyneessä kuuden päivän mittaisessa kisassa. Joukkueesta tukiryhmäämme kuuluu Marko Tarkkala, Samu Aro ja Mika Ahola. Lisäksi joukkueessa ajoivat Petri Pohjamo, Juha Salminen ja Jari Mattila. Onnea koko kovalle porukalle!

Suomen joukkueen kovin taistelija oli ehdottomasti Juha Salminen joka voitti kaikkien kuljettajien välisen kuusipäiväisen kilpailun yksilötasolla ja toinen varmasti yksi kovimmista taistelijoista oli myös ehdottomasti Lopen Marko Tarkkala, joka ajoi viimeiset neljä päivää rajun vatsataudin kourissa. Suomalaiset korjasivat samalla kaikki kolme luokkavoittoa. Enduro ykkösen voitti Juha Salminen, kakkosen Samuli Aro ja isoimpien pyörien Enduro 3-luokan Marko Tarkkala

Suomen kautta aikojen seitsemäs joukkuemestaruus irtosi ylivoimaisella, yli 15 minuutin erolla Ranskaan. Pronssia ajoi Espanja. Suomen aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1996, -98, -99, 2002, -03 ja -04.

….

Samaan aikaan politiikan rintamalla Suomessa tapahtuu. Kun keskusta-oikeistolaiset puolueet lähentyvät toisiaan koko ajan tapahtuu vasemmistopuoluella aivan toisenlaista kehitystä. Vasemmistopuolueet ovat ajautuneet nimittäin kovaan hakaukseen nyt verolinjoista. Oppositiopuolue vasemmistoliitto arvostelee rajusti SDP:n veropolitiikkaa.

Vasemmistoliitosta on ilkeilty, että juuri verojen alentamisessa hallitus on onnistunut komeasti ylittämään omat tavoitteensa. Ja puolueen kohtalaisen tuore puheenjohtaja Martti Korhonen ihmettelikin uutissa, miten SDP saattoi sitoutua suuriin veronalennuksiin, kun vaalien alla sen puheissa palvelujen parantaminen oli veronalennuksia tärkeämpi asia.

Minusta SDP:n verolinja on oikeansuuntainen ja kannatettava, mutta ymmärrettävästi se aiheuttaa hankausta vasemmistopuolella ja jopa puolueen sisälläkin. Tuohon Vasemmistoliiton arvosteluun on toisenkinlainen mielipide mitä tulee viime vaalien aikaisiin puheisiin. SDP on viisastunut viime eduskuntavaaleista, jolloin se vielä väitti veronkevennysten vaarantavan hyvinvointiyhteiskunnan palvelu.

Hyvä niin, tämä tasoittaa ensi maaliskuun vaaleja ainakin verokeskustelun osalta kun kolme suurta puoluetta oikeastaan yhteisen linjan takana. Ainakin nyt. Sitähän ei tiedä mitä SDP keksii vielä ennen vaaleja. Olisiko kuitenkin raflaavampaa jokin muu linja 🙂

….

Tänään tavoitteenamme jäädä yöksi viimeinen uudelle kodillemme. Nyt siis tavaroiden purkuun.

….

Hieman haikeissa tunnelmissa mökiltä pois lähdin. Eihän mökki mihinkään tietenkään katoa, mutta juhannuksesta tähän asti kun Pekkalassa olemme asunneet niin sinne luonnon keskelle on kotiutunut. Ei sinänsä mielellämme kyllä uuteen kotiimmekin muutamme.

Satu lähti hieman aikaisemmin ja minä jäin yksin vielä pakkailemaan omia vaatteita mökiltä kotiin otettavaksi. Auto täyteen tavaraa ja sitten Isännänviiri lipputangosta alas ja Pekkala talvikuntoon. Lumet ovat melkein kadonneet, mutta kyllä talvi vielä tulee.

Koko päivän uudella kodillamme vielä siivoilimme ja järjestelimme tavaroita. Illan suussa saimme paikat valmiiksi. Lattiat pestyä, tavarat hyllyille, huonekalut paikoilleen ja jääkaapin päälle. Saunakin lämpeni muhimistilaan. Kuuden jälkeen menimme vielä rakkaan pikkuisimman kummilapseni Elisan nimpparikahville. Roope-veljen ja Elisan kanssa menikin aika kuin siivellä ja Henrin – muuten entinen oppilaani alakoulusta – kääretorttu oli kuulemma herkullista. Itse kun en makeaa syö niin nautin karjalanpiirakoita ja muita suolaisia herkkuja. Hyvät olivat nimpparitarjottavat jälleen.

Niin tänään olikin kummilasteni ruuissa. Päivällä kävimme alakerrassa Venlalla muussilla ja lihapullilla. Kiitos talkooruuasta Eevalle. Nyt kello 21.09 ja sauna valmiina. Uusi koti. Upea tunne ja nyt kokeilemaan miltä löylyt maistuvat.

Huomenna aamulla jälleen opettajan töihin. Vaikka siis virastani virkavapaalla olenkin niin niin paljon opettajan töitä haluan tehdä kuin vain suinkin aikataulut antavat periksi ja nyt loppuvuodesta tv-alalla hiljaisempaa ja pystyn hyvin tekemään koulutukseni mukaista työtä 🙂 Mukava päivä siis tulossa.

Kommentit