Lauantai, 18.11.2006

Blogi, lauantaina 18.11.2006

Suomen kaikkien aikojen seitsemäs enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekulta on enää sinettiä vailla Uudessa Seelannissa. Suomi johtaa Ranskaa jo lähes 12 minuutin erolla, kun takana on viisi ajopäivää kuudesta. Lauantain ajopäivä, mikä siis toisella puolella maapalloa on jo nyt kello 9.10 ajettu, jäi tosin rankkasateen vuoksi vain kahden erikoiskokeen mittaiseksi, kun järjestäjät keskeyttivät kilpailun. Sade oli syövyttänyt reitin ajokelvottomiksi.

Miesten edustusjoukkueessa ajava hyvä ystäväni, loppilainen Marko Tarkkala on ajanut sitkeästi Sixin viimeiset kolme päivää vatsataudin kourissa. Make siirtyi nyt oman luokkansa kärkeen pudottaen Ranskan Fabien Planetin taakseen, mutta tämän urakan jälkeen Make ohjattiin jälleen tiputukseen. Lisäksi Make loukkasi silmänsä kilpailun viidentenä päivänä, mutta vamma ei ole vakava.

Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 5/6 ajopäivän jälkeen (epävirallinen):
1. Suomi
2. Ranska – 11.50,70
3. Espanja – 16.57,35
4. Italia – 20.15,67
5. Australia – 21.04,54
6. Ruotsi – 22.00,92

Luokkakohtainen tilanne:

Luokka E1:
1. Juha Salminen Suomi, KTM 2.17.26,9
2. Simone Albergoni Italia, Honda – 1.47,3
3. Marc Germain Ranska, Yamaha – 2.53,1
4. Ivan Cervantes Espanja, KTM – 3.10,7
5. Eero Remes Suomi, Honda – 5.13,4 (juniorit)
6. Maurizio Micheluz Italia, Yamaha – 5.21,4
7. Petri Pohjamo Suomi, TM – 5.35,2

Luokka E2:
1. Samuli Aro Suomi, 2.19.38,0
2. Stefan Merriman Australia, Yamaha – 7,4
3. Mika Ahola Suomi, Honda – 27,2
4. Kurt Caselli USA, KTM – 57,3
5. Jonny Aubert Ranska, Yamaha – 1.17,4
6. Shayne King Uusi-Seelanti, Honda – 2.30,2
7. Jari Mattila Suomi, Honda – 4.05,8

Luokka E3:
1. Marko Tarkkala Suomi, KTM 2.22.35,6
2. Fabien Planet Ranska, KTM – 8,7
3. Cristobal Guerrero Espanja, GasGas – 54,4
4. Björne Carlsson Ruotsi, Husaberg – 1.22,7
5. Xavier Galindo Espanja, KTM – 2.22,4
6. Valtteri Salonen Suomi, Husaberg – 2.44,5 (juniorit)

….

Niin tämä aamu alkoi tällaisilla uutisilla Uudesta-Seelannista. Tulokset hyviä ja MM-kulta jälleen tulossa Suomeen ja nyt samalla Lopellekin, mutta tuo Maken mahatauti ja silmävamma hieman harmittavat. Sitkeä mies ja periksi ei Make anna. Sen tiedän.

Kello nyt 9.13 ja juuri vasta aamupalaa syön. Viikonloppuna ei tällä kertaa töitä siis firmani puolesta, mutta töitä muuten. Jatkamme kodin järjestykseen laittamista ja niin itseasiassa olenhan minä luvannut yhden salibandypelin sentään käydä kuuluttamassa. Jotain työtä siis kuitenkin. Itseasiassa eilen minu kysyttiin myös nyrkkeilyturnauksen juontajaksi, mutta se sitten sattui sellaiselle viikonlopulle, että töitä oli jo kummallekin päivälle. Joskus niin ja joskus näin. Useimmiset niin.

Nyt vielä vähän lehtiä ja sitten ajattelin katsella Lauantaiseuran, kun saa hetken olla rauhassa.

Lauantaiseurassa vieraana oli liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen. Esille nousi myös minun käsittelemäni ja esittämäni sairaaloiden ja muiden laitosten mahdollisuus muuttaa siirtyaikana digitaalinen tv-singnaali jatkossakin analogiseksi. Näin säästettäisiin paljon rahaa eikä vanhoihin tv-vastaanottimiin tarvitsi hankkia erillisiä digisovittimia vaan asia korjaantuisi ajallaan laitekannan uusiutessa digi-tv:ksi.

Tv-asioista vielä sen verran, että näyttää siltä, että liikenne- ja viestintäministeriö myöntää myöntää kaikki viisi jaossa olevaa digi-tv-kanavaa maksutelevisioille. Nyt jaossa olevia uusia digi-tv-lupia hakee 21 yhtiötä. Hallituksen on määrä päättää uusista luvista lähiviikkoina. Vapaasti katsottavia kanavia hakeneet yhtiöt vastustavat suunnitelmia.

Huovinen pyöritteli asiaa. Toivotaan, että asia sadaan kuntoon. Toinen esille noussut ongelma-asia oli VR:n ongelmat, joihin Huovinen otti jämäkämmän kannan. Hän toivoi, että tavaraliikennettä aletaankin ajaa enemmän Lahti-oikoradalla ja oli samalla huolissaan myös siitä, että matkustajat eivät saa ongelmista tarpeeksi informaatiota junissa. Hän muistutti aamun ohjelmassa, että matkustajia on kyettävä saamaan joukkoliikenteen käyttäjiksi myös ympäristötekijöiden vuoksi.

Ei mikään kovinkaan vakuuttava esiintyminen Huoviselta, mutta toivotaan, että edellä ja ohjelmassa nousseet asiat saadaan järjestykseen.

Aamupäivällä menimme uudelle kodillemme. Sähkömies tuli viimeistelemään lamppuja ja rasioita ja koko päiväksi työtä vielä riittikin. Päivällä kävimme Sadun kanssa katsomassa RSS Laakan kotipelin Vammalaa vastaan Riihimäen Urheilutalolla. Tai oikeastaan Satu katseli ja minä hoidin kuulutukset tavan mukaan. Sellainen vanha kaverinpalvelus hyville ystäville ja en oikein enää osaakaan katsomosta pelejä katsoa kun tullut kaukalonlaidalta toimitsijapöydältä pelejä seurattua jo mitä nyt uskaltaisin sanoa ainakin viisi vuotta?

Laaka hoiti pelin pienen alkutahmeuden jälkeen suurinumeroisesti ja jatkaa kohti nousukarsintaa tavoitteenaan 1-divisioona. Toivotaan joukkueelle onnea vaikka tänään pikku kolhujakin tuli kun Palmrothin Kai loukkasi olkansa ja Aallon Olli rintalihaksen. Kaksi runkopelaajaa joiden poissaolo näkyy varmasti. Toivotaan siis nopeaa toipumista. Lindholmin Jussi ja Kaukiaisen Toni olivat tänään jälleen elementissään ja kiitosta ansaitsee ehdottomasti myös Toijosen Tomi. Myös maalissa pelannut Urmas Syrlin teki muutamia näyttäviä torjuntoja joita ratkaisupeleissä tullaan kaipaamaan. Tänään peli tosin maalivahdille vaikea kun peli ratkesi Laakan karkumatkaan suurinumeroisesti jo niin aikaisin.

Pelistä vielä takaisin uudelle kodille. Satu laittoi tavaroita paikoilleen ja minä 100 kg kiviä kiukaaseen ja laudesuojat. Huomenna ehkä voisi jo kokeilla löylyjäkin ja ehkä jäädä yöksikin?

Urakan jälkeen piipahdimme vielä alakerrassa kummitytölläni. Isä-Jarno oli tehnyt pannukakkua ja herkkua oli monenlaista muutakin alakerran iltapalapöydässä. Kiitos niistä ja mukavasta seurasta. Ystäviä tarvitaan.

Nyt jälleen mökillä. Vähän naatti olo. Huomenna onneksi vielä töistä vapaata, mutta kodissa vielä puuhaa riittää.

Kommentit