Sunnuntai, 19.10.2008

Blogi, sunnuntaina 19.10.2008

Tasan viikko aikaa siis tänään kunnallisvaaleihin. Eilen lauantaina vaaliuurnilla kävi reilu 61 000 suomalaista ja näin äänestäneiden joukko nousi jo lähelle puoltamiljoonaa. Tarkasti 497 666 ääntä tarkoittaa 11,9 prosenttia äänioikeutetuista. Naiset ovat olleet ainakin aluksi hieman ahkerampia, mutta toivotaan, että yleisesti tuo ahkeruus kasvaa neljän vuoden takaisesta. Olisi tärkeää saada juuri tässä tilanteessa mahdollisimman monen mielipide näkyviin ja tietoon äänestämisen kautta ja myös valtuustoihin hyviä valtuutettuja ja päättäjiä.

Eilisen pitkän kampanjapäivän jälkeen tänään hieman vapaampi ohjelma. Kotikunnassa tarkoitus hieman tehdä kampanjaa ja myös valmistella sitten huomista valtuustomme talous- ja seminaari-iltapäivää Saukkolan EK:lle. Ohjelmaa siis riittää tänäänkin.

Iloinen olen siitäkin miten aktiivisesti meidän ehdokkaat ovat talkoita Lopella tehneet. Esitteitä ja mainoksia ei ole koskaan ollut tuollaisia määriä ja ennen muuta tuo ihmisten tapaaminen ja keskustelu on ollut jotain aivan uutta. Katsotaan miten loppilaiset sitten ottavat ehdokkaamme vastaan.

Mutta palaillaan täälläkin illalla. Mielelläni myös otan vastaan edelleen kysymyksiä ja ajatuksia Lopen tilanteesta ja tulevaisuudesta kuten myös tietenkin laajemmistakin koko maatamme koskevista kysymyksistä.

….

Kello 23.09 ja aika laittaa tämä päivä ja tämä viikko pakettiin. Tänään siis ehdin kunnallisvaalien tiimoilta käydä Riihimäellä ja Hyvinkäällä ja myös tietenkin kotikunnassani Lopella. Hyvinkäällä kävin nyt ensimmäistä kertaa heidän Korvakahvilassa ja upea oli sekin. Hyvinkääläiset pitävät kahvilaa auki erittäin aktiivisesti. Korva on auki joka päivä. Arkena aina kello 15-18 ja
viikonloppuisin klo 12-15.00. Tänäänkin väkeä kivasti liikkeellä ja kahvi teki kauppansa. Itseasiassa tässä hyvä vastaus tuohon Demarin ViikkoHämeen mainokseen josta mielipidettä minulta kysyi tänään Iltalehti. En tiedä onko tuo pilapiirokseksi tarkoitettu vai oikein mainos, mutta harkintakyvyn puutettä ja huonoamakua se ainakin osoittaa. Tosin totesin Iltalehdelle joka kysyi minulta Hämeen Kokoomuksen varapuheenjohtajana mielipidettä aiheeseen, että ei enää edellisten eduskuntavaalien SAK/SDP tv-kampanjan jälkeen mikään yllätä. Oikeastaan jo odotinkin koska tämä loka- ja pelottelukampanja tällä kertaa alkaa. No itse en tällaista kampanjointia ymmärrä ja olen tyytyväinen, että meillä linja on täysin päinvastainen. Emme mollaa emmekä tee törkykampanjaa. Me teemme hyvinkääläisten ja oikeastaan kaikkien kuntien hienolla talkoohengellä työtä ja työtä nimenomaan parempien kotikuntien eteen. Jos toiset tekevät toisella tavalla niin tehkööt.

Tänään ehdin onneksi myös hieman antamaan itsellenikin aikaa. Pekkalan mökillä nautin luonnonrauhasta ja kiertelin ja katselin metsää ja järveä. Teki todella hyvää. Ikävä jo sinne ollutkin. Mutta nyt jo takana se ja myös huomisen valtuustoseminaarin työt ja alkavan viikon kunnallisvaalikampanjatyötkin. Tästä on hyvä jatkaa hyvällä mielellä eteenpäin.

Kommentit