Sunnuntai, 19.08.2007

Blogi, sunnuntaina 19.08.2007

Kello hieman yli seitsemän. Aamu siis vaalipiirimme itäisimmässä reunassa Heinolassa. Hieno aamu onkin. Aurinko paistaa puhtaalta taivaalta. Harmi vain, että siitä ei ehdi nyt nauttia. Pitää suunnata pian aamupalalle ja sitten Hämeenlinnaan Elomessuille. Puolentoistatunnin ajo heti aamusta, onneksi sää suosii sitäkin.

Elomessut nyt takana. Olinkin aamulla jo hyvissä ajoin pelipaikalla. Kokoomuksen ja kokoomusnuorten teltat eiliseltä jo valmiina ja pääsimme heti aloittamaan messujen avauduttua. Väkeä liikkeellä erittäin paljon ei kuitenkaan kuulemma aivan eilisen veroisesti. Teltallamme oli parhaimmillaan pitkät jonot. Lapset ja perheet jonottivat kaasupalloja ja keskustelijoitakin riitti ja onnittelijoitakin. On ollut mukava kiertää ja huomata miten lämpimästi väki on ottanut läpimenoni vastaan – jopa yli puoluerajojen. Keskusteluissa tänään esillä perintövero minkä kokonaan poistamistakin aika moni toivoi ja osa piti nyt tehtävää muutosta vain kosmeettisena. Sen kyllä kiistän. Uudistuksen myötä lesken ja lasten asema parantuu merkittävästi ja kaiken kaikkiaan 2/3 suomalaisten perinnöistä tulee kokonaan verottomiksi. Tämä uudistus auttaa nimenomaan tavallisia perijöitä – isoista miljoonaperinnöistä vero menee edelleen. Toivottavasti joskus pääsemme Ruotsin mallin mukaan siihen tilanteeseen ettei perintöjä veroteta lainkaan. Se minun tavoitteenikin.

Olin myös Hämeen Yrittäjien vieraana ja puhuimme teltalla Hämeen työllisyys- ja yrittäjäasioista ja mm. koulutuksesta ja kohdanto-ongelmasta. Niin ja sitten oli kiva tavata myös muiden puolueiden kollegoita – Ojansuun Kirsi, Koskisen Johannes ja Aution Risto olivat paikalla ja mukana myös Radio Hämeen Politiikan Puhemyllyssä. Tämä tänään taltioitu haastatteluohjelma tulee ulos tulevana tiistaina. Myös Vasemmistoliiton tuore nuori varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen oli messuilla ja ehdimmekin vaihtaa kuulumiset. On hienoa, että AK:n ura etenee näin. Uskon, että hänestä kuulemme vielä.

Nyt kuitenkin jo kotona. Vain pieni pyörähdys nimittäin illalla vielä odottaa Riihimäen Ravit 100-vuotiaan Suomenhevosen kunniaksi. Kohta siis Riihimäelle.

….

Näin jälleen Riihimäen ravikesä saatu päätökseen. Suomenhevosen 100-vuotisjuhlaraveissa olikin väkeä todella paljon. Nyt katsomo täynnä ja radan reunallakin satoja ja miksi ei suosihan sää tätäkin tapahtumaa. Ennen kilpailun alkua ehdin tavata myös yhden tärkeän riihimäkeläisen tukijani Halisen Kalevin. Kalevi on ravimiehiä ja muuten Riihimäen Raviseuran kunniapuheenjohtajakin. Vaihdoimme kuulumiset ja sovimme hieman lähiviikkojen ohjelmastakin. Kalevi myös paljasti ravien aikana radalle muistopaaden 100-vuotiaalle Suomenhevoselle. Ennen ensimmäisiä kisalähtöjä Suomenhevoset esittäytyivätkin laajasti monipuolisena rotuna eli ravi-, ratsastus-, valjakko- jne. Myös monteratsastajat esittäytyivät ja kisasivatkin ja tottakai suokit ja lämpöiset omissa kisalähdöissään. Niin ai pelasinko? No pelasin ja kokemusta paljon sainkin. Ja vain kokemusta 🙂 Nyt kuitenkin jälleen kotona. Huomenna tiukka päivä kunta-asioiden ja eduskuntatöidenkin parissa. Aamupäivästä ensin neuvottelu kuntamme elinkeinoasioista ja sitten Eduskuntatalolle avoimienovien tilaisuuteen ja sieltä sitten valtuustoryhmän kokoukseen ja päivän päätteeksi valtuustoon. Tiukka ohjelma.

Kommentit