Sunnuntai, 18.11.2007

Blogi, sunnuntaina 18.11.2007

Eilen illalla ja yön aikana sain viestejä, että sairaahoitajien palkka-asiassa on tapahtunut edistystä. Neuvottelut venyivät ja vaikka toivoa sovintoedistyksestä oli niin toistaiseksi viimeinen viesti kertoi, että sovintelulautakunta pitää Tehyn työtaistelun alkamista todennäköisenä. Lautakunta ei siis saavuttanut aamuyöstä yksimielisyyttä palkankorotuksista. Sovittelulautakunta kokoontuu kuitenkin vielä tänään jatkamaan työtään luonnollisesti ja tavoitteena on etsiä edelleen ratkaisua asiaan. Ja tilanne on se, että jos sovintoa ei löydy niin tehyläisten sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumiset astuvat voimaan heti alkuviikosta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Yhteensä 12 800 hoitajaa on irtisanoutumassa nyt työstään ja heistä potilasturvan taki töihin kutsutaan noin 24000 tämän hetken tiedon mukaan. Kuitenkin vielä aikaa takarajaan ja edelleen uskon, että sopu löytyy. Tänään tärkeä päivä neuvottelijoilla ja lautakunnalla siinä mielessä ja siksi neuvottelutaitoa ja voimia sinne.

Täällä Lopella maa jo valkoinen. Tosin vain nipin napin. Mutta eilen illalla kun kävelin katsomaan ravintolateatteriesityksen niin oli oikein mukava taivaltaan ulkona kun pienikin lumi- ja kuurakerros teki valoa ihmeesti. Tänään iltapäivällä menen vapaa-aikapäällikkömme Pirisen Tuulan kanssa Kormun kyläyhdistyksen 25-vuotisjuhlaan viemään kuntamme onnittelun ja juhlassa myös minulle varattu aika juhlapuheen pitämiselle. Nyt kuitenkin ajattelin nauttia aamun ja aamupäivän tuosta pienestä lumesta ja suunnata Pekkalan mökille ja luontoon.

Aamu ja aamupäivä meni luonnossa. Kaipaan aina Pekkalan mökille ja sen ympäristöön ja myönnän että raskas viikko toi monta kertaa mieleen ne rauhoittavat tienoot. Nyt sain aikaa siellä. Tintit odottivat jo ruokaa ja tänään – hieman luvattoman myöhään – laitoin pähkinät ja talit paikoilleen. Tinttejä ei paljon näkynyt – Pekkalan tikka vain tutun puun kimpussa. Elämää oli kuitenkin ollut yöllä – valkohäntäkauriin jäljet menivät mökkitietä ja pari oravaa ja hiirtäkin oli hentoselle hangelle jättänyt vielä hentosemmat jälkensä. Myös Loppijärvi oli saanut jääpeitteen ja muutama rohkea eläin oli jäällekin jo suunnistanut.

Mökiltä sitten kotiin ja tummapuku päälle ja Kormun kylän kyläyhdistyksen 25-vuotisjuhlaan pitämään juhlapuhetta ja nauttimaan hienosta ohjelmasta. Koulun salissa oli väkeä hienosti ja mikä mukavinta kaikenikäisiä kyläläisiä. Omassa puheessani pääpaino oli seutukuntamme asioissa ja siinä miten tulevaisuudessa voimme pärjätä ja hyötyä toimen toisistamme kaupunki, maaseutukunnat ja elävät kylät. Puheeni tuolla Kynästä -osiossa. Puhuessa pieni muutoksia, mutta viesti ja henki tuo. Kiitos kutsusta ja hienosta juhlasta.

Nyt kummityttö Elisan nimipäiville…

Päivän ja illan mittaan olemme saaneet seurata sairaanhoitajien ja kuntatyönantajien välisen palkkakiistan sovittelun etenemisestä. Hyviä viestejä päivän mittaan tullut ja viimeisessä hetki sitten tietoa että sovintoesitys on syntynyt. Sovittelulautakunta oli esityksestä yksimielinen ja ehdotus pitää sisällään nelivuotisen sopimuksen. Asia vaatii vielä osapuolelten lopullisen hyväksynnän, mutta näyttää hyvältä niin kuin ennustelin. Tietojeni mukaan Tehyn hallitus on koolla heti huomenaamulla ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen päätös on lupa odotella iltapäivän kokouksen jälkeen. Hyvää työtä.

Hetki sitten kummitytöltä kotiin. Elisan nimipäiväkahvit keräsivät talon täyteen väkeä ja serkukset pelailivat ja vauhtia riitti. Nyt vapaailta ja huomenna tiukkakokouspäivä Lopella.

Kommentit