Sunnuntai, 18.02.2007

Blogi, sunnuntaina 18.02.2007

Eilen illalla ja yöllä 430 kilometriä Nilsiästä Lopelle. Päsiimme matkaan puoli yhdeksän aikaan ja yhdellä jalottelu- ja kahvitauolla olimme kotona ennen puoli kahta yöllä. Onneksi pääasiassa oli oikein hyvä ajokeli. Vain heti aluksi Nilsiästä Mikkeliin pyrytti lunta, mutta muuten sain ajaa hyvässä talvisäässä.

Nyt kello yhdeksän ja kohta Lopen HF-Autohuoltosprintiin. Kampanjamme väki lähtee liikkeelle sinne ja itse lupasin kotiseuralle hoitaa tapahtuman juonnot ja selostukset yhdessä Hannulan Jussin kanssa. Tervetuloa siis Lopelle. Paikka on loistava seurata kilpailua. Aivan kantatie 54:n varressa ja suuret parkkipaikat Kerovuoden Pekan pelloilla helpottaa tulemista entisestään. Kovatasoinen kilpailu edessä, kun mukana mm. paikallisten kärkinimien lisäksi lajin moninkertainen Suomen mestari Tomi Halliakin.

….

Puolueemme ajama talouslinja sai hyvää tukea Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtajalta Jussi Mustoselta. Mustonen totesi, että valtiovarainministeriön perjantaina julkistama raportti vie pohjan tyhjän päällä makaavilta vaalilupauksilta ja että lupauksissa tulisi korostetusti huomioida tulevan vaalikauden talouspolitiikkapainotuksia. Mustosen mukaan hallitusohjelmaan tulisikin kirjata täystyöllisyystavoitteen lisäksi kunnianhimoiset tuottavuustavoitteet.

Puolueemme linjalla EK:n johtaja on mm. siinäkin, että työn tarjonnan tukeminen ja työn verotuksen keventäminen kaikilla tulotasoilla on perusteltua. Erityisesti osaamisen kehittämisen tukemiseksi korkeisiin marginaaliveroihin kaivataan helpotuksia. Maltilliset verokevennykset tulee painottaa työtä, tuottavuutta ja yrittäjyyttä kannustavalla tavalla. Tuttuja ajatuksia ja tavoitteita.

Lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto toteaa, että kannusteiden järjestelmällinen kehittäminen, yksityisen sektorin hyödyntäminen julkisten palvelujen tuottamisessa ja rakennetyöttömyyden syiden purkamiseen puuttumalla voidaan talouden kasvumahdollisuuksia lisätä huomattavasti.
Ennen muuta on tärkeää pyrkiä nyt sellaisiin tuloratkaisuihin, joilla parannetaan Suomen kilpailukykyä ja tarjotaan mahdollisuuksia tuottavuuden lisäämiseen.

Nämä ovat sellaisia asioita mitkä ovat nyt ainakin unohtuneet SDP:n joukoissa täysin. Sauli Niinistö ihmettelikin mikä on se jakovara mistä demarit nyt puhuvat ja ovat sitä jo kovaa jakamassa tai kai jaon tehneetkin. Sellaista jakovaraa ei ole ja jaettavaa ei synny jos ei sitä osata tehdä. Nämä EK:n mielipiteet ja esitykset ovat juuri niitä ratkaisuja mitkä voivat synnyttää ns. jaettavaa jos sellaisesta nyt on edes minusta järkevää puhua. Kaiken a ja o on palveluiden laadukas ja tasainen turvaaminen kaikissa kunnissa kaupungeissa ja maalla pohjoisessa ja etelässä.

….

Tukiryhmäläisiä oli tänään jälleen talkoissa. HF Autohuoltosprinttiin jaettiin yli 1000 korttia ja samaan aikaan raaán työn ryhmä ahkeroi suurien tienvarsitaulujen parissa. Itse tänään hoidin oman seuramme HF Autohuolto Sprintin selostukset Hannula Jussin kanssa ja illalla vielä muutamia mainoskuvia.

Päivällä sain myös mukavan puhelin soiton. Hausjärveläisiä oli matkannut Leville hiihtolomaviikon viettoon ja siellä näkyi myös meidän pakettiautoja. Serkkuni ja kummilapseni perheineen ovat matkalla ja onkin oikeastikin hyvä idea näkyä sielläkin. Hämäläisiä hiihtolomalla liikkeellä pohjoisessakin. Hausjärven väki lupasi tehdä töitä Levilläkin. Kiitos.

Kun näistä viesteistä nyt aloin kertoa niin kerrotaan nyt vielä Hampuristakin tulleesta viestistä. Sain eilen pitkän sähköpostin Hampurissa asuvalta suomalaiselta. Kertoi aikanaan lähteneensä Saksaan Orimattilasta ja nykykäytännön mukaan äänestää siis lähtökuntansa vaalipiirissä eli nyt Hämeessä. Oli tutkinut kotisivumme ja kertoi tehneensä valintansa. Lupasi levittää sanaa sielläkin. Nyt en vain valitettavasti saa sähköpostia sinne päin läpi. Mutta yritetään uudestaan. Tällaiset viestit luovat intoa ja hyvää mieltä.

Nyt saunan lämpimään. Hieman rallisprintissä tuli viileä vaikka nollakelissä mennäänkin.

Kommentit