Sunnuntai, 17.09.2006

Blogi, maanantaina 18.09.2006

Kello 00:04 ja vielä odottelen tässä Ruotsin parlamenttivaalien tulosta. Mikäli nyt tullut ensimmäinen vaaliennuste pitää paikkansa niin Ruotsin valtiopäivävaalien tulos saattaa selvitä vasta alkuviikosta tai jopa keskiviikkona. Ovensuukyselyt povasivat reilumpaa voittoa Fredrik Reinfeldtin johtamalla porvariallianssille, mutta nyt tulleen Ruotsin television SVT:n ennusteen mukaan oikeisto on voittamassa vasemmiston vain niukasti luvuin 47,3-47,0. Juuri nettiin tuli tieto, että kokoomus olisi saamassa 25,1 prosenttia, kansanpuolue 8,4, kristilliset 6,4 ja keskusta 7,4 prosenttia. Nykyisen pääministerin Göran Perssonin sosialidemokraatit saisivat 36,3 prosenttia äänistä, vasemmistopuolue taas 5,9 ja vihreät 4,8 prosenttia. Äänestysaktiivisuus olisi tämän hetken tiedon mukaan noin 80 prosenttia. Nyt puolenyön jälkeen pitäisi saada vielä lisätietoa.

Aftonbladetin kotisivuilla on kuitenkin edelleen kokoomuksen puheenjohtajan Fredrik Reinfeldin voiton tahtoinen otsikko: Vi vann! Sivut kertoo tämän hetken tulokseksi 00:17 vasemmisto 46.2 ja oikeisto 48.0. Toivotaan, että niin ja näin todellakin on.

No mutta nyt nukkumaan. Tuoreempaa tietoa ei saa eli pakko odottaa huomiseen. Nukutaan siis yön yli 🙂

Maanatai aamu. Yön yli nukkuminen auttoi 🙂 Vaalin tulos on vahvistunut ja Fredrik Reinfeldtin johtama porvariallianssi on voittanut Ruotsin valtiopäivävaalit. Kun äänet oli laskettu yhtä vaille kaikissa vaalipiireissä, porvaripuolueet olivat saaneet 48,1 prosenttia äänistä, kun vasemmisto hävisi pahasti ja sai vain 46,2 prosentin kannatukseen. Porvarit saavat parlamenttipaikoista 178 ja punavihreät 171.

Yöllä maltillisen kokoomuksen johtaja Fredrik Reinfeldt julistautui vaalien voittajaksi. Reinfeldt totesi, että kokoomus lähti vaaleihin uudistuneena kokoomuksena ja voitti vaalit uudistuneena kokoomuksena.

10 vuotta Ruotsin pääministerinä istunut Göran Persson on myöntänyt keskusta-vasemmiston vaalitappion. Samalla Persson ilmoitti jättävänsä puoluejohtajan tehtävät maaliskuussa, jolloin sosiaalidemokraatit kokoontuvat ylimääräiseen puoluekokoukseen. Hallituksensa eronpyynnön Persson jättää tänään.

Lämpimät onnittelut koko porvarialliansille ja erityisesti tulevalla pääministerille kokoomuksen Fredrik Reinfeldtille! Upeaa yhteistyötä ja tahtotilaa. Sellaista minkä soisi Suomessakin toimiva. Toivotaan niin!

Nyt aamupalaa ja sitten hoitamaan eduskuntavaalikampanjan asioita. Illalla kunnanhallitus.

Kunnanhallitus näin takana. Kokous sujui esityslistan mukaan, mutta keskustelua asioista käytiin. Muutamia kaava-asioita saatettiin eteenpäin, johtavista virkamiehistä kamreeri päätettiin muuttaa talousjohtajaksi ja kunnasihteeri hallintojohtajaksi. Tämä ei aiheuta lisäkustannuksia, mutta on osa ylimmän johtomme uudelleen organisointia ja myös kuntamme vastaus osaltaan koko ajan kovenevaan kilpailuun hyvistä viranhaltijoista. Kokouksessa myös teimme tiettyjä valtuutuksia mm. kunnan lainatakaan korkojen turvaamiseksi ja kävimme muutamia taustakeskusteluja.

Kokouksesta kiirehdin vielä uudelle kodillemme. Tänään kylpyhuoneen ja saunan lattiat valettiin ja piti käydä nopeasti katsomassa työn eteneminen. Tällä viikolla hankkeen pitäisi edetä mukavasti.

Niin ja en muistakaa olenko täällä kirjoittanut laajemmin seurakuntavaalien ehdokastilanteesta. Saimme kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen yhteiselle listalle näyttävän ja monipuolisen ehdokasjoukon. Täytyy antaa kiitokset Nylundin Riitalle, Heikkilän Ritvalle ja Kassarin Yrjölle, jotka kantoivat vastuun ehdokashankinnasta. Hyvää työtä ja uskon, että listalla saavutamme yhden lisäpaikan.

Omat sormeni olivat listassa oikeastaan vain nuorten ehdokkaiden osalta. Saimme mukaan hienon ryhmän nuoria alle ja noin 30-vuotiaita seurakuntalaisia. Listalla oli jo mukana aktiivinen seurakuntanuori Tarkkalan Minnakin, mutta tarkistuksessa hänen ikänsä ei riittänyt 2 viikon vajauksella ehdokkuuteen. Todella iso menetys, mutta Minna varmasti mukana toimikunnissa heti ensi vuoden alusta alkaen. Uskon myös, että 20-vuotias Miikka Wikholm tulee keräämään ja saamaan liikkeelle hyvin nuoria, kuten myös Maunulan Katjakin. Listalla on erinomainen edustus myös seinioreiden osalta ja työssäkäyvä väestökin vahvasti edustettuna. Hyvä lista. Kiitos vielä.

Tässä ehdokkaamme:

Lopen kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen ehdokaslista ”Välittämistä ei voi ulkoistaa”:

Aalto Aarno, Läyliäinen
Auvinen Minna, Läyliäinen
Forsberg Katri, Läyliäinen
Heikkilä Ritva, Loppi kk
Hellsten Jaana, Pilpala
Holttinen Erkki, Loppi kk
Jaro Samppa, Jokiniemi
Kallela Sanna, Jokiniemi
Kerovuori Pekka, Jokiniemi
Koukku Kari, Loppi kk
Maunula Katja, Topeno
Miettinen Ritva, Launonen
Muhonen Santeri, Pilpala
Pyhälammi Eeva, Loppi kk
Rautiainen Aleksi, Launonen
Rautiainen Juhani, Jokiniemi
Shipley Tove, Loppi kk
Sillanpää Jaana, Launonen
Tuomenoja Elina, Vojakkala
Wikholm Miikka, Loppi kk

Nyt uutisia ja sen semmoista. Vauhdikas päivä jälleen takana.

Kommentit