Sunnuntai, 16.11.2008

Blogi, sunnuntaina 16.11.2008

Eilen oli kokoomuslaisittain todellinen superlauantai tai voisi puhua oikeastaan superviikonlopusta. Kokoomusnuoret pitivät liittokokoustaan Helsingissä Pikkuparlamentissä, Kokoomusopiskelijat Tuhatkunta kokousti liittokokouksessaan Joensuussa missä siis itsekin eilen olin ja samaan aikaan puoluevaltuustomme kokoontui myös Helsingissä. Niin ja lisäksi Uudenmaan Kokoomuksella oli oma syyskokouksensa Porvoossa. Sieltä hieno uutinen – kollegani Outi Mäkelä – valittiin nyt piirinsä puheenjohtajaksi ja se sopii minulle mainiosti oman torstaisen valintani jatkoksi. Yhteistyötä on hyvä jatkaa. Onnittelut Outille! Tässä vain muutamia esimerkkejä ja nostoja siitä, että meillä tapahtuu vaalien jälkeenkin ja tekemisen meininki ja yhteishenki ei ole kadonnut mihinkään eikä hyvä vaalitulos ole veltostanut kenttäämme. Siihen ei tosin ole pienintäkään varaa. Vastuumme on vaalivoiton jälkeen valtava ja se tulee nyt kantaa.

Helsingissä puoluevaltuustossamme puhunut puheenjohtaja Jyrki Katainen kannusti nyt ostamaan suomalaista työtä. Erityisesti Jyrki nosti esille kotitalousvähennyksen mikä on nyt 6000 euroa. Samalla Katainen kertoi, että työnalla etsitään myös laastariratkaisua pääomaverolla kikkailevien hillitsemiseksi. On hyvä, että tällaisia selvityksiä tehdään, mutta on myös tärkeää samaan aikaan huolehtia siitä, että verotuksemme kokonaisrasitus ei saisi tästä enää kasvaa ei yksittäisille ihmisille eikä missään tapauksessa yrityksille. Siihen ei minun mielestäni ole varaa eikä pienintä järkeäkään. Tulokset olisivat kohtalokkaita. Puoluevaltuusto kokoontuo Pohjalaisten osakuntien talolla Ostrobotnialla. Mielenkiintoinen tieto oli se, että EU-vaalit herättävät meillä nyt sellaista kiinnostusta, että eilen ei ollut mitään mahdollisuuksia vielä nimetä ensimmäisiäkään ehdokkaita ensi kesän vaaleihin. Tämä ehdokastunku ja halu mukaan kuvastaa ehkä parhaiten sitä tuulta mikä nyt selkämme takaa eteenpäin auttaa. Tarkoitus on nyt koota ryhmä kasaan ja julkistaan ehdokkaat tammikuussa. Hieman poikkeuksellinen tilanne tämäkin, kun on kuunnellut muiden puolueiden tilanteita. Eilen mm. paluumatkan Joensuusta erään puoluejohtajan kanssa sattumoisin ja tämäkin asia esillä. Hieman erilaisessa hengessä tosin. Sellaista se on.

Tänään minulla viikon vapaapäivä. Ajattelin nyt vain juoda aamukahvin ja sitten suunnata mökille ja hieman metsään rentoutumaan. Se tekee tämän viikon päätteeksi hyvää.

Päivä todellakin vain vapaalle. Pieni sadekaan ei haitannut kun metsään pääsin tarpomaan. Teki hyvää ja sateenkasteleman syksyisenkin metsän tuoksu on upea. Aika hiljaista muuten. Muutamat tintit vain äänessä – ei oikeastaan muuta. Illalla kävimme vielä hieman etukäteen rakkaan kummityttömme Elisan nimipäiväkahvilla. Vatsatauti kiusasi perhettä, mutta Elisa jo terve ja jaksoikin leikkiä pitkään. Olisi vielä halunnut mukaakin. Hurmaava.

Huomenna jälleen kotikuntapäivä ja se päivä menneekin tehokkaasti töissä. Eilen lennoilla Joensuuhun ehdin hyvin käydä läpi huomisen kunnahallituksen aiheet ja vain muutama asia vaatii huomenna vielä yhteydenottoja. Selkeä oikeastaan. Sitten illalla jatkamme kh:n jälkeen vielä valtuustonkokouksella Läyliäisten koululla. Valitsemme kokouksessa kunnallemme uuden kunnanjohtajan. Se kokouksen ainoa, mutta iso asia. Ja vielä tuon jälkeen luottamushenkilöpaikkojen jakokokous. Näyttää siltä, että itse en aivan aktiivisimpaan kärkeen tällä kertaa tule pääsemään. Katsotaan nyt kuitenkin vielä. Intoa ja halua jatkaa olisi, mutta katsotaan nyt.

Kommentit