Sunnuntai, 16.10.2011

Blogi, sunnuntaina 16.10.2011

Upea keltaista kaikki pihapuut täynnä. Tuollainen jättiläissuuri lapsuudestakin jo tuttu haapa on upea näin syksyllä ja sen oksilla talveen valmistautuvaa oravaa on ilo seurata. Voisi sanoa, että parhautta. 

Tänään sunnuntaina vapaapäivä ja ajattelin hieman ulkohommiin jälleen suunnata. Pähkinäpensaita suojaamaan talveksi ja muutenkin reippailemaan. Syksy on hienoa aikaa.  

Viikonloppuna olemme saaneet seurata myös uuden vahvan Työllisyyssopimuksen etenemistä. Näyttää siltä, että loppuviikosta neuvoteltu sopimus saa laajan tuen ja saavutamme sen mitä pääministeri Jyrki Katainen halusi. Hän ei suostunut antamaan periksi tässäkään väännössä ensimmäisellä eikä toisellakaan kerralla ja osoitti jälleen vahvaa sopimisen taitoa ja neuvottelutaitoaan. Eilen Ammattiliitto Pro ja Metallityöväen liitto vahvistivat olevansa yli 2 miljoonaa suomalaista koskevan sopimuksen takana. Itseasiassa ilman tätä mukaanlähtöä olisi koko Työllisyyssopimus todennäköisesti kaatunut. Aivan satavarmaksi ei pakettia vielä voi mainostaa, mutta voisi sanoa, että vaikeassa tilanteessa näkyy valoa tunnelin päässä. Aikaa lopulliselle vahvistukselle on marraskuun loppupuolelle 25. päivää asti ja sen jälkeen paketti saa toteutuessaan aikaan myös nuo Kataisen lupaavat valtion mukaantulot. 

Nyt neuvotellun Työllisyyssopimuksen kahden vuoden vaikutukset tuloihin ovat jopa reilut viisi prosenttia. Ei siis aivan pienestä paketista puhuta ja mukana vielä erittäin merkittävät työelämää muuten kehittävät elementit. Hyvä tästä tulee. 

Voisi sanoa, että lähes täydellinen päivä. Ulkoilua ja ystäviä ja perhettä. Ja sitten iltapäivästä vielä rankametsässä. Happea siis kunnolla uuteen viikkoon. Nyt iltakin ihan vapaa kotona ja siis tv:n ääreen. Se on tässä työssä luksusta.

 

Kommentit