Lauantai, 15.10.2011

Blogi, lauantaina 15.10.2011

Järjestöpäivä. Politiikassakin tärkeä toimija ja ennen muuta tekijä on aktiivinen järjestökenttä. Siinä muuten yksi meidän vahvuutemme viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kun muistamme vaikkapa 2006 presidentinvaalien sadat Niinistöt Cafet tai sen jälkeen tuhanneet Toivotalkoot ja Korvakiertupäivät niin tietää nopeasti, että sellaisia ei tehdä ilman maamme aktiivisinta poliittistajärjestökenttää. Ja ilman sitä ei maassamme olisi nyt kokoomuslaista pääministeriä eikä muuten kuntakenttäkään olisi kokoomuslainen. Sieltä kuntien ja alueiden tekijöistä se kaikki nousee ja kumpuaa. Myös meidän jokaisen kansanedustajan tuki ja ura.

Miksi tänään jälleen tämän nostin esille. No siksi, että minulle kokoomustyössä juuri paikallinen järjestötyö on ollut aina se tärkein. Tänään kokoonnumme tällä Hämeen porukalla jälleen yhteiseen ja perinteiseen Syysseminaariimme. Viime vuonna olimme Hämeenlinnassa sitä ennen Lahdessa ja nyt sitten vuorossa Lounais-Häme ja Forssa. Kokousta ja järjestöseminaaria ystävien kanssa. Hieno päivä siis tulossa.

….

Käänsi hetki sitten yhden sivun elämässään. Toistakymmentä vuotta olen tehnyt järjestötyötä Hämeen Kokoomuksen piirihallituksessa ja nyt viimeiset kolme vuotta puheenjohtajana. Nyt se aika päätökseen.

Nuo ajat ovat opettaneet ja ovat kasvattaneet ja ne vuodet ovat olleet minulle koulu politiikan ammattilaiseksi – kansanedustajaksi. Mutta joskus pitää osata jostain luopuakin ja nyt oli sellaisen päätöksen aika tämän rupeaman kanssa. Olen saanut muutaman uuden ison haasteen harteilleni ja yhden ison kysymyksen kanssa käyn nyt pohdintaa ja painia. Ja aivan ratkaisevana päätökseeni oli se, että hyvä ystäväni ja eduskuntavaalikampanjani nuoriso- ja opiskelijakampanjan vetäjä Meri-Tuulia Huurresalo oli nyt halukas ja valmis ottamaan lisää vastuuta myös piirissämme. Oma ohjenuorani on aina ollut Iiro Viinasen ja nykyisin mm. Ben Zyskowiczin tukemana ja opettamana ollut se, että tue ja auta aina nuoria kun voit. Merru on sellainen osaaja ja tekijä, että hänen tietään haluan kaikella mahdollisella tavalla olla tasoittamassa niin tänään kuin tulevaisuudessakin. Ja nyt hetki sitten hänet valittiinkin sitten piirimme varapuheenjohtajaksi ja se on upea askel eteenpäin. Itse toivon, että näemme Merrun vaikkapa neljän vuoden päästä eduskuntavaaleissakin ehdokkaana. Olisi aivan upea ehdokas ja sellaista nyt kaivataan. Ja hienoa tänään myös se, että saimme nyt kokoomusnuorille varapuheenjohtajuuden piiriimme.

Meri-Tuulian rinnalla uutena puheenjohtajana jatkaa työtäni Juha Rostedt ja Marjo Kotioja-Partanen. Saimme hyvän puheenjohtajan ja puheenjohtajiston ja myös koko piirihallituksen. Heille tehtävät on hyvä nyt jättää. Kerron uusista haasteistani…. myöhemmin. Joskus. Mutta nyt vielä kiitokset siis näistä vuosista, mutta faktahan on se, että enhän minä Hämeen Kokoomuksestakaan mihinkään katoa. Tule jatkamaan työtä järjestöpuolella ja nyt taas rivimiehenä koko Hämeessä. Käytettävissä yhdistyksissämme ja tapahtumissa samalla tavalla kuin ennenkin. Täysillä – itseäni säästämättä.

Kello 17.38 ja juuri Forssasta kotiin. Siis tuollainen päivä tänään mitä tuossa edellä iPadin välityksellä kerroin. Hyvä fiilis ja nyt tilaa taas uusillekin haasteille. Syyskokouksen jälkeen jatkoimme sitten nyt jo kolmannella Syysseminaarillamme ja aiheet tuttuja eli tulevat eduskuntavaalit, kuntavaalit, kuntauudistus ja järjestötyön kehittäminen. Siinähän sitä aihetta yhteen semmaan olikin. Ja vaikka näiden asioiden kanssa joka päivä hääräänkin ja teen työtä niin joka kerta tällaisista seminaareista aina uutta saa. Tänäänkin erinomaista keskustelua niin seminaarisalissa kuin pienemmillä porukoilla kahvi- ja ruokapöydissäkin. 

Mutta päivän hienoin juttu oli siis Merrun varapuheenjohtajuus Hämeen Kokoomuksessa. Se saa hymyn huulille.

 

Kommentit