Sunnuntai, 16.09.2007

Blogi, sunnuntaina 16.09.2007

Eilen tuttavani kertoi tyttäreensä sairastuun syöpään. 13-vuotias nuori tyttö pysähtyi ja elämä pysähtyi. Nyt pitkän taistelun jälkeen valoa on tunnelin päässä, kun tyttö sai suuressa leikkauksessa elinsiirrännäisen. Nyt tyttö toipuu ja toivotaan, että kaikki etenee hyvin. Puhuimme pitkään tytön ja koko perheen kovista ajoista, elämän epäreiluudesta ja myös elinten luovuttamisesta. Isä kertoi itse allekirjoittaneensa tapauksen jälkeen elinluovutuskortin ja vieneen tietoa mahdollisuudesta myös työmaalleen ja tuttavilleen. Jostain syystä – lukioajoilta muistaisin sen lähtevän – en itse ole halunnut liittyä elintenluovuttajien rekisteriin vaikka olenkin aktiiviverenluottaja ja myös luuydinrekisterissä olen ollut mukana kymmenisen vuotta. Mutta nyt päätin – tämän tytön ”innoittamana” allekirjoittaa myös itse Lahja Elämälle -elinluovutuskortin. Tilasin materiaalia ja vien tietoa myös työmaalleni ja toivon, että myös Sinä otat haasteen vastaan. Katso http://www.lahjaelamalle.net/tilaus.html tai http://www.lahjaelamalle.net/LE_minimoi.pdf ja lähde mukaan.

Aamun Helsingin Sanomissa syytettiin pääministeria vaitonaisuudesta ja passiivisuudesta ulkopolitiikan kysymyksissä. Minusta tässäkin tilanteessa Vanhanen on toiminut järkevästi ja oikein. Myrsky vesilasissa ja retorinen myrsky ja myrsky missä puhutaan puhumisen ilosta ei aiheuta kovinkaan suuria toimenpiteitä. Jos oppositio nyt haluaa tehdä Häkämiehen puheesta välikysymyksen niin se mahdollisuus heillä toki on. Tällaistakin ovat julkisuudessa esittäneet. Sotien jälkeen ei ulkopolitiikasta ole tehty yhtään välikysymystä, mutta ehkä tämä tilanne on demareille tai osalle demareista niin kova, että näinkin järeisiin toimenpiteisiin haluavat ryhtyä. Kaikkea mikä liikkuu ei kannattaisi kuitenkaan ampua.

Vanhasen toiminta on minusta ollut aivan oikeaa kuten myös muidenkin ministerien. Asioista pitää voida 2000-luvulla puhua niiden oikeilla nimillä yhteisen linjan mukaisesti niin kuin nytkin on toimittu. Ulkopolitiikan malli on tällä hetkellä haastava, mutta uskon, että sen kanssa toimeen tullaan. Perustuslain mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Lain toimivuus punnitaan vasta nyt.

Tänään suuntaan MTV3:sen Motorforumin töihin Alastarolle. Olin ajatellut mennä seuraamaan Rata SM:n päätöstä vain turistina, mutta viikolla soitettiin ja pyydettiin auttamaan päällekkäisten töiden takia myös ohjelmanteossa. Mielelläni menen. Nyt kello 7.40 ja aika lähteä liikkeelle.

Kello 18.40 ja ympäripyöreäksi paukkui tämäkin päivä. Rata-SM:n mestaruudet saatiin jakoon ja yön sateiden jälkeen päivä saatiin mennä läpi oikeinkin upeassa aurinkoisessa syyssäässä. Kymmeniä haastatteluja ja juontoja nauhalla ja radan tapahtumat myös nauhalla ja ensi viikonloppuna näistä materiaaleista erikoisohjelma MTV3:lla nimellä Motorforum Rata-SM. Päivä tarjosi upeita ja tiukkoja kilpailuja ja onnittelut vielä kaikille menestyjille vaikka jo haastatteluja tehtäessä tulikin kaikki onnitelluksi.

Tänään myös varmistui hyvän ystäväni Marko Tarkkalan Enduron MM-hopea Ranskassa ja eilen mitalinsa vahvistivat jo ensimmäisen mestaruutensa ajanut Mika Ahola, nyt kakkoseksi taipunut Samuli Aro ja mestaruuden jälleen pokannut Juha Salminen. Onnittelua kavereille! Hienoa suomalaisjuhlaa.

Nyt ajattelin mennä pitkälleen. Huomenna jatkan yritysvierailujen sarjaa. Kohteena aamusta Riihimäen Rauta-Metalli ja iltapäivällä Ateljee Seppo Tamminen. Ja sitten illalla vielä kunnahallitus ja sivistyspuolen asioiden palaveri hallitusryhmämme ja sivistyslautakunnan jäsenen Satu Nummelan kanssa. Hyvä ohjelma siis luvassa.

Kiitos vielä lopuksi palautteesta koskien ”elinteluovutustestamenttia”. Kiitos myös teille kaikille jotka jo otitte haasteen vastaan. Laittakaa viestiä tulemaan kun olette mukaan lähteneet. Nimiä emme tietenkää julkaise, mutta saadaan haasteeseen voimaa kun väki lähtee mukaan. Kerrotaan siis määriä. Tietoa voi laittaa minulle esim. timo.heinonen@eduskunta.fi

Kommentit