Lauantai, 15.09.2007

Blogi, lauantaina 15.09.2007

Eilen illalla saimme tiedon, että hallitus saa vastattavakseen pian ensimmäisen välikysymyksen. Oppositio syyttää sinivihreää hallitusta lupausten pettämisestä hoitoalan palkkaratkaisussa vaikka nyt siis ensimmäistä kertaa historiassa hallitus on omalla panoksellaan auttamassa naisvaltaisten alojen palkkaratkaisua kohti oikeudenmukaisempia ja tasa-arvoisempia palkkoja. Eli koskaan ennen ei yksikään maamme hallitus ole tällaista tehnyt ja tätä tavoitellut ja ehkä se nyt kiristääkin hammasta. Itse edelleen uskon, että kuntapuolelle saadaan hyvä palkkaratkaisu ja ensimmäinen merkittävä askel kohti oikeudenmukaisempia palkkoja. Eilen meistä takarivin taaveista Petteri Orpo totesikin minusta aika osuvasti, että SDP:lle taitaa olla liian kova paikka, että nyt käytännössä puututaan niihin ongelmiin mihin he eivät ole pitkän valtakautensa aikana pystyneet esittämään mitään todellisia vastauksia.

Faktahan on se, että nyt hallitus antaa 150 miljoonaa euroa joka vuosi tasa-arvolisän rahoittamiseen. Vaalikaudessa tämä tekee 00 miljoonaa euroa ja lisäksi samaan aikaan korotetaan kuntien valtionosuuksia sadoilla miljoonilla euroilla.

Toinen aihe mistä jo uhkaillaan välikysymystä on puolutusministeri Jyri Häkämiehen USA:ssa pitämä puhe. Demarien Kimmo Kiljunen uhkaili välikysymyksellä ja vaati jopa ministeri eroa. No tämä aihe ei tule varmastikaan saamaan oppositioliikkeelle yhtenäisenä rintamana eikä edes sosialidemokraatteja. Torstaina mm. yksi demarien keskeisistä vaikuttajista ihmetteli kohua ja kuvasi käytävää myllytystä farssiksi ja kehui samalla Häkämiehen puhetta.

Katsotaan ja seurataan tilannetta. Tänä viikonloppu siis päätökseen kaksi kotoista SM-sarjaan. Tänään ratkeaa Hyvinkään Vauhtipuistossa rallicrossin mestaruudet ja huomenna sunnuntaina Alastarolla Rata-SM:n mitalit. Viikonlopun ohjelma siis pitkälle siinä. Illalla tänään kuitenkin vielä serkkuni Johanna-tyttären ja Jarin häät. Nyt kello 6.40 ja aika lähteä liikkeelle.

….

Hyvinkään SRC-finaali päätökseen. Yhdeksän tuntia ja kaksi 20 minuutin taukoa – siis selostusta koko päivä. Ensimmäinen kunnon selostuskeikka ralli ja muiden juontokeikkojen jälkeen tällä kaudella ja todella nautin. Oli upea saada tehdä jälleen tätäkin työtä ja tänään jo alustavasti sovimme, että hoidamme ensi vuonna myös Rallicrossin EM-kandikisan Suomessa. Nyt serkun tytön häihin ja nopeasti vain onnea Hyvinkäälle ja ennen muuta Tahkolle upeasta SM-kullasta!

Kommentit