Sunnuntai, 16.07.2006

Blogi, sunnuntaina 16.07.2006

Sunnuntaina aamulla aikaisin Vantaalle ja tekemään illan Motorforumia. Anetten kanssa kasasimme tuoreita uutiset ja jutut ja tein juonnot. Ohjelma saatiin aikataulussa kasaan ja MTV3:lle. Nyt juuri kotiin ja samaan aikaan ohjelma tulee juuri ulos. Kello siis 17.15.

Ensi viikolla pitäisi hoitaa muutto uuteen kotiin ja sitten hieman tv-puolenkin töitä. Monipuolinen viikko siis tulossa. Keskiviikkona vielä ohjelmassa Marskin Majan Paviljongin avajaiset ja taitaa siellä kalenterissa jotain muutakin menoa vielä olla.

Nyt sunnuntai-illan viettoon.

Meillä Lopella tämä kesä on aikalailla vilkasta aikaa. Väkiluku nyt kuukauden päivät vähintään tuplana ja se tietää hyvää myös kaupoille ja palveluelinkeinoille. Eletään siis Loppisekonkia. Vapaa-ajanasukkaiden toiveet myös koko ajan kasvavat ja myös se aika minkä he viettävät Lopella.

Yksi aika tärkeä ja usein kysytty asia on tänä päivänä myös nettiyhteydet. Meillä Lopellahan on ollut ongelmia hieman vakinaistenkin asuntojen suhteen. Alhon Aimon ahkeralla työllä tilanne on nyt korjaantumassa. Siitä sulka Aiskille.

Tänään uutiset kertoi, että valtakunnalliset Internet-palveluntarjoajat pyrkivät kohdistamaan tuotteitaan myös niille ihmisille, jotka haluavat nauttia sekä luonnon harmonisuudesta että huipputeknologiasta. Eli juuri vapaa-ajanloppilaisille 🙂 Elisa ja Saunalahti ovat kumpikin tuoneet jo kuulemma markkinoille kuluvana vuonna HSDPA-verkossa toimivan langattoman Internet-yhteyden, joka on kiinteähintainen. Telia-Sonera taasen ei ole lanseerannut vastaavanlaista palvelua.

Kuten olettaa saattaa, Elisan sekä sen omistaman Saunalahden langattomien yhteyksien nopeudet (128 kbit/s-1 Mbit/s) eivät aivan yllä tehokkaimpien kiinteiden yhteyksien tasolle ja ovat aavistuksen kalliimpia suhteessa nopeusluokkaan.

Hieno asia siis tämäkin mahdollisuus. Ehkäpä joskus minunkin mökillä nopeat yhteydet… tai en ole aivan varma sinne voisi kyllä saada myös aidonkin laajakaistan. Täytyypä joskus varmistaa.

Kommentit