Sunnuntai, 15.06.2008

Blogi, sunnuntaina 15.06.2008

Kello 7.15 ja nyt aika nousta uuteen aamuun. Puoluekokouksemme päättyy tänään ja tänään myös valitaan puolueemme uusi johto puheenjohtaja Jyrki Kataisen rinnalle. Nyt kohta Tampere-talolle missä päivää käynnistellään. Aamupäivän aikana homman pitäisi olla selvä. Eilen saimme loistavan uutisen Keskustan puoluekokouksessa missä heidän nuorin kansanedustaja sivistysvaliokunnassa kanssani istuva Tuomo Puumala valittiin yhdeksi varapuheenjohtajaksi. Katsotaan löytyykö meiltä samanlaista tulevaisuusrohkeutta. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa.

…..

Kello 20.01 ja jo mökin pihatkin leikattu. Teki hyvää tämän viikon jälkeen saada hieman aikaa yksin – pihalla. Päivä oli mielenkiintoinen. Kaksijakoinen. Aamulla mielenkiintoisissa tunnelmissa jatkoimme puoluekokousta Tampereella. Odottava mieli luonnollisesti. Ensin aamuhartaus ja sitten puoluevaltuuston puheenjohtajan valinta. Jukka Mäkelä valittiin ennakkosuosikkina tehtävään, mutta meidän piiristä Sari Rautio teki kisasta kisan. Sarin kanssa kampanjoin viime eduskuntavaaleissa paljon yhdessä ja jälleen viikonloppuna Sari oli parhaimmillaan. Hän nousikin toiseksi ehdokkaaksi toisenkierroksen äänestykseen ja antoi Jukalle hyvän vastuksen. Lämpimät onnittelut Sarille upeasta kisasta ja olen varma, että hänestä kuulemme vielä. Toivon, että hän ottaa isompaa roolia jo ensi syksynä.

Mutta Jukalle ennen muuta ne parhaimmat onnittelut. Kiertueen aikana vakuutuin lopullisesti Mäksyn valinnasta. Tiesin hänet toki osaavaksi ja erinomaiseksi politiikoksi ja osaajaksi eduskunnasta ja sivistysvaliokunnasta, mutta kiertueen aikana hän todellakin otti tämän puoluevaltuuston puheenjohtajan nuijan itselleen. Uskon, että Mäksy tekee pj:nä hyvää työtä ja hänelle on helppo antaa kaikki tuki tähän tehtävään.

Tämän jälkeen sitten siirryimme varapuheenjohtajien vaaliin. Aamun jälkeen en enää uskonut läpimenooni, mutta toki pientä yllätystä vielä odotimme. Tuntui todella mahtavalle miten nuoret ja kokoomusopiskelijat vetivät täysillä kampanjaamme ja olivat 110 prosenttisesti tässä mukana. Siksi tunsinkin tuloksen selvittyä pettymystä itseeni. Olin ja olen edelleen pettynyt tärkeimpien tukijoitteni puolesta että en pystynyt omaa hommaani hoitamaan loppuun. Äänimäärä hyvä ja kampanja ja nuorten ja opiskelijoiden ja monen yhdistyksen ja piirin työ loistavaa, mutta loppuun en tätä urakkaa saanut. Mutta haluan kiittää kaikkia vielä tuhannesti ja lupaan jatkaa työtä nyt esilläpitämiemme ja muiden yhteisten tavoitteidemme eteen. Niin kuin totesin olen parhaimmillani joukkuepelaajana ja nyt haluan antaa täyden tuen valitulle puheenjohtajistollemme ja osaamiseni heidän käyttöön.

Itseasiassa olin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että Virkkusen Henna ja Katajan Sampsa valittiin. Osoitin itse tukeni tänään Sampsalle äänestyksissä ja tulos oli siinä mielessä nappi. Henna oli takuuvarma ja muutenkin varma valinta ja tämän kahden nuoren kokeneen toimijan joukoissa on mukava olla. Hennan työtahtiin on vaikea muiden pystyä ja se kentänkiertäminen ja järjestötyö mitä hän tekee on jotain sellaista mistä saamme on tyytyväisiä ja ylpeitä. Hänenlaisia ei ole montaa. Kolmanneksi varapuheenjohtajistoon valittiin jatkokaudelle MEP:eistämme Eija-Riitta Korhola. Vaalin jälkeen Eija-Riitan kauniit sanat lämmittivät. Kiitos niistä ja kiitos kiertueesta. Tukeni on teillä.

Nyt takki tyhjä. Upea kokemus – kokoomuskokemus – rikkaampana saan huomenna aloittaa uuden viikon. Kokemuksen vahvempana – monta muistoa rikkaampana. Haluan vielä tässä kiittää teitä kaikkia lähes 450 Facebook tukiryhmään liittynyttä, kaikkia muita tukijoita ja komppaajia, Kokoomusnuoria ja kokoomusopiskelijoita, Jennyä, Seppoa, Esaa, Teppoa ja Fanttia sekä Tinttiä, Iiroa, Ikeä ja jokaista joka antoi virtaa meille, ohjeita, neuvoja ja ideoita. Hymyjä ja aurinkoisi katseita. Niillä me tätä teimme. Huomenna jatkamme.

Kommentit