Maanantai, 16.06.2008

Blogi, maanantaina 16.06.2008

Kiitos hyvät Ystävät viesteistä ja puheluista. Työmme jatkuu. Tänään alkaa toivottavasti eduskuntakevään viimeinen viikko. Tiukkoja istuntoja koko viikon ja pitkiä ja siksi aloitammekin jo tänään maanantaina. Tänään siis illalla kunnahallitus jää väliin, mutta listalla mielenkiintoisia asioita nytkin ja niistä toivon, että jos kysyttävää on niin soittakaapa suoraan kh:n jäsenillemme Minna Varikselle, Saija Grönholmille ja Kari Maunulalle. Heidän yhteystiedot löytyvät netistä www.lopenkokoomus.fi. Kunnanhallituksen esityslista on taasen kuntamme sivuilla www.loppi.fi.

Kunnanasiat työllistäneetkin tässä heti alkavaa viikkoa kiitettävästi. Viime viikolla kävimme tuon illan listan asioita läpi, mutta nyt jo uusia askelia. Tänään ne vain hoidettu nyt aamuvarhaisella, kun kello 12 aloitamme työt poikkeuksellisesti myös eduskunnassa. Nyt jo matkalla Helsinkiin.

…..

Pitkä päivä jälleen takana. Tänään aloitimme loppukirin kohti kesän istuntotaukoa ja puoliltapäivin alkanut istunto venyi iltamyöhään. Vielä illalla ehdin piipahtamaan ystäväni Kalle Keskisen kutsumana Stadionilla missä hän järjesti SpeePromotionsinsa kanssa ensimmäinen stadionkeikan. Bon Jovi ja 45 000 kuulijaa. Ei olisi voinut paremmin avata stadionuraa ja täytyy kyllä todeta, että Kallen urakehitys on ollut todella hurjaa. Viitisen vuotta sitten ensimmäiset Vauhtiajot ja vajaa kaksivuotta olimme Hartwall Arenalla ensimmäisessä arenakeikassa 50centiä kuuntelemassa ja nyt sitten Bon Jovi ja toki välissä paljon paljon muutakin. Kiitokset Kallelle. Upea keikka ja upea sää. Kallen tapaisia rohkeita nuoria kasvuhakuisia yrittäjiä maamme tarvitsee.

Päivällä täysistunnossa esillä mm. sakonmuunto asia.

Sakkojen muuntorangaistuksista luopuminen on joutunut eduskunnassa vakavasti uhanalaiseksi. On aivan erikoista, että Vihreiden ministeri Tuija Brax tuo tällaisen esityksen eduskunnan käsittelyyn ja nyt näiden viikkojen jälkeen vaikka esityksen heikkous tai heikkoudet ovat tulleet kaikille selviksi niin ei suostu vetämään esitystään edes pois. Uudelleen valmistelu olisi paikallaan. Itsekin olen aiheen kanssa lakivaliokunnassa joutunut töihin ja täytyy kyllä todeta, että tällaisen esityksen kanssa on yhteinen hallitusrintamamme todellakin kovilla. Mene ja tiedä onko tämä sitten jotain Vihreiden pullistelua ja aseman vahvistamista, mutta toiminta on ainakin erikoista.

Tänäänkin salissa vain Vihreiden Heidi Hautala ja vasemmiston Paavo Arhinmäki puolustivat esitystä mikä käytännössä vapauttaa varattomat kokonaan sakkorangaistuksien noudattamisesta. Kyse siis siitä, että tämä lain muutoksen jälkeen ei poliisin kirjoittamia sakkoja enää voisi muuttaa vankeudeksi. Brax on perustellut esitystä mm. sillä, että nämä jotka eivät sakkojaan hoida ovta hänen mielestään yleensä varattomia ja päihdeongelmaisia ja vielä hän on väittänyt, että lakimuutoksella saataisiin aikaan säästöä.

No kaikkea muuta. Itseasiassa suurin osa näistä muuntorangaistusten istujista on rikoksen uusijoita usein voidaan puhua jopa ammatti tai taparikollisista. Kun ei ole mistä maksaa niin nyt sitten vihreiden mielestä olisi oikein laskea nämä toimijat ilman rangaistusta. Tämä ei kyllä minun oikeustajuuni tahdo mahtua. Onneksi sentää lakivaliokunnan ryhmäjohtajamme Sampsa Katajan johdolla esitykseen saatii ponsi jolla poliisien toimintaa rikosten uusijoiden kohdalla lähdettäisiin uudistamaan. Tämä tarkoittaisi sitä, että tulevaisuudessa ei enää tällaisissa tilanteissa kirjoitettaisi sakkoja vaan asiat menisivät oikeusistuimiin. Parempi niinkin, mutta se vain tekohengistystä surkealle esitykselle. Tuolla Sampsan lisäyksellä lain voi kyllä hyväksyä vaikka edelleen toivon, että Brax soppansa ottaisi pois liedeltä.

Tänään onneksi meidän ryhmästä Pertti Hemmilä esitti aikalisää asiaan ja toivotaan, että nyt järki voittaa. Kyllä tulevaisuudessakin on syytä, että teoista joutuu vastuuseen. Tavalla tai toisella.

Nyt kello jo 22.43 ja juuri kotiin. Nyt ajattelin ottaa kunnon yöunet. Kevät on ollut pitkä ja rankka ja tämä tulee hyvään paikkaan. Huomenna jatkamme täysistuntoa kello kymmenen. Tavoitteena, että urakka olisi valmis keskiviikkona. Niin ja tänään saimme myös vahvistuksen, että oppositio ei halua tehdä vaalirahoituksesta välikysymystä. Näin taitaa jäädä tuo opposition vaalirahoitus yhdistysten taakse piiloon. Sinänsä sääli.

Kommentit