Sunnuntai, 14.10.2007

Blogi, sunnuntaina 14.10.2007

Sunnuntai ja lokakuuhun sopiva aamu. Pientä yöpakkasta ja vielä koivuissa muutamia lehtiä. Nyt tarkoitus suunnata heti aamusta Pekkala mökille. Kesävesiä pois ja hieman nurkkia kuntoon. Odottamaan talven tuloa. Hieno päästä ulos ja toivottavasti ehdin hieman myös metsäänkin.

….

Muutama tunti ensin Pekkalassa pihatöiden parissa. Kesävedet nyt irroitettu ja kaivolaitettu talvikuntoon. Mökkiin toki vesi edelleen tulee ja koko talven, mutta kastelu ja muut vedet nyt poikki. Samalla hieman nurkkia siivoilin. Myrskylyhdyt löysivät paikkansa jälleen varastosta ja myös nuotiopaikka sai talviasua. Laituri vielä jäi järveen – tosin riisuttuna jo – ilman rappuja. Se täytyy hoitaa vielä ensi viikolla ylös.

Sitten se paras… reilu lenkki metsässä. Kiertelin Torkinmäelle ja Pietilän metsiin ja elämää riitti talveakin odottavassa metsässä. Käpytikka rummutti pystyyn lahoavaa koivua ja järvellä linnut valmistautuivat syysmuuttoon. Muurahaiskeot jo hiljaisia ja linnunpöntötkin. Tintit jo uudessa liikkeessä – talven liikkeessä. Maa mukavan rapiseva öisen pakkasen alta ja viimeiset lehdet leijailijat pakkasen puremista puista alas. Tästä nautin.

Nyt kotiin ja ruokaa ja vapaapäivää.

….

Kello 21.07 ja juuri kotiin Iittalasta. Kävimme katsomassa Sadun ja Jenitan kanssa Salibandy-liigan hyvän kärkiottelun, kun Hämeenlinnan Trackers kohtasi SSV Viikingit. Ensimmäinen erä mentiin hämäläisittäin – toinen tasaväkisesti – mutta harmiksemme kolmas erä kirjattiin selkeästi helsinkiläisille. Vauhti vain hukkui ja muutamalla hieman onnenkantamoisellakin SSV käänsi pelin itselleen ja otti voiton. Upea halli tuo Iittalan koulukeskuksen uusi sali. Puitteet kohdallaan ja järkevästi tehty sellainen tila mikä palvelee koulua, vapaa-ajan liikuntaa, mutta myös huippu-urheilua. Kannattaa käydä katsomassa tilaa ja sen toteutusta ja tietysti myös hyviä pelejä. Tunnelma aina kohdallaan ja aina kiva olla paikalla. Kumpa ehtisi vaan useammin sinne ja Rinkelinmäellekin. Paikkaa kannattaa todellakin käydä katsomassa kun uusia tiloja suunnitellaan ja kun vanhoja laajennetaan ja korjataan. Hyviä ideoita.

Nyt tv:n ääreen ja huomenna kunta- ja seutukunta-asioiden tiukka päivä.

Kommentit