Sunnuntai, 12.12.2010

Blogi, sunnuntaina 12.12.2010

Lauantain Helsingin Sanomat tarjosi todellisen jymyuutisen ainakin aika monelle epäilijälle. Minulle ei Hesarin Suomen Gallupilla teettämä Helsingin vaalipiirin ehdokasgallup ollut iso yllätys, mutta myönnän, että hieman tosin positiivisempi tulos kuin tässä vaiheessa uskalsin vielä odottaa. Aikanaan kun Fatbardhe Hetemajta ryhdyin politiikkaan houkuttelemaan niin jo silloin näin, että tästä naisesta tulemme vielä kuulemaan. Kävimme paljon hyviä keskusteluja ja lopulta päätös oli kypsä. Fade ilmoitti minulle, että hän on valmis tarttumaan haasteeseen ja lähtemään mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksemme. Se oli hieno hetki. Tosin vasta lähtölaukaus.

Tämän jälkeen ”neuvottelimme” tallipaikan Benin talliin ja sen jälkeen homma onkin rullannut kiitettävällä tavalla eteenpäin. Faden tiimiin on saatu toinen toistaan kovempia tekijöitä mukaan ja homma todellakin voisi sanoa rokkaa eteenpäin. Myös netin tukiryhmät FB:ssä ovat kasvaneet montaa nykypolitiikkoa nopeammin ja kiinnostus on ollut huikeaa.

Itse olen uskonut alusta asti, että Fade tulee tekemään suomalaista historiaa ja kirjoittamaan ison sivun tulevaisuuteen. Eeilisen Hesarin jälkeen olen enemmän kuin iloinen. Kanssani samalla tavalla uskoo nimittäin näköjään valtava määrä suomalaisia ja ennen muuta helsinkiläisiä äänestäjiä.

Hesarin gallupissa 10 houkuttelevimman helsinkiläisen ehdokkaan lista on odotettu. Ykkönen Osmo Soininvaara (33%) sitten Tuomioja (26%) ja Ben Zyskowicz (24%), Anni Sinnemäki (22%), Paavo Arhinmäki (22%), Jan Vapaavuori (18%) ja Pertti Salolainen (15%). Mutta hei, tämän kärki seitsikon takana kahdeksantena on meidän nuori uusi tähtemme Fatbardhe Hetemaj. Faden kannatus on huikeat 14 prosenttia eli sama kuin Johanna Sumuvuorella. Kymmenentenä sitten Faden taakse jäävät Sari Sarkomaa (13%) ja Eero Heinäluoma (13%). Siis aivan uskomattomassa sakissa Fade mukana ja takana siis myös kaikki muut istuvat kansanedustajat Rakel Hiltusen ja jopa pääministeri Mari Kiviniemen johdolla.

Gallupit ovat gallupeja eikä niistä pidä liikaa innostua eikä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta Suomen Gallupin johtaja Juhani Pehkonen totesi kuitenkin lehdessä, että ”kärkinimistä suurin osa menee kuitenkin todennäköisesti läpi”.

Tämä luo tiimiimme uutta hyvää henkeä. Ei silti,että siitä olisi aiemminkaan pulaa ollut. Porukka on luottanut tähän juttuun ja se on näkynyt kaikessa. Ja uskon, että se tulee riittämään myös loppuun asti. Se vaatii kuitenkin valtavasti työtä ja tiukkaa tekemistä. Mutta tiedän myös sen, että Fade ei tee mitään puolivaloilla ja vasemmalla kädellä vaan kaiken suurella sydämellä ja aidosti. Siksi tämä juttu toimiikin.

Tuo gallup siis nosti Faden kerta heitolla Helsingin vaalipiirin 10 kärkiehdokkaan joukkoon. Se tulee takaamaan lisää näkyvyyttä ja varmasti mielenkiintoisia keskusteluja. Tuo paikka on kuitenkin vasta aika-ajo ruutu ja lopullinen sijoitus ratkeaa vasta huhtikuussa kun kaikki äänet on laskettu. Tätä silmällä pitäen teemme työtä, mutta jouluna hetkeksi pysähdymme tottakai. Silloin saamme muuten istua muuten Beninkin kanssa myös mielenkiintoiseen pöytään. Saimme ihastuttavan kutsun Hetemajlle. Pöydässä Äiti, Fade, Fati, Perpa ja Mehu. Koko upea perhe. Odotan jo innolla tuota.

….

Mutta on tässä vielä matkaa toki jouluun. Tänään suuntaan Turengin Joulumarkkinoille. Janakkalan Kokoomus kutsunut mukan ja laittanut pöydän koreaksi. Nähdään siis siellä kello 11-12. Tervetuloa.

Illansuussa ajattelin sitten kavuta jälleen hevosen selkään. Pieni kilpailu olisi luvassa. Mielenkiintoista.

….

Kello jo 19.44. Päivän ratsastuskilpailut peruuntuivat kovan pakkasen takia ja kisaaminen siis jäi odottamaan parempia säitä. Harmitti, mutta järki sanoi, että kyllä. Oli nimittäin aivan hirveän kylmä aamulla ja päivällä Turengin Joulumarkkinoillakin. Päällä kaikki teddykarhut ja muut ja siitä huolimatta aikalailla viileää. Janakkalan Kokoomuksen teltalla kuuma juoma tekikin hyvin kauppansa ja juttukavereitakin riitti. Mukavia juttuhetkiä ja glögikiertue jatkuu tulevallakin viikolla kun ohjelmassa ensin Loppi, sitten vielä Hämeenlinna ja Riihimäki. Lahteakin vielä valmistelemme. Katsotaan saammeko paikan. Ilmoittelen täällä.

Keskusteluissa esillä tänään esillä mm. sairanhoitajien ja yleensäkin hoitohenkilökunnan riittävä määrä, jätelain kokonaisuudistus, jossa jälleen lähes jätevesiasetuksen vertaisa älyttömyyksiä ja myös nuo tutut talousasiat ja myös alueemme asiat. Janakkalassa on nykyisin selkeästi enemmän kiinnostusta Riihimäen seutukuntaa kohtaan ja minusta se on hyvä. Yhteistyöllä pärjäämme varmasti parhaiten.

Tukholman uutiset ovat olleet huolestuttavia. Räjähdykset ovat osoittautumassa ainakin jollain jänteellä yhteyteen terrorismiin. Tutkimukset länsinaapurissa jatkuvat ja niitä on syytä seurata tarkkana. Emme asu enää Pohjolassakaan lintukodossa. Toivotaan, että kaikki järjestyy ja rauhallisuus palautuu Ruotsiinkin. Ja ettei tämä leviä. 

Nyt vielä huomisen valtuuston asialistan pariin. Huomenna muutenkin täysi työpäivä eduskunnassakin talousasioiden parissa ja muitakin kokouksia kalenterissa. Mutta tänään onneksi vapaailta.

 

Kommentit