Sunnuntai, 12.09.2010

Blogi, sunnuntaina 12.09.2010

Tänään sunnuntaina 12.9. vietetään meillä jälleen Häme-päivää. Tällä kertaa tapahtumapaikaksi on valikoitunut Riihimäen Asematapahtuma kaupungin 50-vuotisjuhlienkin kunniaksi. Niin ja tänään juhlitaan myös Pietari-radan 140-vuotisjuhlaa. Hieno perinteikäs tapahtuma Riihimäen asemalla ja siellä jokavuotiseen tapaan mukana jälleen myös Riihimäen Kokoomus oman 90-vuotisjuhlatelttansa kanssa. Me päätämme Ben Zyskowiczin kanssa myös Kesäkiertueemme sinne eli paikalla olemme klo 11-12. Tervetuloa juttusille kokoomuksen teltalle.

Kello 16.17 ja Häme-päivän tapahtumista kotiin. Olin lupautunut paikalle vain tunniksi, mutta menikin viisi tuntia. No mikäpäs oli ollessa kun väkeä oli aivan hirmusti liikkeellä ja sääkin meitä suosi. Täytyy myöntää, että parikin ihanaa keskustelua sai oikein mielen hyväksi ja lähes liikuttumaan. On mukava, että työni on huomattu ja siitä myös saa kiitosta. Eihän tätä toki kiitoksien takia tehdä, mutta tuo kiittäminen ja jopa kehuminen ei ole meille suomalaisille aivan tyypillisintä itseämme. Ei ainakaan meille kaikille.

Mutta myös erinomaisia keskusteluja ja tiukkoja keskusteluja arvovalinnoistamme mitä olemme tehneet. Ymmärrän hyvin, että toiset ovat sitä mieltä, että maamme pitäisi sulkea rajat ulkomaalaisilta ja elää yksin täällä ja heidän ajatusten mukaan pärjätäkin niin. Itse en vain sellaiseen impivaaralaisuuteen usko. Tai arvovalinta, että haluamme lisätä peruskouluun nyt 2000-luvun alun virhepäätösten jälkeen jälleen taito- ja taideaineita ja myös valinnaisuutta ja syventäviäkin kursseja. Ymmärrän, että toiset ovat sitä mieltä, että peruskoulun pitää kasvattaa kaikki samaan muottiin eikä esimerkiksi lahjakkuudelle saa antaa tilaa. Itse olen siitäkin eri mieltä. Minusta on tärkeää, että suomalaisessa peruskoulussa jokainen saisi ja voisi opiskella omien taitojensa mukaan ja myös oppia. Niin ei tällä hetkellä kaikkien kohdalla tapahdu. Tarvitsemme lisää tuke erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, mutta minä kannatan myös sitä, että se luokan lahjakaskin ja lahjakkaatkin saavat koulusta joka päivä jotain uutta elämäänsä. Tätä varten itse kannatan mm. myös syventäviä kursseja. Mutta en missään tapauksessa tasokursseja eikä sellaisia onneksi kouluun ollakaan palauttamassa.

Mitäs vielä… niin toki erilaisia ajatuksia myös palvelurakenteesta tänään useammassakin keskustelussa, myös työurista, opiskelusta laajemminkin ja myös jotain sellaistakin mitä en millään pystynyt ymmärtämään. Olimme niin kaukana toisistamme. Mutta ehkä siitäkin jotain opin huomista varten.

Kiitokset kuitenkin tällä kertaa ennen muuta Riihimäen Kokoomukselle ja kokoomuslaisille järjestelyistä ja tekemisestä. Kaikki oli viimeisen päälle. Oli mukava saada olla mukana ja tässä syksyn aikana vielä teemme monenlaista Riihimäenkin seudulla. Palataan niihin myöhemmin.

Mutta nyt ilta kotona ja huomenna sitten opetusministeri Henna Virkkusen vierailu Hämeeseen. Ensin aamusta Riihimäen Lukiolle ja sitten tutustumaan remonttitarpeessa olevaan Harjunrinteen kouluun ja iltapäivällä Lopen uuden B-koulun vihkiäisjuhla. Hienoa saada opetusministerimme Riihimäen seudulle ja näin laajalla ohjelmalla.

 

 

Kommentit