Lauantai, 11.09.2010

Blogi, lauantaina 11.09.2010

Asiallinenkin keskustelu maahanmuuttopolitiikasta käy kuumana. Ja en nyt tarkoita mitään perussuomalaisten ja demarien tapaa keskustella aiheesta. Flirttailla.

Mutta kyse siis maahanmuuttoministeri Astrid Thors jopa toimettomuudeksi kutsumastani tavasta toimia. Nyt eduskunnasta ministeri on laitettu tiukoille ja aikataulut määritelty. Thorsilla on kuukausi aikaa tuoda eduskuntaan selvitys maamme maahanmuuttopolitiikan osista vertailtuna muihin maihin. Meidän edut ja käytännöt siis pitää nyt Thorsin tsekkauttaa verrattuna mm. Ruotsiin ja muihin Euroopan maihin.

On aikalailla poikkeuksellista, että eduskunnasta annetaan tällaisia aikarajoja ministereille, mutta nyt oli pakko. Eduskunnan hallintovaliokunta pyysi yhteenvetoa ja vertailua Thorsilta jo toukokuussa, mutta mitää ei ole tapahtunut. Vain muutama jopa ylimielinen kommentti pyynnöstä – ”ei ole aikaa”. Nyt takarajaksi on asetettu 16.10.2010 ja jäämme odottamaan koontaan. On nimittäin ensiarvoisen tärkeää, että tiedämme faktapohjalta miten meidän järjestelmämme eroaa esimerkiksi perheenyhdistämisen osalta muista maista. Ja onko meidän järjestelmässä sellaisia osia jotka tekevät maastamme poikkeuksellisen houkuttelevan jne. 

Annan eduskunnan hallintovaliokunnalle täyden tuen tässä selvitystyössä. Se on ainoa tie pitää tämäkin keskustelu asiapohjalla. Faktat tarvitaan asialliseen keskusteluun.

….

Tänään suuntaan itse jälleen kerran Hämeenlinnaan. Siellä monenlaista ohjelmassa. Palaillaan.

…..

Hieno päivä Hämeenlinnassa. Tänään rata-SM-kausi sai arvoisensa päätöksen Ahveniston moottoriradalla ja erityisen iloinen olin monen uuden nuoren kuljettajan esiinmarssista. Uusia tähtiä on tulossa aina maailman aivan kuumimmalle taivaalle asti. Jesse Krohn yksi sellainen. Nuori hämeenlinnalainen oli tänä viikonloppuna hakemassa jälleen vauhtia kotiradaltaakin Formula Renaultin ratissa, mutta upeinta oli nuoren miehen parin viikon takainen uran avausvoitto Italian Formula3-sarjassa. Se tietää tietä ylöspäin. Ja uskoisin, että myös Antti Buri tulee olemaan nimi josta vielä kuulemme ja ehkäpä myös Aku Pellinenkin. Katsotaan mitä nuorimies ensi kaudella ajaa. Mutta kertakaikkisen hieno päätösviikonloppu ja kivasti väkeäkin liikkeellä.

Huomenna sitten Zyskowicz & Heinonen KESÄRUNDIN päätös. Olemme kesän aikana tehneet Benkun kanssa aikamoisen maakuntakierroksen niin Suomessa kuin Hämeessäkin ja huomenna sitten päättäjäiset Riihimäen Asematapahtumassa. Tervetuloa siis Riihimäen Kokoomuksen teltalle klo 11-12. Kokoomus Kuuntelee.

 

Kommentit