Perjantai, 10.09.2010

Blogi, perjantaina 10.09.2010

Aamulla Yle kertoi surullisen uutisen. Surullisen ainakin maamme kannalta. SDP on ryhtynyt nyt todenteolla kaatamaan hyvää yhteistyötä nykyisen hallituksen ja palkansaajien keskusjärjestöjen kanssa. Nykyistä toimivaa kolmikantaa ei siis katsota demarileirissä hyvällä ja se halutaan jopa kaataa. Palkansaajajärjestöjen yhteistyö hallituksen kanssa otsikoitiin jopa näinkin kovasti, että ”Kolmikanta on petturuutta”. 

Yle kirjoittaa aiheesta mm. näin: ”Työväenliikkeen poliittisessa siivessä, sosiaalidemokraateissa, yksi suurimmista ongelmista vaikuttaa olevan keskusjärjestöjen ja porvarihallituksen yhteistyö – niin sanottu kolmikanta. Puolue, tai ainakin sen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma katsoo, että keskusjärjestöjen yhteistyö porvarihallituksen kanssa on petturuutta, joka estää demareiden vaalivoiton ja jatkaa puolueen oppositiotaivalta ensi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeenkin. Tämä oli Heinäluoman viesti metalliliiton eri demaritoimijoille, jotka pitivät yhteiskokouksen tällä viikolla.”

Voi vain hyvin miettiä kenen etua tämän tyyppinen toiminta palvelee. Jaksan epäillä, että ei ainakaan Isämaamme. 

Ymmärrän toisaalta hyvin, että SDP:n hammasta kiristää, kun oma valta-ase horjuu. YLE Uutiset kertoo, että perussuomalaisten kannatus SAK:n jäsenten parissa on jo selvästi yli 10 prosenttia ja se on noussut SDP:n taakse toiseksi suurimmaksi ryhmäksi SAK:ssa. Vasemmiston ase on siis entistä tukalampi.

Mutta seurataan nyt millaisia askelia demarit seuraavaksi ottavat. On vain surullista jos oikeasti hyvä ja Isänmaan eteen tehtävä laaja-alainen työ kaadetaan poliittisella pelillä. Pelaamisesta on tullutkin demarileirin ykköstyyli eduskuntaryhmän puheenjohtajan vaihdoksen jälkeen.

Mutta nyt ympäristövaliokuntaan… työt kutsuvat.

….

Kello 22.09 ja pikku hiljaa ajatuksia jo huomiseen. Tänään mielenkiintoinen asiantuntijakuuleminen Etelä-Mantereen asioista ympäristövaliokunnassa, mutta itseasiassa mielenkiintoisin oli se saamani palaute määrä mitä esitykseni haja-asutusalueen jätevesiasetuksen aikalisästä sai aikaan. En ole koskaan sellaista määrää palautetta saanut ja kyllä tuo hämmennys, ihmetys ja jopa kiukku maaseudulla on kova. Moni on jo tullut huijatuksissa ja tuntee itsensä petetyksi ja moni sitä onkin ja tämän hulluuden annetaan vaan jatkua. Suunnittelimme jo lisätoimiakin homman kuriin saamiseksi ja ehkäpä niihin palaamme ensi viikolla.

Mutta nyt siis eduskuntaviikko takana. Huomenna vielä hieman kesätöitä kun lupasin selostamaan kaverilleni Rata-SM-kauden päätöksen Hämeenlinnan Ahvenistolle. Samalla teemme myös sieltä tv-ohjelman MTV3:lle. Huominen päivä siis Hämeenlinnassa ja Apparalla. Sitten sunnuntaina päätämme Benin kanssa KESÄRUNDIMME. Päätöstapahtumana Häme-päivä ja Riihimäen Asematapahtuma. Päätöskahville suuntaamme sitten kiertueemme jälkeen Riihimäen Cafe Feeniksiin. Haluan siis esitellä Benille ”sen oman strindbergini”. Mutta huomenna jatkamme.

 

 

 

Kommentit