Sunnuntai, 12.08.2007

Blogi, sunnuntaina 12.08.2007

Eilen päivällä siis tutustumassa Räyskälään nyt roadracingin merkeissä. Pakko myöntää, että vanhat muistot Räyskälästä tuli mieleen, kun astelin alueelle ja olihan se ihan pakko käydä tarkistamassa vanhan yhden Suomen hienoimman jokkisradankin kunto. Ei minusta niin huono, kun on anettu ymmärtää. Asfaltit oikeastaan ehjiä lähtöpaikkaa ja legendaarista väärinpäin kallistettua myöten ja myös ajoura kohtuullisessa kunnossa. Rataa minusta käytetty jossain määrin ja siksi ehkä säilynyt paremmin. Keskiö kuitenkin kasvoi jo kahden ja kolmen miehenmitan puita, mutta ei lohduton näky – ehkä hieman haikea. Eilen illalla vielä radasta keskustelimmekin ja toivotaan, että saamme vielä jossain vaiheessa liikkeelle motorsportväen niin, että rata saataisiin ainakin pari kertaa vuodessa käyttöön. Se tukisi kenttää ja sen palveluita muutenkin mitä tulisi ehdottomasti pystyä kehittämään.

Kahvakoplan isännöimä roadracingin SM-viikonloppu alkoi eilen mahtavassa helteessä. Jo jopa liian kuumaa ja pyörät kävivät hieman turhankin lämpiminä. Väkeä hyvin liikkeellä ja erityisesti Aki Ajon Ajo Motorsportin Junior projekti ja junnujen oma pikkuluokka herättivät hyvää kiinnostusta. Itsekin sain kutsun seuraamaan teamin toimintaa ja kyseessähän on tulevaisuusprojeksi nuorille noin 10-vuotiaille täysin samanlaisella kohtuuhintaisella kalustolla täydellä palvelulla ja sitten noin 15-18-vuotiaiden junior projekti mikä tähtää jo lähi vuosina maailman radoille Espanjan kiven kovaan mestaruussarjaan tai jopa MM-sarjaan mihin Ajo vienyt aikanaan mm. Mika Kallionkin. Erittäin mielenkiintoinen esittely ja kiitos Akille, että sain olla mukana. Muutenkin paljon mukavaa nähtävää ja tuttuja liikkeellä ja radan varressa viihdyinkin pidempään.

Illalla sitten kahden ystäväni kolmekymppiset ja nyt vapaapäivä. Tänään kuitenkin työtä kunta-asioiden parissa. Huomenna kunnanhallituksen kokous ja esityslista monessakin mielessä haasteellinen. Mukana mm. valitukset Kirkonkylä-Jokiniemi osayleiskaavasta, PARAS-hankkeen vastauksemme, joukkoliikennettä ja paljon muutakin. Perjantaina ja torstaina jo asioita kävin läpi ja olin yhteyksissä eri suuntiin ja eri ryhmiinkin ja tänään sitten materiaalin toinen luku tapani mukaan. Tällaisen tyylin olen omaksunut ja minusta se tehokas ja hyvä.

Tänään vain kirjoitustöitä ja kunnan asioita. No niiden kanssa pitkästä aikaa sateinen päivä sujui kivasti. Hetki sitten Kuortaneen Eliittikisojen 800 metriä sai sydämen tykyttämään. Loppilaislähtöinen Mikko Lahtio oli kovan paikan edessä kisojen 800 metrillä. Kesällä takareisivamma oli jättää kauden kokonaan kesken tai väliin, mutta toipuminen sujui odotettua paremmin ja jo Kalevan Kisoissa Mikko uusi 800 metrin kuninkuusmatkan SM-kullan ja oli lupaavan vahva myös 1500:lla. Nyt Kuortaneelta Mikko haki Osakan MM-kisojen lippua ja B-rajaa. Ensimmäinen kierros oli todella kova vauhtinen. Kenian Willy Rotich veti sen 51,3:neen, mutta Mikko oli kannoilla ja toisella kierroksella Mikko oli ainoa jolle kovavauhtinen avauskierros ei ollut liikaa. Vauhti parani ja taakse jäi kaikki seitsemän ulkomaalaista. Aika oli 1.47,81 eli uusi kauden kotimainen kärkiaika, mutta Osakan MM-raja jäi 0,81 sekunnin päähän. Upea juoksu, mutta Mikon naamalta näki myös pettymyksen. No parhaat vuodet vielä edessä ja me pidämme peukkuja ja kannustamme jatkossakin. Seuraavaksi Ruotsi-Suomi maaotteluvoittoon.

Lahtion takana Kuortaneella nyt kakkoseksi Kenian Daniel Kandie ja kolmanneksi saman maan Linus Ndiwa. Mies joka muuten voitti pronssia viime vuonna maansa huippukovassa mestaruusjuoksussa. Eli kova oli seura, mutta kovempi oli Mikko.

Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna yritysvierailu ensin aamusta Hämeenlinnaan Konecranesille ja sitten kunnalle loppupäivä. Mukava päästä jälleen hieman enempi työn touhuunkin.

Kommentit