Sunnuntai, 11.11.2007

Blogi, sunnuntaina 11.11.2007

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ omalle isälleni ja kaikille isille ja isoisille!

Aamun uutiset kertoivat Aamulehden tekemästä haastattelututkimuksesta, jonka mukaan pieni enemmistö pitää Tehyn sairaanhoitajien palkanvaatimusta oikeutettuna, mutta suurin osa pelkää kuitenkin työtaistelun vaarantavan potilasturvallisuuden. Yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että potilasturvallisuus vaarantuu paljon. Myös yli puolet kyselyyn osallistuneista katsoi hallituksen onnistuneen asian hoitamisessa huonosti tai erittäin huonosti. Tosin kyselyn aikaan ei hallitus ollut vielä antanut esitystä potilassuojelutyöstä, jonka tarkoitus on turvata nopeimman hoidon tarve ja estää kuolonuhrit siinä tilanteessa jos työtaistelu etenee irtisanoutumisiin ennen ratkaisua. Tosin suojelutyökin aiheuttaa puhetta. Läpi yön oli tasaisella aikajaolla tullut sähköpostia hoitajilta, joista osa ilmoitti vain pyssyllä uhaten suostuvansa suojelutyöhön.

Asiaan otti kantaa nyt myös presidentti. Halonen totesi, että ajan niukkuuden vuoksi oli tärkeää antaa potilasturvallisuuslakiesitys eduskunnalle viipymättä.

Tänään osa meistä kansanedustajista istuu eduskunnassa. Koolla on ainakin perustuslakivaliokunta, työ- ja tasa-arvovaliokunta ja sosiaali- ja terveysvaliokunta. Koko eduskunta kokoontuu huomenna ylimääräiseen täysistuntoon. Tänään ennen sitä perustuslakivaliokunta päättää mm. siitä, voidaanko laki säätää tavallisena lakina. Seurataan tilannetta ja kuullaan asiantuntijoita.

Kohta Isänpäivä lounaalle.

Isänpäivälounas takana ja pyörähdin myös Pekkalan mökillä päivällä. Kotimatkalla kävimme vielä Sadun kanssa hautausmaalla sytyttämässä kynttilät Vaarille ja Poliisi-papalle ja myös Pekalle. Nyt jääkiekon pariin. Vapaa ilta.

Hetki sitten sain tekstiviestin, että perustuslakivaliokunta on saanut kokouksensa päätökseen potilasturvallisuuslain säätämiskysymyksen osalta. Perustuslakivaliokunta katsoo, että laki voidaan säätää tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Huomenna siis työ jatkuu kello 14.00 täysistunnolla. Illanssuussa meillä Lopella kunnanvaltuusto ja mahdollisesti vielä sen jälkeen palaan eduskuntaan. Aikataulut vielä hieman avoinna.

Kommentit