Sunnuntai, 11.01.2009

Blogi, sunnuntaina 11.01.2009

Eilisen illan Tampereen teatteriesitys oli upea. Odotinkin jotain tällaista ja täytyy todeta, että oikeastaan aivan vain pääosanesittäjää lukuunottamatta homma ylitti odotukseni. Vuonna 85 -manserockmusiikali toi paljon muistoja mieleen ja juonenkerronta oli onnistunut. Biisit eivät siis olleet irtonaisia vaan juoni ja kokonaisuus oli upeasti niissä kiinni. Itseasiassa kun kaveriporukalla oltiin liikkeellä niin esityksen jälkeen kyllä homma meni aikalailla muisteloiksi ja nauruksi kun kävimme läpi 80-luvun upeaa muotia, tekniikan kehittymistä ja ajan juoksua muuten.

Tänään sunnuntaina edessä huomisen kuntapäivän työt. Olemme käyneet neuvotteluja ja tehneet erilaisia malleja luottamuspaikkapalettimme viime hetken muuttamiseksi. Huomenna vielä odotamme lopulliset vastaukset Kuntaliitosta ja niiden jälkeen teemme sitten ennen kunnanhallituksen kokousta ylimääräisessä ryhmä- ja hallituksen kokouksessa muutokset jos niihin tarvetta. Jos tämä edessä niin pakka hieman muuttunee useammankin lautakunnan kohdalta.

Huomenna alkaa siis uusi vuosi kunnanhallituksen kanssa. Tuo kokous istutaan vielä vanhalla köörillä, mutta täytyy kyllä todeta, että odotan todella paljon porukan vaihtumista ja uutta tuulta tähän työhön. Uskon, että muutos tullee olemaan merkittävä kun uusi sakki aloittaa. Mielenkiintoisia henkilöitä nousemassa eri puolueista hallitukseen ja erityisen tyytyväinen olen uuteen kunnanhallituksen puheenjohtajaan. Palataan niihin myöhemmin, kun esitykset vahvistuneet. Huomisessa kunnanhallituksen kokouksessa ei oikeastaan paljon muuta olekaan. Vallanvaihto on siis edessä ja näin ollen kokouksen esityslistakin sen mukainen.

Lueskelin tuossa mielenkiinnolla viikonlopun lauantain toista Aamupostia. Lehti oli tehnyt laajan vaalikonekartoituksen Hyvinkään uudesta valtuustosta ja asettanut valtuutetut mielipide tai asenneavaruuteen vaalikonekysymysten tai siis niiden vastausten perusteella. Nelikentässä valtuutetut oli jaettu markkinavastuu-yhteiskuntavastuu sekä enemmistö-vähemmistö-mielipide -akseleille. Olisi toki ollut todella mielenkiintoista hieman enemmänkin päästä paletin sisälle ja nähdä ne erot miten nelikentälle sijoittuminen on tapahtunut. Itseasiassa siinä määrin mielenkiintoinen juttu, että juuri tuossa tutkiskelin aika pitkään Aamupostin vaalikoneiden vastauksia ja itseasiassa vertailin mm. Hyvinkään nelikentässä aikalailla kauaksi toisistaan sijoitettuja kahta valtuutettua. Niin ja itseasiassa nämä kaksi uuden valtuuston jäsentä olivat itseasiassa vastanneet 11 kysymykseen täysin samalla tavalla, 13 vaihtoehdoista viereisiin ja vain neljässä kauemmaksi toisistaan. No demari tosin piti 264 000 euron Jussinmäen taideteosta jokseekin hintansa arvoisena, kun taas kokoomuslainen oli asiasta jokseenkin eri mieltä. Ehkä se sitten sitä yhteiskuntavastuuta. No vakavasti ottaen kulttuuri ja liikuntatuissa oli hieman eroa ja suurin ero kuntaliitoshalukkuudessa. Demarivaltuutettu haluaa Hyvinkään pysyvän itsenäisenä ainakin 20 seuraavaa vuotta kun taasen kokoomuslainen näki tarpeelliseksi etsiä kumppaneita kuntaliitoksen tekemiseen. Ja sitten yksityisten ja kunnallisten vanhusten laitopaikkojen määrässä demari ja kokoomuslainen erosi. No ainakin minut tämä lehtijuttu sai mukaansa ja jään mielenkiinnolla odottamaan kun Aamuposti käy varmaankin vastaavasti läpi muutkin ilmestysmisalueensa valtuustot. Katsotaan millaiset nelikentät niistä muodostuvat. Minulla on veikkauksia, mutta odotetaan.

Nyt kuitenkin vielä huomisen kuntapäivän asioiden ja töiden pariin. Helpotetaan hieman huomista niin.

Kommentit