Sunnuntai, 10.12.2006

Blogi, sunnuntaina 10.12.2006

Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa lisää veroja saadakseen parempia palveluja yhteiskunnalta kertoo Iltalehti. Lehden teettämässä kyselyssä 57 prosenttia vastanneista torjui veronkorotukset ja 47 prosenttia olisi valmiita maksamaan lisää veroja, jos palvelut sen myötä paranisivat.

70 prosenttia halusi selvityksen mukaan suunnata verorahoja lisää vanhustenhuollon ja terveyskeskusten toiminnan kehittämiseen ja noin 40 prosenttia kannatti mahdollisesti lisää kerättävien verojen ohjaamista peruskoulutukseen, työllisyyden turvaamiseen ja poliisilaitokseen. Tutkimus- ja tuotekehittely ja kunnalliset liikuntapaikat olivat vähemmän suosittuja kohteita.

Veronkorotuksia vastustettiin aika tasaisesti kaikissa eri tuloluokissa. 71 prosenttia suurituloisista vastusti korotuksia ja esimerkiksi pelkän kansakoulun käyneistäkin 67 prosenttia vastusti veronkorotuksia.

Tehty tutkimus oli varsin laaja ja iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen varsin kattava ja edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Mielenkiintoista luettavaa. Ehkä olisi voinut odottaa toisenlaistakin tulosta, mutta veronkevennysten hyöty on ainakin tämän tutkimuksen mukaan varsin hyvin ihmisten tiedossa. Se ei siis palvele yksin omaan yksittäistä palkansaajaa vaan ostovoiman kasvun myötä parantaa työllisyyttä ja taloutta.

….

Minulla tänään vapaapäivä. Illalla ajattelin hieman kuitenkin valmistella ensi viikon tv-töitä, mutta muuten mukava olopäivä. Ajattelin mökillä pyörähtää vaikkei tuosta säästä kovin paljoa nauttimiseen olekaan.

….

Kello 15.00 ja juuri mökiltä kotiin. Lumet kadonneet ja järvi jälleen aalloissa. Aika syksyinen ilma vaikka jo talvea voisi odottaa. Oli ihastuttavan hiljaista. Ei koneiden ääntä ja aina vain välillä joku yksinäinen lintu piti ääntä – ei konserttia, mutta yksittäisiä huudakduksia – minäkin olen täällä. Käpytikka piti myös omaa konserttiaa. Kuivuva koivu sai kyytiä ja puun palaset lentelivät, kun tikka ruokaa etsi. Mukavaa katseltavaa.

Tutkailin siinä samalla hieman omenapuita ja sireenejä ja muitakin lehtipuita. Silmut aika turvollaan, mutta vaikka usein tässä vaiheessa huolestummekin niin ei asiantuntijoiden mukaan huolta. Luonto tulee toimeen ja tottunut hetkellisiin muutoksiin.

Teki hyvää tuo ulkona olo.

….

Illalla ajattelimme Sadun kanssa mennä Riihimäelle Gaudete!-kuoron joulukonserttiin. Nyt muutama tunti vielä mukavaa juontenoloa.

Kello 20.37 ja juuri kotiin Riihimäeltä. Ystävämme Hannulan Jussi oli tänään kutsunut meidät Sadun kanssa Riihimäen Keskuskirkkoon Gaudete! kuoron joulukonserttiin. Jussin kanssa olen vuosien ajan tehnyt töitä niin koulumaailmassa kuin yrittäjänäkin ja oli mukana päästä kuulemaan upeaa kamarikuoroa. Erityisesti Merja Rajalan pirteät sovitukset vanhoista klassikoista jäi mieleen ja saivat hymyn huulille. Gaudete! iloitsi mm. Joulukirkkoon ja Reipasti käypi askeleet laulut makeasti. Myös Jaakko Hulkkosen sovittamana lastenlaulu Ratiritiralla sai iloiselle mielelle. Hieno konsertti.

Nyt jälleen kotona. Huomenna työpäivä ja yhden vierailun isännöintiä päivällä kunnassa. Tänään ajattelin vielä hoitaa hieman postituksia. Mutta vielä kiitokset Gaydete!:lle – toitte joulun.

Kommentit