Sunnuntai, 10.08.2008

Blogi, sunnuntaina 10.08.2008

Tänään aamupäivä ja päivä Räyskälässä RoadRacing -viikonlopun parissa. Upea päivä ja paljon tuttuja motorsport-piireistä. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa Kallion Mikaa ja Pennan Samia ja tottakai kisan järjestäneen Kahvakoplankin porukkaa.

….

Tänään siis todellinen päivä hevosvoimien parissa. Päivällä jo muutaman sanan Räyskälän Roadracing viikonlopusta kirjoitinkin. Pienen sateen uhkan ja muutaman sadekuuron seassa kilpailut päästiin läpi käymään ja täytyy kyllä todeta, että tällaisia paikkoja tarvitaan. Toivotaan, että kenttäaluetta voidaan jatkossa kehittää monipuolisena urheilu- ja vapaa-ajankeskuksena. Se vaatii ajanmukaisia tiloja niin majoittumiseen kuin muillekin palveluille toivotaan, että sellaiset saadaan. Räyskälässä tänään ehdimme monesta näistä asioista puhuakin. Moottoriurheilu olisi yksi käyttäjä ja kehittäjä alueelle ja uskon, että lento- ja laskuvarjotoiminnassakin olisi vielä paljon lisäpotentiaalia. Myös talvikäyttö voisi olla aivan jotain muuta kuin nykyisin.

Tänään Räyskälässä esillä myös laajasti urheilun rahoitus ja juniorityö josta yhteen hienoon AjoMotorsportin junnuakatemiaan sain tänäkin vuonna tutustua. Esimerkillistä nuoriso-, urheilu- ja kasvatustyötä, jota soisi tuettavan moneltakin eri suunnalta. Hienoa oli myös se, että mukana radalla nähtiin maamme parhaat kuljettajat Vesa Kallion johdolla. Niin ja Mika Kalliokin oli Lopella. Valitettavasti vain kannustamassa veljeään ja junnuja. Mutta upea juttu, että maailmanluokan MM-sarjan tähdeltä löytyi tällaistakin aikaa. Ei moni tekisi.

Kiitokset vielä Riihimäen Kahvakoplalle järjestelyistä ja kaikille talkoolaisille uskomattomasta työstä. Tällaisen kilpailuviikonlopun suojelijana oli ilo ja helppo olla.

Illalla sitten Riihimäelle ja hieman hevosvoimia vähemmän. Ei nyt aivan yhteen, mutta laskennallisesti ehkä noin 5-7 hevosvoimaan ja kyseessä siis Riihimäen kesäravit. Menimme Vaahteramäen Ratsastuskoulun kavereiden kanssa katsomaan kun opettajamme oli Sirun kanssa koelähdössä mukana. Ei aivan nappisuoritus, mutta läpi ja kilpailulupa tuli. Siitä se syttyy. Itse kilpailut tarjosivatkin sitten enemmän kuin paljon nähtävää. Itse seurailin raveja tapani mukaan varikkoalueen kaiteelta ja sitten loppuillan Halisen Kalevin kanssa lehdistötornista. Olipa mukava kuulla yhden illan aikana upea läpileikkaus koko radan pitkään historiaan. Kalevi jos joku sen tuntee ja jopa tietää miten paikka aina rakennettiin ja miten katsomot ja muut syntyivät. Eilisten tilaisuuksien jälkeen oli kiva nähdä Kalevi jälleen täällä. Hymyilimme ja nauroimmekin. Voimia.

V4:nen otti kiinni, mutta uutta rataennätystä emme sentään nähneet. Sammi Punk ei pystynyt sellaiseen vauhtiin mitä odotettiin, mutta hieno kilpailu kuitenkin. Ensi sunnuntaina vielä yhdet ravit. Katsotaan jos vielä sinne ehtisimme.

Nyt kuitenkin jo kotona ja saunanlämmitykseen. Huomenna aikainen aamu, kun kiirehdimme Riihimäelle paikallisten kokoomuslaisten Toivotalkoisiin. Aihe on upea – olemme koulujen ja kouluteiden varsilla muistuttamassa lapsia liikennesäännöistä yhdessä poliisin kanssa. Ja myös meitä autoilijoita siitä, että lapset palaavat liikenteeseen. Muistetaan, että suojatie on suojatie.

Kommentit