Maanantai, 11.08.2008

Blogi, maanantaina 11.08.2008

Maanantai 11. elokuuta. Lopella koulut käunnistyivät jo viime viikolla, mutta tänään Riihimäellä koululaiset aloittavat vuoden urakkansa. Paikalliset kokoomuslaiset järjestävät Toivotalkoot aiheen ympärillä. Poliisin kanssa yhdessä kokoomuslaiset ovat ohjastamassa lapsia ja nuoria koulutielle ja samalla myös muistuttamassa meitä autoilijoita siitä, että nyt koululaiset ovat palanneet liikenteeseen ja on syytä olla erityisen valppaana. Muistaa se, että suojatie on suojatie muun muassa. Tai siis tehdä siitä suojatie. Itse lähden tänään aamusta Riihimäelle ja mukaan Toivotalkoisiin. Illalla sitten aloitamme kunnanhallituksen syyskauden. Menemme illansuussa tutustumaan Lopen Ampumarataan ja sen vastavalmistuneeseen huolto- ja majoitusrakennukseen ja tuoreimpien kuulumisten jälkeen pidämme kokouksemme siellä. Pitkä päivä siis tänäänkin edessä. Toivotaan, että nyt jatkuva vesisade antaisi tilaa.

….

Kello 10.45 ja koululaiset ”saatettu” kouluun. Riihimäen kokoomuksen Toivotempaus keräsi kyllä aikalailla hyvän vastaanoton. Moni lastaan kouluun saattanut vanhempi kiitteli, että autoilijoiden huomiota kiinnitetään näinkin ja moni autoilijankin vilkutteli aamuliikenteessä. Keltaiset Toivotalkoo -liivit näkyivät Riihimäen katukuvassa ja kun kanssamme koulutietä oli turvaamassa myös pari poliisipartiota niin erityisen hyvin kouluvuosi alkoikin. Toivotaan, että valppaus säilyy puolin ja toisin koko kouluvuoden. Nyt illan kunnanhallituksen asioiden pariin ja hieman muitakin töitä tässä pöydällä. Huomenna nimittäin suuntaan Viroon ja täytyy hoitaa kasa asioita sitä ennen kuntoon.

…..

Kunnanhallituksessa tänään kaikki esitysten ja valmistelun mukaisesti läpi. Pitkä kokous ja sen asialista ja pöytäkirja nyt myös netissä jälleen www.loppi.fi. Jos siellä mielenkiintoisia aiheita tai jotain kysyttävää ilmenee niin mielelläni vastailen jälleen tavan mukaan. Ei muuta kuin yhteyksiä. Tänään kunnanhallituksemme kokoontui siis Lopen Ampumaradalla. Ratamme on yksi maamme moderneimmista ja siellä rakennusvaiheessa huomioitu myös vallien rakenteissa ympäristöasioita. Rakennusurakka on ollut valtaisa ja tuhansien talkootuntien jälkeen SM-kilpailuihinkin jo valmiit radat on saatu kuntoon ja nyt myös upea Ruutilan -päärakennus. Oli mukava päästä tutustumaan ja hieman myös kokeilemaan. Hirvikokeen ammunnassa Kaupin Erkin hyvässä opissa napakymppi ja Satu Mäkelä-Nummela Olympia-trap kullan innoittama oli pakko päästä myös trap-radalle ja sieltäkin toisesta kiekosta jo osuma. Hauskaa oli. Olikin aikalailla nappipäivä tänään vierailla radallamme näiden kahden ammunnan olympiamitallin jälkeen ja Mäkelä-Nummela itseasiassa tuttu treenaajakin Lopella. Täällä nimittäin yksi harvoista lämmitettävistä trapradoista. Kannattaa tulla tutustumaan.

Ehkä kunnanhallituksesta voisi esille nostaa ainakin yhden rivitalotontin kaupan eli uutta rakennustoimintaa Kyyniönrinteen alueelle lähdössä käyntiin ja mielenkiintoinen on myös meidän ja terkkarin kuntayhtymän yhteinen neuvola-asuntorakennushanke Kirkonkylään mikä nyt myös lähdössä liikkeelle. Jo on aikakin kun katsoo neuvolamme ja eritoten hammashoitolamme tiloja, jotka myös uuteen taloon. Taloudesta myös tänään hieman lisävaloa. Toteutumat verojen osalta hyvät, mutta menot kasvavat myös hurjaa vauhtia. Huolestuttavinta perusturvan kasvu jolle ei mm. toimeentulon osalta näytä löytyvän rajoja. Mutta en nyt täällä tämän syvemmälle listaan mene vaan totean vaan, että olen käytettävissä.

Huomenna suuntaamme Viroon kolmeksi päiväksi. Täällä ehkä hiljaisempaa. Nyt hieman akkujen latausta. Keskiviikkona viimeistään lehdissä kunnallisvaaliehdokkaamme jotka nyt kesäkokouksen jälkeen julkaistiin. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä 43 ehdokasta ja itse olen enemmän kuin tyytyväinen listaan. Vielä toivottavasti yksi erittäin hyvä ehdokas Länsi-Lopelta mukaan ja muutaman kanssa vielä keskustelut kesken niin Pilpalassa, Kirkolla, Launosissa kuin Läyliäisissäkin. Katsotaan mihin lopullinen paketti muotoutuu.

Kommentit