Sunnuntai, 10.06.2012

Blogi, sunnuntaina 10.06.2012

Sunnuntaita. Vapaapäivä pitkästä aikaa. Ja ajattelin nauttia siitä oikein kunnolla. Täällä Lopella aurinko paistaa ja kesäkin näyttää pikkuhiljaa virittelevän säveliään.

Eilen saimme tiedon keskustan uudesta puheenjohtajasta. Itse uskoin Tuomo Puumalan nousevan puolueensa johtoon. Olen saanut oppia tuntemaan Tuomon viiden vuoden aikana mm. sivistysvaliokunnassa osaava ja ahkerana poliitikkona. Uskoin hänen nousevan tässä paikassa puolueensa johtoon ja aika moni keskustalainenkin piti häntä pitkään puolueen tulevana puheenjohtajana, mutta eilinen nyt näytti sen, että Tuomo jäi vain sitten kuitenkin ”tulevaisuuden toivoksi”. Uusi ensimmäisen kauden kansanedustaja Juha Sipilä. Miljönäärinä tunnetuksi tullut kansanedustaja ei ole minulle kovinkaan tuttu eduskunnasta. En muista hänen yhtään puheenvuoroa istunnosta enkä ole samoissa valiokunnissakaan ollut. Minulle siis uusi keskustan puheenjohtaja on aikalailla tuntematon.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin Sipilä on linjaltaan hyvinkin vahvasti oikeistolainen. Ainakin oikeistolaisin ehdokkaista jotka tavoittelivat keskustan puheenjohtajuutta. Keskustan kenttä siis valitsi kuitenkin mieluiten vahvasti oikeistolaisen puheenjohtajan johtamaan joukkoja. Mielenkiintoista nähdä millainen tämän businessmaailmassa paremmin tunnetun puheenjohtajan linja tullee olemaan. Ja mielenkiintoista on nähdä myös se antavatko keskustan vanhat konkarit hänelle nyt sen tilan minkä hän puheenjohtaja tarvitsee noustakseen oikeasti puolueensa ykköseksi.

Itse haluan vielä lämpimästi onnitella Juhaa puheenjohtajuudesta ja toivottaa hyvää uraa myös poliitikassa ja sen ykköspaikoilla. Olen varma, että Juhan kanssa yhteistyö kokoomuksen suuntaan tulee jatkamaan hyvää Vanhasen-Kiviniemen -linjaa ja olen vakuuttunut, että se on maammekin kannalta hyvä juttu.

Mielenkiintoisia aikoja saamme elää.

Tänään nimittäin RKP valitsee itselleen uuden puheenjohtajan. Stefan Wallin jättää nyt tehtävänsä hienon ja pitkän uran jälkeen. Jäin tässä itse vain miettimään, että Wallin olisi voinut hyvinkin olla politiikassa vieläkin suuremmissa saappaissa. Häneltä olisi esimerkiksi mielellään kuullut puheenvuoroja ja ajatuksia enemmän myös muista politiikan kysymyksitä taloudesta lähtien Eurooppaa ja muuhun. Itse uskon, että Steffistä vielä kuulemme. Olisiko EU-vaalit seuraava paikka?

Mutta nyt siis sunnuntai ja vapaapäivä. Aurinkoa.

Ihana päivä takana. Ulkoilua, aurinkoa ja ystäviä vielä illasta yhdessä syömässä. Tällaisia lepopäivien pitää ollakin. Ja huomenna sitten taas hieman erilainen päivä. Kokousten maanantai.

 

 

 

Kommentit