Sunnuntai, 10.06.2007

Blogi, sunnuntaina 10.06.2007

Aamulla aikainen herätys aurinkoisessa Tallinnassa. Eilen illalla jo kävimme tarkistamassa radalla tilanteen. Moottoritietä pari kilometriä poikki ja sinne rakennettu yleisön kannalta upea rata. Kilpailijoiden kannalta tosin röykkyinen, tylsä ja vaarallinenkin. Nyt nopea aamupala ja sitten radalle.

….

Nyt kilpailupäivä takana. Tiukkaa päivä juontojen ja kuvausten parissa ja mutta aurinko tarttui kiireessäkin. Autot kärsivät, mutta onneksi vain autot. Kaiken kaikkiaan kuitenkin varsin onnistunut tapahtuma ja hienointa oli se, että rata oli keskustassa ihmisten lähettyvillä. Se takasikin sankan väkimäärän katsomoihin ja radan varteen.

Tallinnassakin riitti onnittelijoita. En ollut osaa ratakuskeista sitten vaalien nähnytkään ja myös monet tuomarit ja muu ratahenkilökunta kävi onnittelemassa ja toivottamassa onnea. Myös muutamat ottivat esille erilaisia ajankohtaisia asioita ja osasta sovimme, että olemme tässä vielä lähemmin yhteydessä. On mukava, että motorsportväki on ottanut hommani näin upeasti vastaan. Toki moni kertoi olevansa tyytyväinen, että olen päättänyt myös jatkaa motosportin parissa. Tottakai. En tarvinnut miettiä kahta kertaa. Siinä määrin olen rata- ja rallitunnelmiin kiinni kasvanut. Nytkin oli kiva olla paikalla ja hieman myös tehdä töitä. Sopii minun luonteelleni parhaiten.

Tämä viikonloppu oli jälleen synkkä liikenteessä. Kotimatkalla sain itsekin jarruttaa kunnolla, kun Hyvinkään kohdalla yksinäinen hirvi harhaili moottoritiellä hirviaitojen välissä. Onneksi näin eläimen varsin kaukaa ja ehdin jarruttamaan vauhdin pois ja varoittamaan takaa tulijoita ja vastaantulijoitakin tiellä poukkoilleesta hirvestä. Poliisille soitto ja sieltä kiiteltiin ja kerrottiin, että partio tulee hoitamaan tilannetta. Mutta toisaalla sitten tapahtui jälleen. Uutiset kertoivat, että kolme keski-ikäistä miestä on kuollut tänään aamulla nokkakolarissa Kiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla. Tämän lisäski, onnettomuudessa loukkaantui myös kolme miestä, jotka vietiin hoidettavaksi Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Kaikken kaikkiaan viikonlopun liikenne vaati neljän ihmisen hengen. Neljäs kuolemantapaus sattui Tohmajärvellä, missä traktorilla liikkunut mies jäi kaatuvan koneensa alle.

Listaan kun lisätään vielä pikku kuorma-auton ja pikkubussin kolari Äänekoskella lukuisien loukkaantuneiden kanssa. Siellä kuorma-auton kuljettaja nukahti rattiin ja tämä johti vakavaan turmaan, mistä seitsemän ihmistä joutui sairaalaan. Ja sitten vielä kahden henkilöauton nokkakolari Nurmeksessa vei sairaalaan neljä ja perjantaina loukkaantui myös neljä ihmistä kolarisumassa mikä sotki liikennettä Hyvinkäällä. Eduskuntavaalikampaajaani johtanut ja vetänyt Riku Bitter tuli juuri paikalle ja sain puhelimessa karua viestiä tapahtumasta. Tilanne oli Rikun sinne tullessa jo ammattilaisten otteissa, mutta aina tällaiset pysäyttävät ja laittavat miettimään mitä voisimme itse kukin tehdä näiden murhenäytelmien estämiseksi. Oma lukunsa ovat minusta sanalla sanoen sairaat kaahaajat ja aivan omalukunsa rattijuopot. Niistä lehteen juuri kirjoitinkin ja esitin jopa tiukempia rangaistuksia kaahailijoiden rauhoittamiseksi. Kirjoitukseni luettavissa Kynästä -osiossa.

Kommentit