Lauantai, 09.06.2007

Blogi, lauantaina 09.06.2007

Tavataan torilla ja tullaan tutuiksi – Kesä Loppi -toritapahtuma järjestetään tänään Lopella. Heti aamusta alkaen kunnantalolla on ovet avoinna ja talon väki kertomassa tonteista, jätehuollosta, rakennusluvista yms. Samaan aikaan torilla on täysi vilske kun Lopen kunnan toritapahtuma täyttää torin myyjistä ja myös esittelijöistä. Lisäksi myös useat liikkeet ja mm. Lopen Osuuspankki ovat tänään avoinna kertoen omista palveluistaan ja myyden tuotteita. Ja mikä parasta torilla on aina hyvä tunnelma ja on mukava nähdä tuttuja ja uusiakin loppilaisia ja vapaa-ajanloppilaisia. Monesta heistä tullut vuosien aikana ystäviäkin.

Tänään myös kello 9.45 palkitsemme 8000. loppilaisen. Raja rikkoutui alkuvuodesta ja tänään ojennamme pienelle 8000. loppilaiselle kauniin uniikkivaasin ja lahjakortin itse valitsemaan loppilaiseen liikkeeseen. Tämä siis tapahtuu torilla. Nähdään siellä.

Aamulla saimme tuoretta tietoa siitä miten uusi hallitus on kansan silmissä onnistunut alkumetreillään. Ministerimme sai hyvät arvosanat. Pääministeri Vanhanen on suomalaisten mielestä pärjännyt tehtävässään parhaiten, mutta heti kannoilla on ulkoministerimme Ilkka Kanerva vain 0,2 keskiarvossa pääministerin takana. Kolmanneksi parhaat arvosanat saivat valtiovarainministerimme Jyrki Katainen ja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinilla. Hyvä avaus siis meidän ministereiltä. Niin ja kuka sai huonoimman arvostelun? No huonoimman arvostelun sai ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen. Väyrysen alkumetrien keskiarvo oli 5,9, kun koko hallituksen keskiarvoksi saatiin 6,5.

….

Eilen illalla ajelin oikeastaan suoraan Helsingistä mökille Loppijärven rantaan. Sauna lämpiämään ja kummitytön perhe kyläilemään. Samalla Jarnon kanssa uurastimme myös keittiön parissa. Vaihdoimme pari pöytälevyä ja vaikka purku onnistuikin yksin niin apua kasaamisessa ja painavien levyjen kanssa tarvittiin. Järvenrannassa aina rentouttava olla ja nytkin linnut lauloivat ja kesä oli parhaimmillaan. Nyt kuitenkin Lopen torille ja sitten Tallinnaan MTV3:n Motorforumin keikalle.

Kello 13.00 ja kohta siis työmatkalle Helsinkiin. Aamusta tähän asti viihdyimme Lopen torilla. Tunnelma oli mahtava, kun sääkin suosi ja kiitokset kunnan puuhaajillle hienoista järjestelyistä. Tori oli täynnä myyjiä ja väkeä liikkeellä todella paljon. Vilkkain toripäivä. Ja niin kuin totesinkin niin vapaa-ajanloppilaisia oli mukava pitkästä aikaa tavata. Moni tuli onnittelemaan vielä ja kertoivat seuranneensa toisen kuntansa ehdokkaan kampanjaa ja jännittäneensä vaali-iltana myös Lopen puolesta. Kiitos kauniista sanoista ja onnentoivotuksista. Sitä ja niitä tarvitaan.

Asiaakin puhuttiin monessa keskustelussa. Esille nousi mm. Lopen yksityistieasiat mihin pienoista apua tulee myös uudelta maamme hallitukselta. Lupasin asiaa viedä vielä eteenpäin Lopellakin. Toinen puhuttanut asiat oli jätehuolto ja kiitos saimme erityisesti kesätapahtumista ja kunnantalon palveluista. Toivelistalla korkealla on myös matonpesupaikan saanti kirkonkylään. Yksi paikkahan toimii koko ajan Topenolla ja kunta tulee kirkollekin paikan tekemään. Rahat paikkaa varten on ja paikkakin, mutta nyt rakennusluvasta on tullut yksi valitus ja sen käsittely vie aikansa. Katsotaan sitten antaako valitus aihetta uusiin toimiin vai sopiiko nyt esillä ollut paikka kyseiseen käyttöön. Samalla lupasin myös viedä terveisiä kuntaan viheralueiden hoidosta. Erityisesti pyöräteiden ja tien väliset alueet kaipaavat erityistä huomiota kuten myös risteysalueet joista erityisen huomion kohteena on ollut kirkonkylän ns. Nesteen risteys. Toivotaan, että saamme senkin nyt ajanmukaiseen kuntoon. Pääteiden, joita ovat myös mm. Läyliäisten ja Kirkonkylän taajamien pääväylät hoito kuuluu nykyisin YIT:lle. Vielä viime vuonna Lopen kunta hoiti alueet ostopalveluna ja kesätyövoima piti ne minusta ainakin loistokkaassa kunnossa. Nyt YIT ei ole vastaavaa sopimusta halunut tehdä ja saa nähdä millaisilla laitteilla ennen nurmikonleikkurilla hoidetut alueet nyt hoidetaan. Seurataan tilannetta ja ollaan valmiina toimenpiteisiin jos tarvetta ilmenee.

Niin vielä lopuksi. Kuntamme 8000. asukas piskuinen puolen vuoden ikäinen Kaapo Sund oli reipas nuorimies. Onnittelut vielä kerran.

Nyt Helsinkiin ja Tallinnaan…

Kommentit