Sunnuntai, 10.04.2011

Blogi, sunnuntaina 10.04.2011

Aikainen herätys. Tänään kampanjamme jatkuu Hämeessä ensin Lopelta Riihimäelle ja Hämeenlinnaan ja sitten Janakkalan markkinoille ja Kokoomustapahtumaan. Illan huipennus tänään Politiikan Värisuoran rantautuminen Forssaan. Kiertueemme Tarja Filatovin, Kirsi Ojansuun ja Risto Aution kanssa on saanut erinomaisen vastaanoton ja yhteistyötämme on kehuttu paljon. Niinhän se onkin. Hämeen etua ajavat vain hämäläiset vahvat vaikuttajat. Tänään Forssassa Politiikan Värisuora klo 18-19.30. 

Kello 14.35 istun tässä Janakkalan Turengissa lounaalla Rostedtin Juhan kanssa. Kampanjapäivä edennyt loistavasti. Aamusta ensin Lopella ja sitten Hämeenlinnan Reskalla ja Laurellilla ja Kalamarkkinoilla. Ja sieltä sitten tänne Turengin Markkinoille kolmeksi tunniksi. Väkeä täällä auringonpaisteessa onkin riittänyt ja juttukavereita myös. Hevosihmisiä käynyt tervehtimässä, opiskelijoita, yrittäjiä ja useampi maanviljelijäkin. Ja moni kertonut valinnan nyt osunneen minuun. No katsotaan sitten mikä lopputulos.

Tänään Hämeen Sanomat julkaisi mielenkiintoisen gallupin. En ihan ymmärrä tämäntyyppistä gallupin tekoa missä virhemarginaalin annetaan jäädä yli 4 prosenttiin ja kun tiedämme, että pienten puolueiden kohdalla se on vieläkin suurempi niin voi vain kysyä mikä tarkkuus tässä on. Eli periaatteessa gallupissa 4 prosentin kannatuksen saavan puolueen kannatus voi olla joko puhdas nolla tai 8 prosenttia. Siinä muuten aika iso ero siis luvun ja todellisuuden välillä.

Mutta suuntaa tuo gallup varmaan kertoon. Timo Soinilla on huikea kannatus ja se nostattaa hänen joukkojaan myös täällä Hämeessä. SDP on syvässä alamäessä ja menettämässä nyt tuon mukaan jopa kaksi paikkaa neljästään ja meillekin Hämeen Sanomat ennusti miinus yhtä kuten myös keskustalle. No toisaalta laajempi tutkimus, jonka Etelä-Suomen Sanomat on tehnyt nyt kahteen eri otteeseen täällä on antanut aivan muunlaista tulosta ja katsotaan sitten kumpi osuu oikeampaan.

Mutta työtä tässä saa itsekukin tehdä vielä täysillä. Mikään ei ole varmaa eikä kenenkään läpimenokaan. Siksi kannustan nyt kaikkia bloginikin lukijoita vaikuttamaan ja äänestämään. Annetaan siis äänemme kuulua tänäänkin.

Mutta nyt lounas ja sitten jatkamme kampanjaa Turengin Kahvila Nanellassa näytelmän Isä ota syliin -parissa.

Kello 22.03 ja jälleen kotona. Isä ota syliin -näytelmä oli todellakin koskettava. Eilinen Reko Lundanin näytelmä sai hieman samoissa teemoissa pyörivää jatkoa tänään Turengissa kun aiheena oli perheen kiire ja lapsen yksinäisyys. Todellakin liikuttava ja ajatteluttava pienoisnäytelmä. Sen perään paikalla olleet ehdokkaamme saivat hieman kertoa teemoistaan ja sen perään mukavaa jutustelua janakkalaisten kanssa.

Janakkalasta sitten Lopen kautta Forssaan ja siellä jatkoimme Tarja Filatovin, Kirsi Ojansuun ja Risto Aution kanssa Politiikan Värisuora -kiertuettamme. Hyvää keskustelua yleisön kanssa tänään mm. energiasta, taloudesta ja sote-asioista. Näitä kiertuejuttuja voisi hyvin jatkaa aina joskus vaalien välilläkin. Olisi tärkeää saada tämä yhteispeli toimimaan aina näin ja hämäläinen 14 kansanedustajan tuleva joukkue pelaamaan yhteen maaliin ainakin vaalipiirimme asioiden parissa. Lupaan yrittää jos saisin vaikka muutkin innostumaan aina silloin tällöin näistä jatkossakin.

Päivällä kommentoin tuota Hämeen Sanomien vaaligallup juttua. Blogistani aiheen oli bongannut myös muutama valtakunnallinen lehtikin. He soittivat ja kyselivät tutkimuksen tekijän perään ja kun se selvisi niin heidän kiinnostus tuohon gallupiin meni. Täytyypä selvittää miksi. Kuulemma korjauskertoimien virheestä kyse. Näin väitti kumpikin, mutta tutkitaan.

Huomenna jatketaan. Aamusta Radio Voicella klo 9-9.30 suorassa lähetyksessä ja sitten päivällä Iskelmä Radiossa ja siitä se päivä liikkeelle. Kiertue huomenna vie Janakkalaan, Riihimäelle, Hämeenlinnaan ja Hattulaan. Nähdään ja radiosta voitte kuullakin 🙂

 

 

Kommentit