Lauantai, 09.04.2011

Blogi, lauantaina 09.04.2011

Aikainen herätys myöhäisen nukkumaanmenon jälkeen. Siitä on eduskuntavaalikampanja tehty.

Niin se vaan menee. Eilen kokoomusnuorten kanssa ”valloitimme” Hämeenlinnaa. Yli 30 nuorta oli mukana kampanjoimassa Mukana Hämeen Yössä -turneella ja lisäksi vielä moni oli tullut ilmoituksen myötä mukaan ja juttusille. Ravintola Sirkus oli täynnä väkeä ja upea tunnelma ja mikä parasta niin nuorille homma näytti kovin selvältä. Tänään Hämeenlinnan kokoomusnuoret jatkavat kampanjaani päivällä ensin reskalla ilmapalloja jakaen ja illalla sitten olemme Reskalla toivottamassa nuorisolle hauskaa iltaa… Hieman erilaisia juttuja taas.

Mutta tänään yksi kampanjamme tärkeimmistä päivistä. Kalenteri on lähes minuuttiaikataulutettu ja ohjelma alkaa täältä Lopelta Erälopen perinteisiltä Linnunpönttöpäiviltä. Joka vuosi siellä käyty ja niin käyn tänäänkin. Sitten suuntaan Hämeenlinnaan meidän ministereiden kanssa ja Hämeenlinnassa tänään lisäksi Tavastilan suuri vaalipäivä. Lahdessakin ohjelmaa ministereidemme kanssa ja jotain muutakin tuolla kalenterissa taitaa tämä päivä vielä sisällään pitää. Ja sitten illalla vielä Riihimäellä vielä kaiken tuon jälkeen Teatterin Reko Lundanin näytelmän ensi-ilta. Hieno huipennus päivään.

Mutta nyt aamupalalle ja lehdet ja sitten matkaan. Kello juoksee jo.

Kello 17.25 ja tunti vapaa-aikaa. Ei oikeastaan enää tahdo muistaakaan mitä se tarkoittaa. No nautitaan siitä. Kampanjamme pää talkoopäivä on edennyt sanoisinko Jyrkin sanoin Fantastisesti. Aamulla ensin osallistui jokakeväiseen tapaan Lintutieteellisen yhdistyksen ja Erälopen Linnunpönttötalkoisiin. Uusia koteja jälleen kasa metsiin. Asuntoministerille olikin siis ”mukavaa kerrottavaa” kun hänet seuraavaksi sain kampanjakaveriksi Hämeenlinnaan ja Lahteen. Ministereistä meillä Hämeessä tänään mukana Jan Vapaavuoren lisäksi peruspalveluministeri Paula Risikko ja lisäksi vielä puoluesihteerimme Taru Tujunen.

Väkeä aivan upeasti liikkeellä ja viesti vahvaa ja tuttua. Vastuunkantajia ja tekijöitä arvostetaan ja puskasta huutelijoihin on jo mennyt maku. Hyvä näin. Tämä viesti muuten vahvistunut päivä päivältä kun totuuden hetki on lähestymässä. Moni on siis oivaltanut, että äänestyskopissa tehty protesti ei siis jääkään minuutin ja hetken jutuksi vaan sen kanssa pitää elää neljä vuotta. Tätä näyttää lopulta aika moni pelkäävän. Minäkin.

Lahdesta sitten takaisin Hämeenlinnaan ja Tavastilan Vaalitorille. Meillä tänään isojoukko Linjan Tukijat -tukiryhmämme jäseniä kampanjoimassa eri puolilla Hämettä ja kaikkialta hyvää viestiä. Riksun vaalikahvilassa tehtiin kaikkien aikojen kävijäennätys. Kiitos kahvilan pyörittämisestä Heimosen Leenalle ja Kaitsulle. Tavastilassa ahkeroivat Kokoomusnuorten Carla Ketonen ja Meri-Tuulia Huurresalo sekä Nihdin Kaitsu ja Reskalla ilmapalloja oli jakamassa Anni Puntila, Hanna Keskitalo, Iida Sorvali ja iso joukko kokoomusnuoria. Kiitos kaikille. Yhdessä olemme siis vahvempia.

Mutta yhden asian ajattelin tämän viikon automatkoilta nostaa nyt esiin…

Uutta junayhteyttä Forssaan ja Poriin on puhuttu jo pitkään. Sain tässä yhden erinomaisen mielenkiintoisen puhelinsoiton yksi päivä ajellessani Lahdesta Lopelle. Soittaja oli pohtinut saa kuin minäkin. Millä yhteydellä – linjauksella – saisimme parhaan hyödyn junaradasta aikaiseksi.

Hän kirjoitti: ” Jos Helsingistä tehdään suora rata Poriin. Se hyödyttää vain Porin ja pääkaupunkiseudun alueita”.

Siksi hänkin oli hahmotellut karttaan yhteyden Helsinki-Riihimäki-Forssa-Humppila-Pori.

Ideasta hyötyy siis nyt myös turkulaiset. Eli turkulaisetkin pääsisivät itä-länsi-suuntaisesti aivan eri luokkaa liikkumaan aina Venäjälle asti, kun ei tarvitsisi enää käydä Pasilassa vaihtamassa junaa. Ja Poristakin pääsisi Turkuun nopeammin junalla kuin linaj-autolla.

Tiedän, että nyt joku toteaa, että yhteys olisi hitaampi Forssaan Helsingistä. Näin olisi. Soittaja lupasi senkin selvittää ja laskea kun on tätä työkseen tehnyt. Pian selvisi, että ero olisi maksimissaan vartti. Eli olisiko se liikaa jos hyötynä olisi aito itä-länsi-suuntainen junayhteys maahamme?

Yhteys kulkisi uudella modernilla radalla 160km/h eli Helsinki-Riihimäki-Forssa-Pori –yhteys veisi 2 tuntia 10 minuuttia.

Uusi yhteys veisi Riihimäeltä Forssaan 26 minuutissa. Humppilasta Kokeamälle 27 minuutissa jne.

Hei kannattaisiko nyt muidenkin pohtia myös tämä linjaus?

Minusta kannattaisi. Ja tottakai tässä kannattaisi pohtia ja selvityttää sekin miten paljon eri linjausten varrella olisi hyödynnettävää maata. Tulevaisuuden raidelinjaukset tulee rakentaa minusta niin, että asemien alueet saadaan sopimuksin jo valjastettua tehokkaamman asumisen alueiksi. Kunnille siis velvoite hyödyntää rataa jos sellainen valtion varoin tehdään.

Esitänkin siis… Koko maamme kilpailukyvyn kannalta paras linjaus Helsingistä Poriin raitein kulkisi reittiä Helsinki-Riihimäki-Forssa-Humppila-Kokemäki-Pori.

Miettikääpä sitä.

Nyt enää 45 minuuttia aikaa. Otetaan siitä tauosta kaikki ilo irti. Sitten Teatteriin ja Hämeenlinnaan illaksi.

….

Kello 0.47 ja sunnuntaita siis eletään. Juuri Hämeenlinnasta kotiin. Hämeen parhaat Kokoomusnuoret jälleen kampanjarintamalla ja minä mukana yhdessä Viljasen Arton kanssa. Hämeenlinnan Reskalla jakoon iso kasa energiajuomaa ja käristemakkaraa ja aivan loistavia keskusteluja. Plakkariin sporttiääniä, opiskelijaääniä ja muutama ystävien tuttukin kävi tenttaamassa ja teki samalla sitten ratkaisun. Parasta. Kiitokset siis Puntilan Annille ja Hämeen Kokoomusnuorille upeasta yötemppauksesta.

Mutta ennen Reskaa kävin tavan mukaan jälleen Riihimäen Teatterissa. Reko Lundanin tekstit ovat vieneet minut mukanaan ja samaa varmaa oli tämänkin illan ensi-illan veto Tarpeettomia ihmisiä. Koskettava ja liikuttava ja ahdistavakin. Ehkä näytelmän parhaan suorituksen minusta teki työtöntä perheenisää esittänyt Esko Rissanen, mutta täytyy kyllä sanoa, että loistavasti rooleihinsa istuivat myös perheen äiti ja vaimo Katja Peacock. kassa Sonjaa näytellyt Jane Kääriäinen ja luokanopettaja Petrin roolissa nähty Jani Johansson. Dramaattinen kuvaus joka sopii tähän päivää. Valitettavasti. Se antoi aihetta jälleen miettiä ja myös toimia. Lisää näytelmästä: www.riihimaenteatteri.fi.

Mutta se mun on pakko sanoa, että edelleen mun favoritti Reko Lundanin näytelmistä on Riihimäen Nuorisoteatterin veto Teillä ei ollut nimiä. Edelleen kun nuoria näytelmän tähtiä usein nään mm. Cafe Feeniksissä niin näytelmä ja heidän upeat suorituksensa tulevat mieleen. Oli häikäisevä ja toivottavasti RNT:ssäkin saamme lisää Rekoa.

Huomenna karavaani jatkaa matkaa. Janakkalaa, Riihimäkeä ja illalla sitten Forssassa Hämeen Politiikan Värisuora eli Tarja Filatov, Kirsi Ojansuu ja Risto Autio kanssani tentattavana.

 

 

Kommentit