Sunnuntai, 09.12.2007

Blogi, sunnuntaina 09.12.2007

Eilisillan Lopen kunnan Itsenäisyyden 90. juhlavuoden vastaanotto sujui hienosti. Väkeä oli paikalla erittäin hyvin ja mikä hienointa valtavan moni tämän vuoden erityinen juhlavieras eli sotaveteraani oli paikalla. Kutsuimme tällä kertaa juhlaamme kaikki loppilaiset sotaveteraanit. Hieman karsimme muuten kutsuttuja ja näin saimme juhlavuoden vastaanotolle mahtumaan kaikki Tammenlehväsukupolvemme edustajat. Monta hienoa tarinaa illan aikana sainkin kuulla ja monta iloista ja tyytyväistä veteraania tavata. Kiitos vielä heille.

Veteraanit olivat iltamme päävieraita ja näin ollen tilan rajallisuuden takia kutsuimme yhdistyksistä vain puheenjohtajat edustamaan aktiivista toimijakenttäämme ja työntekijöistämmekin vain toimialojen johtajat. Ilta oli täysin loppilainen eli ohjelmasta vastasivat menestyksekkäät Lopen Harmonikat Erkki Frimanin ja Tapio Rannanmaan johdolla ja Timotei-kuoro Pekka Perkon johdolla. Tarjoilukin loppilaista takuuvarmaa Majan Herrojen valmistamaa ja ammattitaidolla tarjoilemaa. Itse valtuustonpuheenjohtajana olin iltaan enemmän kuin tyytyväinen ja ennen kaikkea siihen valintaamme, että paikalle kutsuttiin kaikki veteraanimme. Se toi juhlaamme oikean tuulahduksen. Isänmaanrakkautta.

Tänään sunnuntaina vietetään puolueemme Kansallisen Kokoomuksen 89. syntymäpäivää. Eli lähes yhtä paljon on vuosia puolueellamme koossa kuin Itsenäisellä Suomellakin. Vuonna 1918 9. joulukuuya Kansallinen Kokoomuspuolue siis perustettiin ja ensi vuonna sitten juhlimme vuorostaan kokoomuslaisten kanssa 90. vuoden historiaa. Onnea kuitenkin tänäänkin ”juhlivalle”.

Tänään vapaapäivä. Illansuussa ajattelimme Sadun kanssa mennä katsomaan Riihimäelle tanssikoululaisten joulunäytöstä. Se aina upea juttu syyskauden päätteeksi.

Riihimäen Tanssikoulu First Stepin syyskauden päätösesitys oli upea. Kiitos kutsusta. Aikanaan olin ensimmäisen kerran vastaavassa Riihimäen juhlassa silloisen oppilaani perheen kutsumana ja tänäänkin sama perhe mukana showssa. Kolmen lapsen – tai nuoren voimin. Legendaarinen KinoSampo oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja jouluisen tarinan ympärille nivoutuneessa esityksessä lavalla nähtiin piskuisia jänöjusseja ja jo täyikäisiä pitkään tanssineita osaajia. Tekemisen riemu näkyi kaikkien silmissä. Itseasiassa silmistä ja kasvoista näkee paljon tällaisessa. Sen hymyn laulamisessa opetti aikaana minulle jo lapsikuorossa Kytömäen Kirsti. Tanssissa ei kuitenkaan aina hymyä, mutta mukana oleva ilme. Se on se. Kiitos Danylle ja kaikille tanssijoille upeasta showsta. Puolitoista tuntia meni hetkessä.

Kiitos myös eilisestä juhlasta tulleista palautteista. Välitän kiitokset kuntaan. Olen samaa mieltä – on tärkeää muistaa oman kunnan tekijöitä ja osaajia ja yrittäjiä ja taitajia ja tällä kertaa erityisesti veteraaneja – Tammenlehväsukupolvea. Ei kymmenvuoden välein ainakaan liian usein ole. Lisäsin myös muutaman tuoreemman puheeni jälleen tuonne Kynästä-sivulle.

Kommentit