Lauantai, 08.12.2007

Blogi, lauantaina 08.12.2007

Eilen ajelimme illalla vielä katsomaan ja kuuntelemaan loppilaislähtöisen Hybrid Childrenin keikkaa Riihimäelle. Keikka olikin aikalailla ainutlaatuinen. Lavalla nähtiin viimeisessä kappaleessa myös aikanaan bändissä vaikuttanut Salosen Jarno ja tyylilleen uskollisena vocalisti Jasse Salonen muisti juurensa ja mainosti keikan aikana myös kotikyläänsä Jokiniemeä, mistä itseasiassa koko bändi aikanaan lähti liikkeelle. Hieno keikka ja vaikka en aivan tämän tyylisuunnan musiikin suurimpia ihailijoita olekaan niin Hybridin tyyli ollut aina sellaista josta olen pitänyt. Taidokkaita biisejä ja hieno esiintyminen ja ennen kaikkea laulu.

Jos juuret näkyivät eilisillan keikassa niin tänään myös juuret ”pinnassa”, kun kokoonnumme Lopen kunnantalolle illalla kuntamme viralliseen Itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavastaanottoon. Kymmenvuoden välein kuntamme järjestää loppilaisille oman vastaanoton ja tänään erityisinä vieraina loppilaiset veteraanit. Heidät kaikki olemme kutsuneet puolisoineen juhlimaan. Mukana myös kolmannen sektorin yhdistysten puheenjohtajat, urheilijoita ja musiikin ja muun kulttuurinedustajia. Ohjelma luonnollisesti loppilaista.

Tänään meillä Lopella siis ainakin kunnantalolla juhlalipus. Muutenkin lippujen odotetaan nousevan salkoon. Sisäministeriö päättää nimittäin pian osaksi tämän päivän liputuksenkin perusteella saako Jean Sibelius ja suomalainen musiikki samalla oman liputuspäivän. Nostetaan siis tänään liput salkoihin 8.12. Ainakin itse olen sitä mieltä, että Sibelius ja hänen kauttaa suomalainen musiikki Virrasta Lordiin ja Himiin ja Karita Mattilaan on ansainnut oman liputuspäivänsä. Samallalailla voisimme toimia myös maaliskuussa, kun Minna Canthin liputuspäivää suunnitellaan. Ansaitsee. Sibeliuksen syntymäpäivä siis tänään ja ainakaan minua ei haittaa Itsenäisyyspäivän läheisyys tässä. Ovat itseasiassa Finlandian kautta aika lähellä samaa tunnetta. Isänmaan rakkautta.

Eilen saimme huolestuneina lukea lehdistä, että Alpo Rusin tutkimusten takana olisi itse sen aikainen ulkoministerimme Erkki Tuomioja. Uutisten mukaan Tuomioja on myöntänytkin keskustelleensa 2002 Rusin tapauksesta valtiosihteeri Antti Satulin kanssa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat, jonka mukaan Tuomioja oli saanut salassa pidettävät tiedot Suojelupoliisilta. Lehden mukaan Tuomiojan levittämät salaiset tiedot Rusin vakoiluepäilyistä vuotivat julkisuuteen tätä kautta ainakin osittain. On huolestuttavaa, että tällaiset asiat pääsevät tutkintavaiheessa julkisuuteen ja sen kautta esimerkiksi aiheuttivat Rusin suurta harmia, jos harmi sana edes kuvaa tilannetta oikein. Asian etenemistä ja vastuita on varmasti syytä selvittää vielä.

Uutisia kun tässä kommentoin niin en voi motorsportmiehenä olla nostamatta esille myös Jyväskylän MM-rallia. Nyt julkisuuteen tuli tieto, että Suomen MM-ralli on pudotettu MM-kalenterista vuodelta 2010 pois eli jäljellä olisi enää kaksi kilpailua ennen vuorotteluperiaatteen alkua. Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti rallin MM-kalenterit kausille 2009 ja 2010 perjantaina ja sen mukaan osakilpailuja tulee jatkossa olemaan kaudessa 12, kun nykyisin vuodessa on ajettu 16 osakilpailua. Ensi kaudella ajetaan vielä 15 kilpailun mittainen sarja. Täytyy todella toivoa, että tieto ei vielä ole lopullinen. Ymmärrän hyvin paineen viedä kilpailuja isojen automarkkinoiden maihin, mutta olen vakuuttunut siitä, että rallin MM-historia ja nykypäivä ja tulevaisuuskin puoltaa sitä, että sarjassa on yksi pysyvä osakilpailu. Siitä ei ole epäselvyyttä. Toivotaan, että asiaa viedään vielä eteenpäin kaikilla mahdollisilla tahoilla.

Tänään päivä vapaa. Hieman ulkoilua vaikka yön lumi jo kadonnutkin. Taas.

Kommentit