Sunnuntai, 09.08.2009

Blogi, sunnuntaina 09.08.2009

Tänään päivä kulunut kesätapahtumissa. Aamusta suuntasimme ensin Janakkalan Turenkiin Markkinoille. Kolmannet markkinat tällä viikolla ja hieman jo tuttuja myyjiäkin. Mutta väkeä hienosti hellesäässä liikkeellä ja luonnollisesti tuttujakin. Ostoksiakin jälleen hieman. Janakkalasta sitten suoraan Räyskälään SM Road Racingin ja Riihimäen Kahvakoplan vieraaksi. Tuore kunnanjohtajamme oli avaamassa tänä vuonna kilpailut ja kuka olisi paremmin sopinutkaan. Ilkka Salminen on vahva moottoripyörämies ja sopi senkin kautta mainiosti. Räyskälässä oli tällaisena yhtenä kesän kuumimpana päivänä hieman ihmeellinenkin tunnelma. Tuntui, että ei oltaisi Suomessa lainkaan. Asfaltti ja hieno hiekka oikein kuumaa ja väkeä todella valtavasti liikkeellä ympäri laajan lentokenttäalueen levittäytyen koko radan ympäri. Myös Mika Kallio oli kilpailua seuraamassa ja erityisesti velipoikansa Vesa Kallion ajoa katsomassa ja itse iloitsin todella nuoren vasta 15-vuotiaan Niklas Ajon upeasta ajosta. Niki varmisti Suomenmestaruuden jo tänään Lopella aikamiesten ja kokeiden ratakettujen nenän edestä makealla voitolla vaikka kausi siis vielä jatkuu Motoparkissa. Näyttää siltä, että Ajo on etenemässä kovaa vauhtia kohti maailman ratoja ja ehkä ensimmäiset ajot jo ulkomailla tänä vuonna. Onko sitten MotoGP:n piikkiluokan aika muutaman vuoden kuluttua niin sen aika näyttää. Itse uskon niin. Toinen ilonaihe oli isäntäseuran Reko Niemisen hieno ajo ”kotiradalla”. Nuori 17-vuotias riihimäkeläinen on tuttu mies jo Suomen RR-kisoissa ja tuntumaan on haettu jo maailmaltakin ja tie näyttää hyvältä. Hieno rauhallinen nuorimies. Ei liian rauhallinen kuitenkaan radalla.

Olen iloinen, että motorsporti ja Räyskälän lentokenttätoiminta ovat löytäneet ja löytämässä pikkuhiljaa mukavaa rinnaneloa Räyskälässä. Tänäänkin kenttä toimi koko ajan kisoista välittämättä ja purjekoneita vedettiin siniselle taivaalle koko ajan. On tärkeää, että kenttäalue saa yhä uusia käyttäjäryhmiä unohtamatta kuitenkaan tärkeintä ja päätehtävää maamme tärkeimpänä pien- ja purjelentokone- ja laskuvarjourheilukenttänä. Tätä kautta kenttää ja sen palveluita voidaan kehittää ja itse uskon edelleen vahvastis siihen, että kentän uusi päärakennuskompleksi saadaan alulle lähiaikoina. Se mahdollistaisi aivan uudenlaisia juttuja alueelle. Ja onhan meillä tulossakin jo monenlaista esimerkiksi vuonna 2012 Suviseurat. Nelipäiväinen yli 70 000 ihmistä kokoava suurtapahtuma järjestetään silloin ensimmäistä kertaa Kanta-Hämeessä pitkän yli 100 vuotisen historian aikana ja upea asia, että me voimme sitä silloin Loppena isännöidä. Monenlaista muutakin on tulossa.

Puheenjohtajamme Jyrki Kataisen toivomuksen mukaan puoluettamme rahoittaneet yritykset ovat nyt kertoneet tuistaan ennen vuoden 2007 eduskuntavaaleja. Näin on ollut pakko toimia sillä puolueellamme ei ole ollut oikeutta kertoa tukijoita yksipuolisesti. Itse pidän tärkeänä, että tukijat ovat nyt itse kertoneet tuista sillä puolueiden tukemisessa ei ole mitään laitonta ja myös kaikkia puolueita tuetaan.

Tänään ehkä kovimman syytöksen ilmaan heitti kuitenkin SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola joka väitti, että Sammon puolueemme antama tuki ei ole vastikkeetonta. Kantola heitti näin todella kovan luokan syytöksen Sampon niskaan periaatteessa syyttäen pörssiyhtiötä käytännössä lahjonnasta. Hurja on myös Kantolan väite Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin moraalista. Kantolan mukaan Wahlroosin moraali on vain tavoite tuottaa mahdollisimman suurta voittoa. Hurja väite. Tällaisten ”päätösten ostoväitteiden” tueksi olisi nyt Kantolan ja SDP:n syytä osoittaa faktoja. On tärkeää heittää tuollainen leima yrityksen niskaan jos ei ole osoittaa sanoja todeksi.

Tänään myös tuli julki se, että myös Patria antoi viime eduskuntavaalien yhteydessä vaalirahoitusta eri puolueille yhteensä 16000 euroa. STT kertoi, että tästä summasta kokoomus sai 6000 euroa. Mutta miksi Suomen Tietotoimisto ei kerro mihin muu raha meni?

Mutta jäänen nyt odottamaan sitä miten Kantola ja SDP toimii omien puoluerahoitusten avoimuuden suhteen. Kantola voisi myös vastata siihen mitä ammattiyhdistyksen miljoonatuilla on haluttu SDP:ltä? Ovatko ne sitten olleet Kantolan sanoin ”täysin vastikkeetonta hyväntekeväisyysrahaa”? SDP:n puoluesihteeri kertoi, että SDP on saanut ammattiyhdistysliikkeen piiristä säännöllistä tukea aina 1970-luvun alkupuolelta saakka ja vuonna 2008 tuen suuruus oli vajaa 400 000 euroa. Siis aivan eriluokan summia kuin mitä nyt on esille nostettu yritysten puolelta.

Soppa siis jatkuu.

Kommentit