Maanantai, 10.08.2009

Blogi, maanantaina 10.08.2009

Uusi viikko liikkeelle. Olen tälle viikolle sopinut muutaman tapaamisen ja yritysvierailun ja tänään itseasiassa töihin eduskuntaan ja illalla vielä syksynavaus kunnanhallituksessa. Vauhdikas viikko siis jälleen tulossa.

Eilen saimme tuoreimman presidenttigallupin. Sauli Niinistön ylivoima on huimaa ja vakuuttavaa. Yle Uutisten tutkimus kertoo, että meistä suomalaisista Niinistön haluua seuraavaksi presidentiksi peräti 41 prosenttia ja kakkonenkin tulee meidän riveistä kun toiseksi varteenotettavin ehdokas on ulkoministerimme Alexander Stubb. Kaukana Niinistön perässä tulee sitten Heidi Hautala, Matti Vanhanen ja SDP:n ykkösehdokas Erkki Tuomioja. Heitä kannattaa vain neljä prosenttia. Tuomiojan asema SDP:ssä on kuitenkin sinänsä vahva, nimittäin puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei mahdu edes 20 suosituimman joukkoon. Urpilaisen tilanne on kuitenkin toista vasemmistopuheenjohtajaa Paavo Arhinmäkeä parempi, sillä Arhinmäki menestyi erityisen hyvin kyselyssä missä selvitettiin epämieluisinta ehdokasta. Kolme vähiten mieluisinta ehdokasta presidentiksi ovat Paavo Väyrynen, Esko Aho ja Paavo Arhinmäki.

Mutta matkaa on vielä paljon ja paljon ehtii vielä tapahtuakin ja on myös niin, että kukaan näistä ei edes Niinistö ole vielä asettunut edes ehdolle edes puolueensa presidenttiehdokkaaksi saatikka, että joku puolue olisi jo ehdokkaansa nimennyt. Itse uskon, että kisasta tulee mielenkiintoinen, mutta olen hyvinkin vakuuttunut, että nyt on aika saada maahan keskusta-oikeistolainen presidentti vasemmiston vallan jälkeen. Tämän eteen olen valmis itse tekemään täysillä töitä – toisellakierroksella sitten parhaiten menestyneen keskusta-oikeistolaisen ehdokkaan puolesta. On aika muutoksen.

….

Tänään päivä siis töiden merkeissä Helsingissä. Heti aamusta eduskuntatalolle ja töitä olikin odottamassa kiitettävästi. Hyvin hiljaisessa talossa aikaan saikin ja vain muutama tuttu hääräsi kanssani. On myönnettävä, että helteisessä säässä lounas venyi hieman puoltatuntia pidemmäksi, mutta näistä viimeisistä hellepäivistä kannattaa kyllä nyt nauttia edes tuo hieman reilumpi lounashetki. Se kostautuikin sitten niin, että juuri ja juuri ehdin Lopelle ajoissa kunnanhallitusryhmäämme ja sen perään itse kh:n kokoukseen. Tänään vahvistimme mm. keväällä pohtimamme ajatuksen omakotitalotonttien myös vuokraamisvaihtoehdosta ja myös päätökseen tai päätöksen kautta alkuun laaja matkailuhankkeemme seuraava vaihe sekä myös Läyliäisten S-ryhmän Sale-ruokakaupan hanke eteni kaavan ja myös kunnallistekniikan rahoitusesitysten myötä tänään. Varsin tai voisi sanoa, täysin yksimielisissä tunnelmissa kunnanhallitus tänään hyväksyi asiat ja nyt niistä osa täytäntöönpanoon ja osa sitten valtuustoon vielä päätöksentekoon.

Tänään vaalirahakohun ties jo monennessa osassa saimme lisäselvyyttä myös mm. siihen miten eilen meidän niskaan kaadettu Patria tuki eduskuntavaaleissa samalla summalla niin meitä, keskustaa ja SDP:täkin ja suhteessa hieman pienemmällä summalla vihreitä. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että valtion omistamat yritykset eivät saisi osallistua puolueiden tukemiseen. Vaikka rahanjako olisikin Patrian tavalla tasapuolista niin en näe sitä tarpeelliseksi ja järkeväksi. Puolueiden tukeminen pitäisi minusta kieltää täydellisesti sellaisilta yhtiöiltä, missä valtiolla on enemmistöomistus. Minusta tällaisten yhtiöiden tuki tulee sulkea selkeällä päätöksellä tulevaisuudessa pois.

Myös SDP:n rahoitus alkaa pikkuhiljaa paljastua pala palalta ja sama odotettu tahti on jatkunut myös eurovaaleissa kun tänään saimme lukea siitä miten Ay-liikkeestä mm. Toimihenkilöunioni tuki Liisa Jaakonsaarta yksin peräti 8 000 eurolla ja Metalliliittokin suurella KMS-kokoisella 5 000 euron tuella. Eli tämä vain yhden ehdokkaan saama tuki. Tänään myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi myös oman puolueensa saaneen yrityksiltö vaalitukea. Mutta katsotaan mitä seuraavat päivä tuovat. Huomenna yksi yritysvierailu ja iltapäivällä muutama seutukunnanasia hoidettava. Nyt siis luovutan tältä päivältä.

Kommentit