Lauantai, 08.08.2009

Blogi, lauantaina 08.08.2009

Lauantai 8.8. ja aamu ja aurinko paistaa. Blogiaktiivisuuteni on saanut kiitettävästi huomiota tänä kesänä lehdissä ja muissakin medioissa. Kiitos siitä kuulu Hbl:lle joka teki kesällä ison selvityksen kansanedustajien netinkäytöstä ja myös bloggaamisesta ja tuossa selvityksessä nousin selkeäksi ykköseksi. Ykköstila ei ollut tavoitteeni vaan se, että kotisivujeni kävijät ja blogini lukijat tietäisivät aina mitä minä ajattelen päivän kuumimmista puheenaiheista ja mitä olen tekemässä ja missä menossa. Tällä tavalla olen toiminut jo ennen eduskuntavaaleja ja jatkanut sen jälkeen palautetta saamallani aktiivisuudella. Kiitokset myös näiden juttujen jälkeen tulleista yhteydenotoista ja palautteista ja jatko kysymyksistäkin. Blogini yksi tärkeä tehtävä onkin keskustelun ja pohdinnan herättely ja erittäin mielelläni otan vastaan palautetta, vasta-argumenttejä tai komppaamisia. Oma lukunsa ovat sitten FB ja Twitter joita seuraa osittain sama väki, mutta hyvin suurelta osin myös eri väki.

Tänään päivä varattu yhdelle yritysvierailulle ja sitten loppupäivä kokoomukselle. Kalenteri täynnä ja tässä auringonpaisteessa onkin kiva mennä. Palaan päivään tarkemmin vasta jälkikäteen.

Kello 19.39 ja juuri Anoppilasta kotiin. Päivä itseasiassa meni tänään ensin Lopen Sajaniemessä hienon uuden Ratsutalli Hirhaan avajaisissa ja sitten Hämeenlinnan Kaupunginpuiston Kesäteatterissa nauttien Poikain Huvista. Tarja ja Krisse Aalto ovat tehneet upeaa jälkeä tallillaan ja ainoa oikeastaan mikä puuttui kun maneesikin kuulemma tulossa oli tuo tallin ihastuttava tuoksu. No senkin kyllä aika korjaa. Erittäin valoisa ja siisti ja tyylikäs tallikokonaisuus, jossa moderni kumirouheen päälle tehty hevosystävällinen kenttä niin koulu- kuin esteratsastukseenkin sekä maastolenkki noin viisi kilometriä ilman vaarallisia teitä.

Olen todella iloinen, että saamme Lopella näin uusia yrityksiä ja hevosala on yksi sellainen jonka tulevaisuuteen itse uskon vankasti. Sen tiedän ratsastajana ja hevosihmisenä, että töitä saa paljon tehdä, mutta paljon se myös antaa. Toivon Krissen tallille mitä parhainta alkua ja jatkoa ja itseasiassa juuri hetki sitten sovimme jo toisen vierailun paikkaan. Silloin toivottavasti ratsain.

Upea oli myös Hämeenlinnan kesäteatteri. Olen tänäkin kesänä kiertänyt jo aika monta kesäteatteria ja hieman niitä jonkinlaiseen omaan makujärjestykseenkin olen laittanut ja nyt mennee Poikain Huvit kärkeen. Rinnalle ehkä oman paikallisen Lopen kesäteatterin kanssa jonka Viulunsoittaja Katolla yllätti minut täydellisesti ja oli minusta teatterimme 25-vuotisen historian yksi parhaista tuotannoista. Mutta se ja tämä Poikain Huvit niin erilaiset että vaikea vertailla, mutta huippuosaamista molemmat. Hämeenlinnassa tosin osaksi vielä ammattinäyttelijöitä ja loput alan opiskelijoita eli periaatteessa ammattiteatteria, mutta erinomaista sellaista. Nuoret näyttelijät olivat erittäin taitavia ja laulu soi kauniisti ja roolit olivat mielenkiintoisia. Jos näytelmää vielä olisi mahdollisuus mennä katsomaan niin sanoisin, että suosittelen. Mutta tänään siis Hämeenlinnan Kaupunginpuiston kesä päätökseen ja jäämme siis odottamaan jo ensi vuotta.

Hämeenlinnan päävieraana oli puoluevaltuustomme puheenjohtaja ja kansanedustajakaverini Jukka Mäkelä joka piti ennen esitystä lyhyen puheen mm. kuntataloudesta ja muutenkin työntäyteisestä syksystä. Olen arvostanut Jukan erittäin korkealle koko tuntemamme ajan ja hänen panoksensa ja osaamisensa erityisesti sivistys- ja osaamispuolella on hyvin keskeinen. Mäksyn merkitys itseasiassa oli hyvin suuri jo tämän hallituksen varsin vahvasti koulutus- ja opiskelupainotteista hallitusohjelmaa laadittaessa. Mm. yliopistouudistuksessa hän oli hyvin keskeinen tekijä ja monessa muussa. Tänäänkin erinomainen puheenvuoro ja hyvä herättely mm. siihen miten tästä taantumasta selviämme. Tarvitsemme yhteistä vastuunkantoa niin valtion kuin kuntienkin kesken ja erittäin hyvä huomio oli se, että tulemme tästä selviämään, mutta se on toinen asia onko kilpailukykymme enää silloin huippua. Sen eteen on siis tehtävä työtä – osaamiseen tieteeseen ja teknologiaan pitää nyt panostaa tai muuten käy niin kuin Mäksy totesi että putoamme kelkasta. Esimerkkinä hän hieman provosoiden otti esille sen miten aikanaan olimme pitkänmatkan juoksussa maailman ykkönen, mutta sitten moni maa ajoi ohi – nyt on käymässä tässä pelissä samalla tavalla jos emme huolehdi osaamisestamme nyt riittävällä tavalla ja panosta t&k-toimintaan oikealla tavalla.

Olen myös Mäksyn kanssa samaa mieltä siitä, että kuntatalouteen on vielä pyrittävä löytämään syksyn budjettiriihessä lisäapuja myös valtion suunnasta, mutta loppujen lopuksi vastuu on kannettava yhdessä kuntien ja valtion. On nimittäin niin, että kyse kuitenkin samoista veroeuroista jotka tulevat joka tapauksessa meidän suomalaisten pusseista.

Kommentit