Sunnuntai, 09.07.2006

Blogi, sunnuntaina 09.07.2006

Sunnuntai aamu. Aurinko paistaa jälleen. Kesä siis jatkuu ja näyttää parhaita puoliaan. Tänään pitäisi aamusta käydä läpi alkuviikon kuvausten aikatauluja ja käsikirjoituksia. Tämä päivä siis osaksi työlle.

Tyytymättömyys presidentti Halosen toimintaa on kasvanut viime kuukausina. Helsingin Sanomien Suomen gallupilta tilaaman tutkimuksen mukaan Haloselle annettujen ”erittäin hyvien” arvosanojen määrä on laskenut eniten. Miesvastaajista vain 21 prosenttia antoi erinomaisen arvosanan ja naisista 34 prosenttia. Molempien sukupuolten arviot ovat heikentyneet joulukuusta. Erittäin tai melko huonon arvosanan antoi 16 prosenttia vastaajista, kun joulukuussa huonoja arvosanoja antoi yhdeksän prosenttia.

Ehkä tässä näkyy nyt sitten alkuvuoden presidentinvaalikampanjointi mikä ei oikein ollut asiallista. SAK:n ja Lipposen puuttuminen vähän tai vähän enemmänkin kyseenalaisella tavalla presidentinvaaleihin ei voinut olla jättämättä jälkeä itseään – kaikesta huolimatta – koko kansan presidenttinä markkinoinneen Halosen kannatukseen.

Minusta Halonen on tehtävänsä pääasiassa hoitanut hyvin. Ainoa mikä minua hiertää niin on tuo EU-politiikka, missä presidentin ja pääministerin lautaset menevät aina vähän sekaisin? Toisaalta presidentti voisi olla aloitteellisempikin. Olisi mukava tietää millaisessa Suomessa me asuisimme nyt jos meillä oli Sauli presidenttinä? Ehkäpä se selviää vajaan kuuden vuoden kuluttua.

Samaan aikaan yli puolet suomalaisista toivoo pääministerin jatkavan tehtävässään myös ensi vaalien jälkeen. Vanhasen kannatus on vankkaa kaikissa äänestäjäryhmissä. Keskustan Vanhanen on ylivoimaisesti suosituin pääministeriehdokas. Ilta-Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan 52 prosenttia vastaajista haluaisi Vanhasen jatkavan pääministerinä ensi kevään vaalien jälkeen. SDP:n Eero Heinäluoma hävisi kyselyssä myös meidän Jyrki Kataiselle – jääden suurten puolueiden poheenjohtajista jumboksi. Jotain Heinäluoman tilanteesta kertoo sekin, että SDP:n äänestäjistä useampi kannatti Vanhasta kuin Heinäluomaa. Niinpä. Voisi olla Heinäluomalla miettisen paikka??

Katsotaan siis miten vaalit menevät ensi vuoden maaliskuussa. Pelikenttä on aidosti avoin.

Läyliäisten päivähoitotilanne edelleen aiheuttaa keskustelua. Vanhemmilta tullut palautetta. Kiitos niistä. Myös meidän ryhmästämme selkeästi on viestitetty, että Läyliäisten päivähoitotilanne vaatisi nyt vielä ylimääräistä kunnanhallituksen kokousta. Ryhmämme haluaisi aidosti nyt tutkia ja laskea ja keskustella siitä mikä on Läyliäisten päivähoidon tilanne ensi syksynä, vuoden päästä ja parin kolmen vuoden päästä. Ei ole siis mitään järkeä laskea toimivaa ja hyväksi havaittua päiväkotirakennusta nyt ilman selvitystyötä katoamaan omakotitaloksi. Niin näyttää nyt käyvän. Meidän ryhmästä tiedän ainakin kahden kunnahallituksen jäsenen jo pyytäneen kunnanhallitusta koolle ja olen kuullut, että myös muista ryhmistä vastaavia toiveita on esitetty. Katsotaan miten käy.

Nyt jännittämään jalkapallon MM-finaalia. Huomenna aamulla aikaisin aamupalalle Vanajanlinnalle ja sitten kuvauspäivä Hämeenlinnassa.

Kommentit